Konu Araçları | Konu Seçenekleri | Gösterim Stili
Tarih
28/01/2012 17:16
Konu Sahibi
alemci
Yorumlar
5
Okunma
5966
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
Kullanici Avatari

alemci

Aktif Üye
HU.... TE....
 29
 27
 12
 02/10/2011
0
 Bursa
 
 Ofis 2003
 21/03/2014,03:22
Çözüldü 
iyi günler benim yuzde1 adında bir değişkenim var bu değikenimin sonucu ondalık sayı olduğu zaman virgülden sonra ilk rakamı tutsun diğerlerini silsin

yuzde1 = 85.6 -> doğru (bu şekil yazmasını istiyorum)
yuzde1 = 85.6532 -> yanlış



Kullanici Avatari

ercansahin

Uzman
ER.... ŞA....
 44
 3.740
 69
 14/11/2008
 Bursa
 
 Ofis 2010 32 Bit
 27/11/2018,13:27
Çözüldü 
Metin Kutusunun özelliklerinde bulunan Biçim = Standart ve Ondalık Basamaklar =1 olarak düzenleyin.

Örneksiz cevap ancak bu kadar.Img-grin



Kullanici Avatari

alemci

Aktif Üye
HU.... TE....
 29
 27
 12
 02/10/2011
0
 Bursa
 
 Ofis 2003
 21/03/2014,03:22
Çözüldü 
dediğiniz gibi denedim olmuyor

Visual Basic Code
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
dim yuzde1 as double
dim i as integer
dim toplam as long
dim genel as long
yuzde1=0
toplam=0
genel=0
for i=0 to liste2.listcount
genel=genel+1
if liste2.column(2,i)= "Bursa" then
toplam =toplam+1
yuzde1=(toplam1*100)\genel
end if
next i
metin1.value=yuzde1 



kodum bu buradaki yüzdeyi metin kutusuna Örnek 85,7 olarak yazdırmak istiyorum virgülden sonra 1 karakterden fazla olmasın



Kullanici Avatari

benremix

Onursal Üye
RA.... SO....
 51
 4.443
 127
 17/05/2009
365
 Ankara
 Şirket Sahibi
 Ofis 2010 64 Bit
 Dün,13:06
Çözüldü 
Lütfen örnek ekleyiniz.

Saygılar...


Bilgi paylaşıldıkça çoğalır....
Her engel, yaşam koşullarınızı daha iyileştirecek bir fırsattır.


Access için her zaman lazım olacak konu başlıkları listesi



Kullanici Avatari

ozanakkaya

Kurucu
OZ.... AK....
 39
 11.602
 469
 29/01/2008
 Denizli
 Memur
 Ofis 2010 32 Bit
Çözüldü 
Eklediğin koda göre;

Visual Basic Code
metin1.value=yuzde1 

yerine

Visual Basic Code
metin1 = Left(yuzde1, InStr(1, yuzde1, ",") + 1)

yazman yeterli.


"Boş Örnek Eklerim, Yapıp Verirler" demeyin, örneğinizi hazırlayın.
Komplike kod talebiniz var ise İletişim bağlantısından bize ulaşın. 
Cebelleşmezsen Öğrenemezsin. 

Kullanici Avatari

ozanakkaya

Kurucu
OZ.... AK....
 39
 11.602
 469
 29/01/2008
 Denizli
 Memur
 Ofis 2010 32 Bit
Çözüldü 
Arkadaşın geri döneceği yok, konu taşınmıştır.


"Boş Örnek Eklerim, Yapıp Verirler" demeyin, örneğinizi hazırlayın.
Komplike kod talebiniz var ise İletişim bağlantısından bize ulaşın. 
Cebelleşmezsen Öğrenemezsin. 


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
Çözüldü Web Sitesindeki Liste Kutusundan Veri Alma mustinba 3 177 10/11/2018, 11:18
Son Yorum: mustinba
Çözüldü A Formu Üzerinden Butonla Çağrılan B Formunda Kayıt Hesaplama Rapor Alma Oğuz Türkyılmaz 9 278 14/10/2018, 13:57
Son Yorum: Allback
Çözüldü Parasal Değerin Otomatik Yazıya Döndürülmesinden Sonra Raporda İlgili Alandan Silinme Oğuz Türkyılmaz 5 160 07/10/2018, 21:35
Son Yorum: Oğuz Türkyılmaz
Çözüldü Alt Form Satırındaki Metin Kutusuna Formdan Veri Alma ielmacilar 11 525 27/09/2018, 12:23
Son Yorum: ielmacilar
Çözüldü Kaydet Sonra Kayda Git mustinba 7 258 01/09/2018, 17:07
Son Yorum: emturker

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2018 MyBB Group.
123444