Skip to main content

AccessTr.neT


Öğretmenler Gününüz Kutlu Olsun - 2010

chopper07
chopper07
9
3947

Öğretmenler Gününüz Kutlu Olsun - 2010

#1
[Resim: basogretmen1195889070rs0.gif]


Öğretmenler Gününün Kısa Tarihçesi

Kurtuluş Savaşı'nı kazandıktan sonra, 29 Ekim 1923'te Cumhuriyet'i kuran Ulu Önder Atatürk, askeri ekonomik, sosyal ve kültürel alanlarda birçok yeniliği başlatmıştır. Bu yeniliklerden biri de, 1 Kasım 1928 tarihinde çıkarılan 1353 sayılı kanunla, Arap alfabesi yerine Latin alfabesinin kabulü olmuştur.

Bu tarihten itibaren yeni harflerin öğrenilmesi ve okur yazar sayısının artırılması konusunda büyük bir seferberlik başlatılmıştır. 24 Kasım 1928 tarihinde açılan, Millet Mektepleri'nde, yaşlı, genç, çocuk, kadın... herkese yeni harflerle okuma yazma öğretilmiştir. Millet Mektepleri'nin açılışı ve Atatürk'ün Başöğretmenliği kabul tarihi olan 24 Kasım günü, 1981 yılından beri Öğretmenler Günü olarak kutlanmaktadır.
(MEB)

Öğretmenler Gününün Önemi

Öğretmen; insanları eğitmeyi ve öğretmeyi meslek edinen, eğitim kurumlarında çocuk ve gençlerin eğitim öğretimlerine rehberlik eden, yön veren ve yaşam hazırlayan kimsedir. Öğretmenler gününün amacı öğretmenin toplumdaki yeri ve rolü önemi ve değeri nedir, sorunlarını belirlemek ve öğretmeni olması gerekli yüce oruna oturtmaktır. Öğretmenlerin kendi aralarında bağı kuvvetlendirmek, öğrencileri ile aralarındaki sevgi, saygı ve dayanışmayı güçlendirmektir. Emekli olan öğretmenleri saygıyla anmak ve yeni atanmış öğretmenlere mesleklerinin kutsal bilincine varmalarını sağlamaktır. İşte, Öğretmenler Günü, bu fedakar öğretmenlerimizin kıymetini bir kez daha düşünüp anlamamızı sağlayan önemli bir gündür.

Öğretmenlerimize duyduğumuz saygı, sevgi ve şükranlarımızı dile getirmek için bu günü fırsat bilmeli ve bu duygularla, onların ellerini öpmeliyiz. Okulu bitirip hayata atıldığımız zaman, bizi bu günlere hazırlayan öğretmenlerimizi hatırlamak, ziyaret etmek ya da bir telefon, kart veya mektupla hatırlarını sormak onlar için en büyük ve en değerli armağan olacaktır.

Öğretmenler Günü'nde öğretmenin toplum içindeki yeri, değeri belirtilir. Öğretmen sorunları dile getirilir. Öğretmenler Günü'nde; eğitime, öğretime hizmet etmiş, saygınlık kazanmış öğretmenler anılır. Gençlerin yetişmesindeki katkıları anlatılır. Mesleğe yeni başlayan öğretmenler 24 Kasımda Öğretmen Andı içerler.

Öğretmen toplumda her türlü tutum, davranış ve görünüşüyle örnek insandır. Çevresine ve insan haklarına saygılıdır. Sevgi doludur. Ülkenin şekillenmesinde önemli rol oynar.

™Hiç Birimiz, Hepimiz Kadar Akıllı Olamayız...®

Cevapla
#2
Bütün Öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutlarım. Bu güzel mesleği başlamadan bıraktığım için bazen üzülüyorum.
Saygılar...
Bilgi paylaşıldıkça çoğalır....
Her engel, yaşam koşullarınızı daha iyileştirecek bir fırsattır.


Access için her zaman lazım olacak konu başlıkları listesi


Cevapla
#3
Bende tüm öğretmenlerimizin (başta Mehmet hocam olmak üzere) bu güzel gününü kutlar, sağlık, mutluluk ve esenlikler temenni ederim.
Cevapla
#4
Değerli öğretmenlerim ve öğretenlerim;

Cumhuriyetimizin ilk yıllarında sizlere verilen maddi ve manevi değeri, bugün verebiliyor muyuz? Bu soruyu kendime hep soruyorum..

24 Kasım öğretmenler gününüz kutlu olsun. Sağlık, huzur,mutluluk, başarı ve bol kazanç dolu nice öğretmenler günleri geçirmenizi dilerim.

Sevgi ve saygılar
Son Düzenleme: 24/11/2010, 14:30, Düzenleyen: assenucler.
Cevapla
#5
Bende bir öğretmen olarak tüm öğretmenlerimizin gününü kutlarım.
Cevapla
#6
Tüm Öğretmenlerimizin "Öğretmenler Gününü Kutlarım" sanırım sadece elimizden gelen bu iyi niyet temennisi inşallah büyüklerimizde iyi niyet temennisi ile birlikte maddi imkansızlıklarını kader olmaktan çıkarırlar...
Değişmeyen tek şey değişmenin kendisidir.” Herakleitos

Son Düzenleme: 24/11/2010, 11:59, Düzenleyen: abdulvahap.
Cevapla

Bir hesap oluşturun veya yorum yapmak için giriş yapın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

ya da