Oluşturduğum tablomda toplama işlemi yaptıramadım
Tarih
09/06/2010 22:54
Konu Sahibi
nserhantr
Yorumlar
8
Okunma
3296
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



nserhantr
Üye
Kullanici Avatari
Üye
4
1
12/11/2008
0
Ankara
Ofis 2003
10/06/2010,14:32
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Merhaba arkadaşlar biraz araştırma yaptım ancak Access kullanımını hiç bilmiyorum nasıl yapacağımı çözemedim oluşturduğum tabloda;
"Aidat" ile "Ek ödemeyi" toplayıp toplam kısmına yazacak
"toplam" ve "borç" kısmınında genel toplamını verecek şekilde hazırlamam gerekiyor.

bunu nasıl yapabilirim bunun gibi bir kaç tablo daha oluşturmam gerekiyor yardımcı olursanız çok sevinirim.
şimdiden teşekkür ederim...



Ek Dosyalar
.rar   ocak.rar (Dosya Boyutu: 37,6 KB / İndirme Sayısı: 14)
Cevapla

Kur@l
AccessTR.Net
Kullanici Avatari
Uzman
2.031
05/11/2008
KONYA
Ofis 2010
13/02/2017,14:56
Çözüldü 
Sayın nserhantr;
Hesaplama işlemlerinin tablolarda yapılması tavsiye edilmez..
Bunun için sorgular kullanmak daha iyidir...
Aşağıdaki kodu bir sorgunun Sql kısmında açılıp yapıştırılması ile sorununuz çözülecektir.
Kolay Gelsin

Kod:
SELECT ocak.[Daire No], ocak.[Adı Soyadı], ocak.Aidat, ocak.[Ek Ödeme], [ocak]![Aidat]+[ocak]![Ek Ödeme] AS toplam, ocak.Borç, [toplam]+[Borç] AS [genel toplam]
FROM ocak;


komşuda dülger mi var geliyor keser sesi,
ustalar konuşunca çıraklar keser sesi.
Cevapla

POWER
Uzman
Kullanici Avatari
Uzman
U.... Ö....
1.855
02/04/2010
İzmir
Ofis 2003
22/02/2017,16:48
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Sn Kural size bir çözüm yollamış bende form üzerinde yapmıştım. Belki yararı olur diye gönderiyorum.

Lütfen olumlu veya olumsuz geri dönüş yaparmısınız.


Ek Dosyalar
.rar   ocak.rar (Dosya Boyutu: 50,15 KB / İndirme Sayısı: 57)
Please return your positive or negative ...
Cevapla

nserhantr
Üye
Kullanici Avatari
Üye
4
1
12/11/2008
0
Ankara
Ofis 2003
10/06/2010,14:32
Çözüldü 
Kural, Horozufuk, İlgilendiğiniz için çok teşekkür ederim ben bu tablomu delphi'de kullanacağım kişileri tek tek değil tabloyu komple görmem gerekiyor Sql kod'unu çalıştırdım onu biraz daha düzenleyip tam istediğim hale getirebilirim ama bu sorguyu delphi üzerinde nasıl kullanabilirim ?
Cevapla

Kur@l
AccessTR.Net
Kullanici Avatari
Uzman
2.031
05/11/2008
KONYA
Ofis 2010
13/02/2017,14:56
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Sayın nserhantr;
Eğer delphi ile accesse bağlanıyorsanız recorset olarak bu sorguyu yazabilirsiniz...
nasılki tablodan select iile veriyi çekiyorsanız aynı şekilde select * from sorgu şeklinde çekebilrisiniz diye düşünüyorum zira delphi bilmiyorum...
Kolay gelsin
komşuda dülger mi var geliyor keser sesi,
ustalar konuşunca çıraklar keser sesi.
Cevapla

nserhantr
Üye
Kullanici Avatari
Üye
4
1
12/11/2008
0
Ankara
Ofis 2003
10/06/2010,14:32
Çözüldü 
Teşekkür ederim oluşturduğumuz sorguyu delphide gösterebildim tdbGrid kullanarak ama şöyle bir sorunum var, delphide çalıştırıyorum yaptığım programı yaptığımız sorgu geliyor programın içerisinde veri giriyorum mesela aidat ile ek ödeme bölümüne 50 tl yazıyorum toplamda 50 tl yazması gerekiyor...
Bu işlemi sorunsuz bir şekilde yapıyor ancak yazdığım anda yapmıyor verileri girdikten sonra yaptığım programı kapatıp tekrar açınca işlemlerin gerçekleşmiş olduğunu görüyorum bu işlemi ben veriyi girdiğim anda yapmasını istiyorum nasıl yapabilirim acaba onchange olayı olması gerekiyor ama bilmiyorum çözemedim bilginiz varmı ?
Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  İki Tarih Arası Sorgu Ve Toplama kadirba72 14 226 22/02/2017, 15:42 kadirba72
  Access Sorguda Toplama Barkın Yalçınöz 7 235 28/12/2016, 20:20 ozguryasin
  barkod alanında çarpım işlemi karaayhan 4 120 27/12/2016, 14:36 karaayhan
  Formda düzenleme yaptığımda kaydetmeden işlemi geri almak raburabu 8 384 26/12/2016, 11:38 raburabu
  Rapora döküman getirme işlemi fatihkara 13 435 19/12/2016, 17:48 atoz112


Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya