Konu Araçları | Seçenekler: | Gösterim Stili
Tarih
09/06/2010 22:54
Konu Sahibi
nserhantr
Yorumlar
8
Okunma
3675
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy

nserhantr

Üye
Kullanici Avatari
Üye
4
1
12/11/2008
0
Ankara
Ofis 2003
10/06/2010,14:32
Çözüldü 
Merhaba arkadaşlar biraz araştırma yaptım ancak Access kullanımını hiç bilmiyorum nasıl yapacağımı çözemedim oluşturduğum tabloda;
"Aidat" ile "Ek ödemeyi" toplayıp toplam kısmına yazacak
"toplam" ve "borç" kısmınında genel toplamını verecek şekilde hazırlamam gerekiyor.

bunu nasıl yapabilirim bunun gibi bir kaç tablo daha oluşturmam gerekiyor yardımcı olursanız çok sevinirim.
şimdiden teşekkür ederim...


Ek Dosyalar
.rar   ocak.rar (Dosya Boyutu: 37,6 KB / İndirme Sayısı: 15)
Cevapla

Kur@l

AccessTR.Net
Kullanici Avatari
Uzman
2.032
05/11/2008
KONYA
Ofis 2010
Dün,18:08
Çözüldü 
Sayın nserhantr;
Hesaplama işlemlerinin tablolarda yapılması tavsiye edilmez..
Bunun için sorgular kullanmak daha iyidir...
Aşağıdaki kodu bir sorgunun Sql kısmında açılıp yapıştırılması ile sorununuz çözülecektir.
Kolay Gelsin

Kod:
SELECT ocak.[Daire No], ocak.[Adı Soyadı], ocak.Aidat, ocak.[Ek Ödeme], [ocak]![Aidat]+[ocak]![Ek Ödeme] AS toplam, ocak.Borç, [toplam]+[Borç] AS [genel toplam]
FROM ocak;


komşuda dülger mi var geliyor keser sesi,
ustalar konuşunca çıraklar keser sesi.
Cevapla

POWER

Uzman
Kullanici Avatari
Uzman
U.... Ö....
1.865
02/04/2010
İzmir
Ofis 2003
19/10/2017,22:33
Çözüldü 
Sn Kural size bir çözüm yollamış bende form üzerinde yapmıştım. Belki yararı olur diye gönderiyorum.

Lütfen olumlu veya olumsuz geri dönüş yaparmısınız.


Ek Dosyalar
.rar   ocak.rar (Dosya Boyutu: 50,15 KB / İndirme Sayısı: 58)
Please return your positive or negative ...
Cevapla

nserhantr

Üye
Kullanici Avatari
Üye
4
1
12/11/2008
0
Ankara
Ofis 2003
10/06/2010,14:32
Çözüldü 
Kural, Horozufuk, İlgilendiğiniz için çok teşekkür ederim ben bu tablomu delphi'de kullanacağım kişileri tek tek değil tabloyu komple görmem gerekiyor Sql kod'unu çalıştırdım onu biraz daha düzenleyip tam istediğim hale getirebilirim ama bu sorguyu delphi üzerinde nasıl kullanabilirim ?


Cevapla

Kur@l

AccessTR.Net
Kullanici Avatari
Uzman
2.032
05/11/2008
KONYA
Ofis 2010
Dün,18:08
Çözüldü 
Sayın nserhantr;
Eğer delphi ile accesse bağlanıyorsanız recorset olarak bu sorguyu yazabilirsiniz...
nasılki tablodan select iile veriyi çekiyorsanız aynı şekilde select * from sorgu şeklinde çekebilrisiniz diye düşünüyorum zira delphi bilmiyorum...
Kolay gelsin


komşuda dülger mi var geliyor keser sesi,
ustalar konuşunca çıraklar keser sesi.
Cevapla

nserhantr

Üye
Kullanici Avatari
Üye
4
1
12/11/2008
0
Ankara
Ofis 2003
10/06/2010,14:32
Çözüldü 
Teşekkür ederim oluşturduğumuz sorguyu delphide gösterebildim tdbGrid kullanarak ama şöyle bir sorunum var, delphide çalıştırıyorum yaptığım programı yaptığımız sorgu geliyor programın içerisinde veri giriyorum mesela aidat ile ek ödeme bölümüne 50 tl yazıyorum toplamda 50 tl yazması gerekiyor...
Bu işlemi sorunsuz bir şekilde yapıyor ancak yazdığım anda yapmıyor verileri girdikten sonra yaptığım programı kapatıp tekrar açınca işlemlerin gerçekleşmiş olduğunu görüyorum bu işlemi ben veriyi girdiğim anda yapmasını istiyorum nasıl yapabilirim acaba onchange olayı olması gerekiyor ama bilmiyorum çözemedim bilginiz varmı ?


Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
Çözüldü Alt Tablodaki Veriyi Hesaba Ekleme (Toplama) aliyuzen 6 167 26/09/2017, 16:03 aliyuzen
Çözüldü Sorguda Veri Sayma İşlemi ertans 10 361 25/08/2017, 16:34 ertans
Çözüldü Access Sorguda Toplama İşlemi onrask 6 436 16/06/2017, 18:13 ozanakkaya
Çözüldü Formda Farklı Tablolardan Toplama İşlemi Yapmak ALTANs 5 442 01/06/2017, 17:12 ALTANs
Çözüldü Formda Koşullu Toplama cagatay1234 8 576 24/05/2017, 10:02 cagatay1234

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
Forum use Krzysztof "Supryk" Supryczynski addons.