Konu Araçları | Seçenekler: | Gösterim Stili
Tarih
25/01/2010 20:31
Konu Sahibi
leylaz
Yorumlar
7
Okunma
2701
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
Kullanici Avatari

leylaz

Üye
Üye
 38
25
6
30/11/2009
0
Belirtilmemiş
Ofis 2007
27/09/2011,21:38
Çözüldü 
Arkadaşlar aşağıdaki resimdede göründüğü gibi ogrenciler formumdan öğrenci bilgilerini girip kaydediyorum.

Benim yapmak istediğim gorusme forumu açtığımda öğrenci ile görüşmeyi kaydederken öğrenci numarasını girince diğer bilgileri (numaraya karşılık gelen ad, soyad, ogretmen..) ogrenci tablomdan otomatik olarak çekip formları doldursun. Tekrardan yazsam öğrenci kayıtı yapmamın bir mantığı kalmamış oluyor.

Bu işi yapmam için nasıl bir yol izlemem gerekiyor?
resim

Dosyayıda ekliyorum.


Ek Dosyalar
.rar   Leylaz_rehberlik07.rar(Dosya Boyutu: 476,16 KB / İndirme Sayısı: 59)
leylaz, 30-11-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.

Kullanici Avatari

alpeki99

Düşünmek en zor iştir...
Uzman
OL....
 38
6.119
29/10/2008
Bursa
Yazılım Geliştirici
Ofis 2010 32 Bit
12/07/2018,12:35
Çözüldü 
Sitede Dlookup şeklinde aratırsanız çok sayıda örnek bulabilirsiniz.


AccessTr.Net teknik konular içeren bir sitedir. Bu tip sitelerde en iyi şekilde yardım alabilmeniz için Site Kurallarını mutlaka okumanız ve buna göre hareket etmeniz lazım.

Kullanici Avatari

Nurullah_Serdar

FaTSaLı
Aktif Üye
 36
568
22/11/2008
189
Giresun
Ofis 2007
01/07/2013,13:21
Çözüldü 
2007 kullanan sayısı biraz artmış olsada biz hala 2003 takılıyoruz. 2003 olarak eklermisin? 2007 de açılan kutudan kayıt getirme özelliği otomatik olarak vardır sanırım ya 2003 teki gibi.
veya Sql kullanacaksın.


İyiki Varsın Access Img-grin

Kullanici Avatari

leylaz

Üye
Üye
 38
25
6
30/11/2009
0
Belirtilmemiş
Ofis 2007
27/09/2011,21:38
Çözüldü 
Teşekkürler Dlookup bu işi kolaylıkla yapıyormuş. Bir iki örnek inceledim ve çözdüm.

Konu ile lakalı değil ama bir soru daha sorayım. Formu açtığımda metin kutuların içersinde en son kayıt yapılan veri geliyor. Boş olarak gelmesini nasıl sağlayabilirim?


leylaz, 30-11-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.

Kullanici Avatari

C*e*l*o*y*c*e

Uzman
Uzman
ME.... B.....
 46
3.120
29/10/2008
944
Ankara
Yazılım
Ofis 2010 32 Bit
Bugün,01:57
Çözüldü 
form açıldığında olayına
DoCmd.GoToRecord , , acNewRec
yazarak ilk açıldığında yeni kayıt girmen için zaten metin kutuları boş gelecektir



Kullanici Avatari

accessman

Aktif Üye
Aktif Üye
 Belirtilmemiş
2.367
31/10/2008
425
Denizli
Ofis 2003
20/09/2016,00:20
Çözüldü 
veyada
DoCmd.OpenForm "Form1", acNormal, "", "", acAdd, acNormal
şeklinde
bu kodu bir butonun click olayına yazarsan ekleme modunda formu açacaktır


@benbendedeilem


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
Çözüldü Tablodaki Veriye Göre Numaratör barcins 4 137 03/07/2018, 10:42
Son Yorum: barcins
Çözüldü Sürekli Formdaki Tüm Verileri Buton Yardımı İle Temizleme mmert06 2 114 30/06/2018, 02:24
Son Yorum: mmert06
Çözüldü Tabloya Bağlı İki Farklı Alandaki Verileri Raporda Tek Alanda Gösterme mmert06 1 101 27/06/2018, 00:45
Son Yorum: mmert06
Çözüldü Verileri Tablolara Aktarmak m_demir 8 195 24/06/2018, 10:54
Son Yorum: m_demir
Çözüldü Bir Sütuna Girilen Verileri Başka Bir Sütun İle Karşılaştırıp Hesaplama matkap911 1 133 19/06/2018, 14:45
Son Yorum: ozanakkaya

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2018 MyBB Group.