Konu Araçları | Seçenekler: | Gösterim Stili
Tarih
15/04/2010 14:13
Konu Sahibi
seseyna
Yorumlar
21
Okunma
5448
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
Kullanici Avatari

seseyna

Üye
Üye
 37
18
3
15/09/2009
0
İstanbul
Ofis 2007
07/03/2012,20:08
Çözüldü 
Merhaba arkadaşlar. Benim dünya için ufak ama kendim için büyük bir sorunum var. Umarım yardım edebilirsiniz.
Kısaca programı anlatayım sonra soruya geçeyim. Kısa ve öz değişle Öğrenci otomasyon programı diyebiliriz. Bir eğitim kurumundaki öğrencilerin kayıt bilgilerini tutmak raporlar ve listeler almak için kullanıyorum. Bir süre önce deneme sınavlarının sonuçlarınıda eklemem gerekti. Sınavlardaki hesaplamaları ve gerekli işlevlerin hepsini yaptım. Tek takıldığım nokta sınavlarda en yüksen puanı alan öğrenciye 1 sonrakine 2 sonrakine 3 diye sıra numarası verdirmek. Şimdi diyeceksiniz formu okumadın mı bin kere anlatıldı. Ekteki örneği indirip açarsanız, orada göreceğiniz üzere öğrenci bilgileri ile öğrencilerin sınav bilgileri ayrı tablolarda ve sınav bilgileri üstündeki hesaplamaları bir sorgu üzerinde gerçekleştiriliyor. ve bu sorgu üzerinde bütün sınıflar ve bütün denemeler bulunuyor. Su sorgu üzerinde mesela :
1. deneme 5. sınıf en yüksek puanı alan öğrenciye 1 sonrakilere 2, 3, 4 ....
2. deneme 5. sınıf en yüksek puanı alan öğrenciye 1 sonrakilere 2, 3, 4 ....
1. deneme 7. sınıf en yüksek puanı alan öğrenciye 1 sonrakilere 2, 3, 4 ....
vs. vs.
gibi deneme ve sınıfa göre ayrı ayrı, puana göre sıra numarası verdirebilirmiyim. Yada böyle birşey yapılabilirmi. En azından yapılıp yapılamayacağını öğrensem ona göre çabalayayım günlerdir uğreşıp hiçbirşey yapamadım çünkü.

Yardımlarınız ve ilginiz için şimdiden teşekkürler.


Ek Dosyalar
.rar   Öğrenci-Otomasyon2.rar(Dosya Boyutu: 41,64 KB / İndirme Sayısı: 35)
seseyna, 15-09-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.

Kullanici Avatari

jon206

Üye
Üye
 42
17
2
04/11/2008
0
Ankara
Ofis 2007
25/05/2018,16:20
Çözüldü 
sorgu da en yüksek sıra numarasına göre sıralatıp
raporlar kısmında bir metin kususu ekleyip denetim kaynağına =1 deyiniz, aynı yerde geçerli toplam da tümü üzerinde işaretleyiniz..

çalışırdığınzada 1 den başlayarak rapor verir..



Kullanici Avatari

Seruz

Uzman
Uzman
SE.... UZ....
 46
1.561
7
30/10/2008
814
Tekirdağ
BT Şefi
Ofis XP
04/07/2018,16:07
Çözüldü 
Örneğinizi henüz açmadım ama siz bu sıralı listeyi formda mı raporda mı görmek istiyorsunuz?

Raporda bu işlem, sınav ve sınıf bazında gruplama yaparak kolayca yapılabilir.
Formda ise sorgu içinde DCount() kullanıp kriter olarak sınav ve sınıf eklenerek yapılabilir.


Bildiğini bilenin arkasından git, bildiğini bilmeyeni uyar, bilmediğini bilene öğret, bilmediğini bilmeyenden kaç.
Konfüçyüs

Kullanici Avatari

seseyna

Üye
Üye
 37
18
3
15/09/2009
0
İstanbul
Ofis 2007
07/03/2012,20:08
Çözüldü 
çok afedersiniz bu sıralamıyı nerede yapmak istediğimi söylemeyi unutmuşum

Bu sıralamayı sorguda yapmak istiyorum. Raporda ya da formda sınıf ve denemeler halinde gruplandırarak sıralama yaptırabileceğimi biliyorum. Ama rapor ya da formdaki sıralamalar işime yaramıyor. Çünkü sorgudan Excele döküm alıyor ve o dökümü kurumun sitesine entegre bir şekilde kullanıyorum. O yüzden "Yp-Deneme sorgusu" üzerinde yapmam gerekiyor sıralamayı.


seseyna, 15-09-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.

Kullanici Avatari

benremix

Onursal Üye
Onursal Üye
RA.... SO....
 51
4.440
17/05/2009
365
Ankara
Şirket Sahibi
Ofis 2010 64 Bit
08/07/2018,19:27
Çözüldü 
Sn sesayna örneğinizi 2003 olarak eklerseniz daha fazla yardım alma şansınız olur. Çoğumuz 2003 kullanıyoruz.Saygılar.


Bilgi paylaşıldıkça çoğalır....
Her engel, yaşam koşullarınızı daha iyileştirecek bir fırsattır.


Access için her zaman lazım olacak konu başlıkları listesi



Kullanici Avatari

seseyna

Üye
Üye
 37
18
3
15/09/2009
0
İstanbul
Ofis 2007
07/03/2012,20:08
Çözüldü 
Sayın benremix tavsiyenize uyarak 2003 formatında dönüşüm yaptım ama program içinde kullandığım bileşenler 2003 formatını desteklemediği için formları, rapor ve makroları kaldırmak zorunda kaldım. Hatta kalabalık yaratmaması için sorgularında büyük bir kısmını kaldırdım. Çözüm yolunu araştırdıkça umutlarım tükenmeye başladı diyebilirim. Aslında sorunu çözmek için sor içindeki verileri kategorilere ayırarak sıra numarası verdirip tekrar bunları bir başka sorguda birleştirmeyi düşündüm. Lol ama 40 ın üzerinde sorgu yaratmam gerektiğini anlayınca bu saçma düşünceden vazgeçtim. Umarm sorunuma bir çözümünüz vardır.


seseyna, 15-09-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
Çözüldü Fatura No Lara Sıra No Verilmesi. MURAT42 10 295 13/07/2018, 13:59
Son Yorum: mehmetdemiral
Çözüldü Id Numarasına Göre Toplamak m_demir 16 408 09/07/2018, 23:18
Son Yorum: m_demir
Çözüldü Ardışık Sıra No Verme te-kin 2 138 06/07/2018, 15:49
Son Yorum: te-kin
Çözüldü Id Numarasına Göre İki Tabloya Veri Aktarmak. m_demir 4 181 03/07/2018, 20:25
Son Yorum: m_demir
Çözüldü Tablodaki Veriye Göre Numaratör barcins 4 137 03/07/2018, 10:42
Son Yorum: barcins

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2018 MyBB Group.