Otomatik Doldurma
Tarih
16/09/2011 16:10
Konu Sahibi
mozuer
Yorumlar
9
Okunma
3141
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
mozuer
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
M.... Ö....
85
26/12/2009
16
Kocaeli
Ofis 2013 Tr. 32 Bit
19/04/2017,12:14
Çözüldü 
Giriş Formu-19/A Butonu-DENEME-İhale Botonu ile 19/A İhale Formuna girip doldurduktan sonra Hakediş Butonuna tıklayıp 19/A Hakediş Formuna geçildiğinde Poz No alanını nasıl otomatik olarak E.1 E.2 …… olarak doldurtabilirim.



Ek Dosyalar
.rar   İHALE ve HAKEDİŞ.rar (Dosya Boyutu: 1.006,83 KB / İndirme Sayısı: 25)
Her insan senin gibi yaradılışa sahiptir.
Cevapla

ozanakkaya
sledgeab
Kullanici Avatari
Kurucu
O.... A....
9.592
29/01/2008
Denizli
Memur
Ofis 2010 32 Bit
Bugün,02:11
Çözüldü 
Sponsor Reklam
A Altformun geçerli olduğunda olayındaki kodları aşağıdaki ile değiştir.

Visual Basic Code
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
 If Not Me.NewRecord Then
 Dim bul As String
 
 If IsNull(Me.pz_no) Then
 pz_no = "E.1"
 Form.Requery
 End If
 
 bul = Me.pz_no
 
        Me!txtBackColor3.ControlSource = "=[pz_no] = " & "'" & bul & "'"
    Else
        Me!txtBackColor3.ControlSource = "=False"
    End If


form açıldığında ilk boş satıra E.1 yazacak. boş olan 2. satırı çift tıkladığında poz noya göre tamamlayacak

Cevapla

mozuer
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
M.... Ö....
85
26/12/2009
16
Kocaeli
Ofis 2013 Tr. 32 Bit
19/04/2017,12:14
Çözüldü 
Sn. sledgeab;
Sayenizde istediğimizden fazlasıyla bir program oluyor.
Diğer satırları da otomatik doldurabilirmiyiz. E.2 E.3 ........
Her insan senin gibi yaradılışa sahiptir.
Cevapla

ozanakkaya
sledgeab
Kullanici Avatari
Kurucu
O.... A....
9.592
29/01/2008
Denizli
Memur
Ofis 2010 32 Bit
Bugün,02:11
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Aşağıdaki kodu "A Alt Form" formuna ekle

Visual Basic Code
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
Sub Tamamla()
Dim i As Integer
    strSQL = "SELECT * FROM AHK"
    Set pozkayit = New ADODB.Recordset
        pozkayit.Open strSQL, CurrentProject.Connection, adOpenKeyset, adLockOptimistic
            With pozkayit
                    For i = 1 To 100
                        .Find "[is_no]=" & Me.is_no
                        .Fields("pz_no") = "E." & i
                        .Update
                        .MoveNext
                    Next i
            End With
End Sub



Visual Basic Code
 If IsNull(Me.pz_no) Then
 pz_no = "E.1"
 Form.Requery
 End If

kodunu aşağıdaki ile değiştir

Visual Basic Code
call tamamla




Cevapla

mozuer
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
M.... Ö....
85
26/12/2009
16
Kocaeli
Ofis 2013 Tr. 32 Bit
19/04/2017,12:14
Çözüldü 
Sn.sledgeab
.Fields("pz_no") = "E." & i hata veriyor.
Her insan senin gibi yaradılışa sahiptir.
Cevapla

ercansahin
BlackEagle
Kullanici Avatari
Uzman
E.... Ş....
3.739
14/11/2008
Ankara
Ofis 2010 32 Bit
20/05/2017,13:50
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Sn mozuer;
Ben de denedim gayet sağlıklı çalışıyor. Birde bu örneği inceleyin isterseniz.


Ek Dosyalar
.rar   İHALE ve HAKEDİŞ_2011-09-17.rar (Dosya Boyutu: 982,95 KB / İndirme Sayısı: 20)
Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  Worde Aktarımda Ön İzmele Ve Wordü Otomatik Kaydetme derzulya 6 118 25/05/2017, 14:42 ozanakkaya
Çözüldü Otomatik Sms Gönderme kyskys_2017 2 70 24/05/2017, 15:55 kyskys_2017
  Silinen Otomatik Sayının Yerini Doldurma serkandiker 7 189 02/05/2017, 10:42 serkandiker
  Otomatik Mail Gönderimi temre 16 512 21/04/2017, 01:06 ozanakkaya
  Kasa Hareketleri İçin Yardım Tablodan Tabloya Otomatik Ekleme uMits 35 513 12/04/2017, 19:21 uMits


Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status