Konu Araçları | Konu Seçenekleri | Gösterim Stili
Tarih
15/04/2010 14:13
Konu Sahibi
seseyna
Yorumlar
21
Okunma
5597
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
Kullanici Avatari

seseyna

Üye
 38
 18
 3
 15/09/2009
0
 İstanbul
 
 Ofis 2007
 07/03/2012,20:08
Çözüldü 
Merhaba arkadaşlar. Benim dünya için ufak ama kendim için büyük bir sorunum var. Umarım yardım edebilirsiniz.
Kısaca programı anlatayım sonra soruya geçeyim. Kısa ve öz değişle Öğrenci otomasyon programı diyebiliriz. Bir eğitim kurumundaki öğrencilerin kayıt bilgilerini tutmak raporlar ve listeler almak için kullanıyorum. Bir süre önce deneme sınavlarının sonuçlarınıda eklemem gerekti. Sınavlardaki hesaplamaları ve gerekli işlevlerin hepsini yaptım. Tek takıldığım nokta sınavlarda en yüksen puanı alan öğrenciye 1 sonrakine 2 sonrakine 3 diye sıra numarası verdirmek. Şimdi diyeceksiniz formu okumadın mı bin kere anlatıldı. Ekteki örneği indirip açarsanız, orada göreceğiniz üzere öğrenci bilgileri ile öğrencilerin sınav bilgileri ayrı tablolarda ve sınav bilgileri üstündeki hesaplamaları bir sorgu üzerinde gerçekleştiriliyor. ve bu sorgu üzerinde bütün sınıflar ve bütün denemeler bulunuyor. Su sorgu üzerinde mesela :
1. deneme 5. sınıf en yüksek puanı alan öğrenciye 1 sonrakilere 2, 3, 4 ....
2. deneme 5. sınıf en yüksek puanı alan öğrenciye 1 sonrakilere 2, 3, 4 ....
1. deneme 7. sınıf en yüksek puanı alan öğrenciye 1 sonrakilere 2, 3, 4 ....
vs. vs.
gibi deneme ve sınıfa göre ayrı ayrı, puana göre sıra numarası verdirebilirmiyim. Yada böyle birşey yapılabilirmi. En azından yapılıp yapılamayacağını öğrensem ona göre çabalayayım günlerdir uğreşıp hiçbirşey yapamadım çünkü.

Yardımlarınız ve ilginiz için şimdiden teşekkürler.


Ek Dosyalar
.rar   Öğrenci-Otomasyon2.rar(Dosya Boyutu: 41,64 KB / İndirme Sayısı: 35)
seseyna, 15-09-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.

Kullanici Avatari

jon206

Üye
 42
 17
 2
 04/11/2008
0
 Ankara
 
 Ofis 2007
 25/05/2018,16:20
Çözüldü 
sorgu da en yüksek sıra numarasına göre sıralatıp
raporlar kısmında bir metin kususu ekleyip denetim kaynağına =1 deyiniz, aynı yerde geçerli toplam da tümü üzerinde işaretleyiniz..

çalışırdığınzada 1 den başlayarak rapor verir..



Kullanici Avatari

Seruz

Uzman
SE.... UZ....
 47
 1.564
 7
 30/10/2008
814
 Tekirdağ
 BT Şefi
 Ofis XP
 30/11/2018,14:06
Çözüldü 
Örneğinizi henüz açmadım ama siz bu sıralı listeyi formda mı raporda mı görmek istiyorsunuz?

Raporda bu işlem, sınav ve sınıf bazında gruplama yaparak kolayca yapılabilir.
Formda ise sorgu içinde DCount() kullanıp kriter olarak sınav ve sınıf eklenerek yapılabilir.


Bildiğini bilenin arkasından git, bildiğini bilmeyeni uyar, bilmediğini bilene öğret, bilmediğini bilmeyenden kaç.
Konfüçyüs

Kullanici Avatari

seseyna

Üye
 38
 18
 3
 15/09/2009
0
 İstanbul
 
 Ofis 2007
 07/03/2012,20:08
Çözüldü 
çok afedersiniz bu sıralamıyı nerede yapmak istediğimi söylemeyi unutmuşum

Bu sıralamayı sorguda yapmak istiyorum. Raporda ya da formda sınıf ve denemeler halinde gruplandırarak sıralama yaptırabileceğimi biliyorum. Ama rapor ya da formdaki sıralamalar işime yaramıyor. Çünkü sorgudan Excele döküm alıyor ve o dökümü kurumun sitesine entegre bir şekilde kullanıyorum. O yüzden "Yp-Deneme sorgusu" üzerinde yapmam gerekiyor sıralamayı.


seseyna, 15-09-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.

Kullanici Avatari

benremix

Onursal Üye
RA.... SO....
 51
 4.443
 127
 17/05/2009
365
 Ankara
 Şirket Sahibi
 Ofis 2010 64 Bit
 Dün,13:06
Çözüldü 
Sn sesayna örneğinizi 2003 olarak eklerseniz daha fazla yardım alma şansınız olur. Çoğumuz 2003 kullanıyoruz.Saygılar.


Bilgi paylaşıldıkça çoğalır....
Her engel, yaşam koşullarınızı daha iyileştirecek bir fırsattır.


Access için her zaman lazım olacak konu başlıkları listesi



Kullanici Avatari

seseyna

Üye
 38
 18
 3
 15/09/2009
0
 İstanbul
 
 Ofis 2007
 07/03/2012,20:08
Çözüldü 
Sayın benremix tavsiyenize uyarak 2003 formatında dönüşüm yaptım ama program içinde kullandığım bileşenler 2003 formatını desteklemediği için formları, rapor ve makroları kaldırmak zorunda kaldım. Hatta kalabalık yaratmaması için sorgularında büyük bir kısmını kaldırdım. Çözüm yolunu araştırdıkça umutlarım tükenmeye başladı diyebilirim. Aslında sorunu çözmek için sor içindeki verileri kategorilere ayırarak sıra numarası verdirip tekrar bunları bir başka sorguda birleştirmeyi düşündüm. Lol ama 40 ın üzerinde sorgu yaratmam gerektiğini anlayınca bu saçma düşünceden vazgeçtim. Umarm sorunuma bir çözümünüz vardır.


seseyna, 15-09-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
Çözüldü Formdan Başka Formda Kritere Göre Liste Gizleme Ve Görünmesi U.ALTUN 4 69 05/12/2018, 13:50
Son Yorum: U.ALTUN
Çözüldü Formumu Almak İstediğim Sonuca Göre Nasıl Tasarlamalıyım. Oğuz Türkyılmaz 4 160 25/11/2018, 21:21
Son Yorum: Oğuz Türkyılmaz
Çözüldü Fatura kesme programını şablona göre ayarlama megi bilişim bilgisayar 22 2.989 20/11/2018, 16:39
Son Yorum: Allback
Çözüldü Koda Göre Toplam golf2000 11 178 18/11/2018, 17:37
Son Yorum: golf2000
Çözüldü Birden Fazla Seçime Göre Tutar Hesaplama huzun_bulutu 13 287 13/11/2018, 13:43
Son Yorum: huzun_bulutu

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2018 MyBB Group.
123444