Konu Araçları | Seçenekler: | Gösterim Stili
Tarih
28/01/2012 17:16
Konu Sahibi
alemci
Yorumlar
5
Okunma
5649
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
Kullanici Avatari

alemci

Aktif Üye
Aktif Üye
HU.... TE....
 29
27
02/10/2011
0
Bursa
Ofis 2003
21/03/2014,03:22
Çözüldü 
iyi günler benim yuzde1 adında bir değişkenim var bu değikenimin sonucu ondalık sayı olduğu zaman virgülden sonra ilk rakamı tutsun diğerlerini silsin

yuzde1 = 85.6 -> doğru (bu şekil yazmasını istiyorum)
yuzde1 = 85.6532 -> yanlış



Kullanici Avatari

ercansahin

BlackEagle
Uzman
ER.... ŞA....
 43
3.739
14/11/2008
Ankara
Ofis 2010 32 Bit
03/03/2018,16:39
Çözüldü 
Metin Kutusunun özelliklerinde bulunan Biçim = Standart ve Ondalık Basamaklar =1 olarak düzenleyin.

Örneksiz cevap ancak bu kadar.Img-grin



Kullanici Avatari

alemci

Aktif Üye
Aktif Üye
HU.... TE....
 29
27
02/10/2011
0
Bursa
Ofis 2003
21/03/2014,03:22
Çözüldü 
dediğiniz gibi denedim olmuyor

Visual Basic Code
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
dim yuzde1 as double
dim i as integer
dim toplam as long
dim genel as long
yuzde1=0
toplam=0
genel=0
for i=0 to liste2.listcount
genel=genel+1
if liste2.column(2,i)= "Bursa" then
toplam =toplam+1
yuzde1=(toplam1*100)\genel
end if
next i
metin1.value=yuzde1 



kodum bu buradaki yüzdeyi metin kutusuna Örnek 85,7 olarak yazdırmak istiyorum virgülden sonra 1 karakterden fazla olmasın



Kullanici Avatari

benremix

Onursal Üye
Onursal Üye
RA.... SO....
 51
4.440
17/05/2009
365
Ankara
Şirket Sahibi
Ofis 2010 64 Bit
08/07/2018,19:27
Çözüldü 
Lütfen örnek ekleyiniz.

Saygılar...


Bilgi paylaşıldıkça çoğalır....
Her engel, yaşam koşullarınızı daha iyileştirecek bir fırsattır.


Access için her zaman lazım olacak konu başlıkları listesi



Kullanici Avatari

ozanakkaya

sledgeab
Kurucu
OZ.... AK....
 40
10.963
29/01/2008
Denizli
Memur
Ofis 2010 32 Bit
Bugün,00:25
Çözüldü 
Eklediğin koda göre;

Visual Basic Code
metin1.value=yuzde1 

yerine

Visual Basic Code
metin1 = Left(yuzde1, InStr(1, yuzde1, ",") + 1)

yazman yeterli.


"Boş Örnek Eklerim, Yapıp Verirler" demeyin, örneğinizi hazırlayın.
Komplike kod talebiniz var ise İletişim bağlantısından bize ulaşın. 
Cebelleşmezsen Öğrenemezsin. 

Kullanici Avatari

ozanakkaya

sledgeab
Kurucu
OZ.... AK....
 40
10.963
29/01/2008
Denizli
Memur
Ofis 2010 32 Bit
Bugün,00:25
Çözüldü 
Arkadaşın geri döneceği yok, konu taşınmıştır.


"Boş Örnek Eklerim, Yapıp Verirler" demeyin, örneğinizi hazırlayın.
Komplike kod talebiniz var ise İletişim bağlantısından bize ulaşın. 
Cebelleşmezsen Öğrenemezsin. 


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
Çözüldü Access Penceresini Gizledikten Sonra Butonlara Bağlı Olayların Çalışmaması mmert06 4 192 08/07/2018, 23:31
Son Yorum: mmert06
Çözüldü Farklı Veritabanından Forma Veri Alma. cevahir1 5 218 21/05/2018, 14:51
Son Yorum: cevahir1
Çözüldü Form Üzerinde Bulunan Activex Penceresinin Ekran Görüntüsünü Alma murat dikme 3 253 14/05/2018, 00:05
Son Yorum: murat dikme
Çözüldü Alt Forma Veri Ekledikten Sonra Toplam Güncellemesi Yunus Bozkurt 3 189 30/03/2018, 20:15
Son Yorum: Yunus Bozkurt
Çözüldü Ondalık Sorunu mengene2 10 324 05/03/2018, 09:14
Son Yorum: mengene2

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2018 MyBB Group.