Konu Araçları | Konu Seçenekleri | Gösterim Stili
Tarih
24/06/2018 14:29
Konu Sahibi
kayaaltin
Yorumlar
5
Okunma
444
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
Kullanici Avatari

kayaaltin

Aktif Üye
Ka.... Al....
 55
 15
 45
 09/03/2011
16
 Sakarya
 
 Ofis 2003
 01/03/2019,00:50
selamınaleyküm,

vb6 da add tuşuna bastığımda otomatik numara vermesi yani eğer kayıt yoksa 0001 varsa önceki kayıt kaçsa ona göre 1 arttıracak örnek:0001 ise 0002 olacak bunu accesste yapmıştık ama vb ye uyarlayamadım 

accesste
 If MsgBox("Otomatik Kayıt Numarası Verilsin mi?", vbYesNo, "NUR YAZILIM") = 6 Then
DoCmd.GoToRecord , , acNewRec
    stok_no = Format(Nz(DMax("stok_no", "tbl_stok_giris_karti"), 0) + 1, "0##")
stok_adi.SetFocus
mus_no_ver.Enabled = False

Else
Undo
stok_no.SetFocus
End If


ama vb6 da nasıl bulamadım yardım lütfen


Dünya hayatı bir oyun ve eğlenceden başka bir şey değildir. Allah'tan korkanlar için elbette ahiret yurdu daha hayırlıdır. Hâlâ akıl erdiremiyor musunuz? 
(En'am: 32)

Kullanici Avatari

C*e*l*o*y*c*e

Uzman
Me.... B.....
 71
 3.197
 29/10/2008
983
 Ankara
 Yazılım
 Ofis 2010 32 Bit
 21/03/2019,00:06
A.S.  kardeşim
Ben vb net ile program yazarken bu kodu kullanırım sizde bunu kendinize çevirebilirsiniz.

 sqL = "SELECT ID FROM TBL_KISILER ORDER BY ID DESC;"

            ConnDB()
            cmd = New OleDbCommand(sqL, conn)
            dr = cmd.ExecuteReader(CommandBehavior.CloseConnection)
            If dr.Read = True Then
                txtID.Text = dr(0) + 1
            Else
                txtID.Text = 1
            End If



Kullanici Avatari

kayaaltin

Aktif Üye
Ka.... Al....
 55
 15
 45
 09/03/2011
16
 Sakarya
 
 Ofis 2003
 01/03/2019,00:50
Yardımın için teşekkürler fakat bu kodları kabul etmiyor


Dünya hayatı bir oyun ve eğlenceden başka bir şey değildir. Allah'tan korkanlar için elbette ahiret yurdu daha hayırlıdır. Hâlâ akıl erdiremiyor musunuz? 
(En'am: 32)

Kullanici Avatari

C*e*l*o*y*c*e

Uzman
Me.... B.....
 71
 3.197
 29/10/2008
983
 Ankara
 Yazılım
 Ofis 2010 32 Bit
 21/03/2019,00:06
tabiki bu kodlar birebir olmaz,ya örneğinizi ekleyeceksiniz,vb6 dan anlayan bakacak yada siz bu kodları kendinize uyarlayacak,başka yolu yok.



Kullanici Avatari

kayaaltin

Aktif Üye
Ka.... Al....
 55
 15
 45
 09/03/2011
16
 Sakarya
 
 Ofis 2003
 01/03/2019,00:50
selamın aleyküm arkadaşlar,
yapmak isteyipte yapamadığım olay için örnek yolluyorum inşallah yapılabilir.
 yardımlarınız şimdiden teşekkürler.


Dünya hayatı bir oyun ve eğlenceden başka bir şey değildir. Allah'tan korkanlar için elbette ahiret yurdu daha hayırlıdır. Hâlâ akıl erdiremiyor musunuz? 
(En'am: 32)

Kullanici Avatari

kayaaltin

Aktif Üye
Ka.... Al....
 55
 15
 45
 09/03/2011
16
 Sakarya
 
 Ofis 2003
 01/03/2019,00:50
(26/06/2018 05:49)C*e*l*o*y*c*e Adlı Kullanıcıdan Alıntı: tabiki bu kodlar birebir olmaz,ya örneğinizi ekleyeceksiniz,vb6 dan anlayan bakacak yada siz bu kodları kendinize uyarlayacak,başka yolu yok.

dosyayı ekte yolladım


Dünya hayatı bir oyun ve eğlenceden başka bir şey değildir. Allah'tan korkanlar için elbette ahiret yurdu daha hayırlıdır. Hâlâ akıl erdiremiyor musunuz? 
(En'am: 32)


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2019 MyBB Group.