Skip to main content

AccessTr.neT


OLE Server ve ActiveX Hatasi

orhantanriverdi
orhantanriverdi
8
5002

OLE Server ve ActiveX Hatasi

Çözüldü #1

Sayın hocalarım

Birkaç gün önce aynı konuyu açmıştım, hocalarımızın tavsiyerini denedim fakat aynı hatayı vermeye devam ediyor. Sorunum. Ekte vermiş olduğum personel takip tablosunun açılışında kullanıcı ve şifre ile giriş kısmında MICROSOFT OFFICE WAS COMMUNICATING WITH THE OLE SERVER OR ACTIVEX CONTROL. diye bir hata vermektedir.

Birincisi bu hatayı windows ve office türkçe kurulmuş pc lerde vermiyor.
Ama ingilizce windows ve ofis yüklü pclerde hata ile karşılaşmaktayım. Bütün tablolar. sorgular. formlar ingilizce karekter olup hepsi de küçük harfla yazılmıştır. Arada boşluk varsa alt çizgi eklemişimdir. Bütün şifreler 123 dür. NE YAPABILIRIZ BU KONUDA. Yaklaşık 3 gündür bu konuyu araştırıyorum sitede bu problemi yaşayan arkadaşlar var sanırım. Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim

Saygılarımla

Ek Dosyalar
 Personnel.rar(333.35 KB)
Cevapla
Çözüldü #2
İngilizce makinelerde bölge ve dil seçeneklerinden giriş dili türkçe olarak seçerseniz probleminiz çözülür.
Cevapla
Çözüldü #3
Kural hocam dil seçeneklerini türkçe olarak değiştirdim. Bu seferde ACILIS diye bir form var diyor ve açılmıyor. THE FORM NAME "ACILIS" MISPELLED OR REFERS TO A FORM THAT DOESNT EXIST. diye adam verdi. Bunun dışında formlarda bulunan personelid formuna tıkladığımda Enter Parameter Value Diye bir hata veriyor OK dediğinizde yine aynı şekilde Ole Server or ActıveX Control hatası vermektedir. Bu konudaki düşüncelerinizi aktarabilirmisiniz.


Ek Dosyalar
 PERSONNEL FOLLOWUP.rar(333.34 KB)
Cevapla
Çözüldü #4
Şu şekli işinizi görebilir:
.rar demiral düzeltme.rar (Dosya Boyutu: 290,44 KB | İndirme Sayısı: 21)
İnadına, ille de Accesstr.net...
Cevapla
Çözüldü #5
Malasef hocam olmadi. Aynı hatayı veriyor hala. Acaba Access kurulumunda hata olabilirmi diye düşünüyorum mehmet hocam. Çünkü benim laptopda sorunsuz çalışıyor. Türkçe yüklü office olan Diğer arkadaşta da açılıyor. Ama ingilizce kurulmuş olan windows ve office de Ole server Or Activex hatası veriyor.
Cevapla
Çözüldü #6
Bu durumda İngilizce Access'te şöyle yapacaksınız: Boş bir Access dosyası oluşturun. Sonra herhangibir nesne sekmesinde -mesela tablolar sekmesinde- al komutunu kullanarak asıl dosyanızdaki tüm nesneleri alacaksınız. Bu arada "nesneleri al" ekranındaki seçenekler sekmesindeki sol altta yer alan tüm onayları işaretleyin. Böylece aldığınız tablo-form-sorgu vs. olan dosya İngilizce versiyona uygun olacaktır. Ama unutmayın bu işi mutlaka İngilizce kurulu makinede yapmalısınız.
Sizin yayınladığınız dosya bende aynı hatayı veriyordu. Ben aynı işlemi yaptım ve bende düzeldi. Bu arada Türkçe karakterler kullandığınız nesnelerde de sorun yaşanacağı için mümkün olduğunda tablo-form-sorgu vs. ye Türkçe karakter içeren isimler koymayın.
İnadına, ille de Accesstr.net...
Cevapla

Bir hesap oluşturun veya yorum yapmak için giriş yapın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

ya da
Task