Konu Araçları | Konu Seçenekleri | Gösterim Stili
notrino
Tarih
22/10/2018 19:27
Konu Sahibi
notrino
Yorumlar
3
Okunma
242
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
notrino

notrino

Aktif Üye*
 170
 602
 18/02/2016
31
 İzmir
 
 Ofis 2010 32 Bit
 27/01/2019,17:30
Çözüldü 
Merhabalar,

Ekli dosyamdaki tabloda s2 alanı için boş değerinde sorguda sıfır döndürüyorum. Ancak herhangi bir rakam girdiğimde raporumda diğer alandaki gibi virgülden sonra iki hane göremiyorum. Yani NZ olayı, virgül sonrası alanları bir şekilde iptal ediyor. Ne rapor tarafında ne de sorgu tarafında bu durum düzelmiyor. Nasıl düzelir? Tşk.

Ben istiyorum ki s2 de değer yoksa raporda o alan 0,00 olsun. Tşk.



ozanakkaya

ozanakkaya

Kurucu
Oz.... Ak....
 39
 481
 12.007
 29/01/2008
 Denizli
 Memur
 Ofis 2010 32 Bit
 Bugün,19:14

SQL Code
sayi2: Format(Nz([s2];0);"Standart")


"Boş Örnek Eklerim, Yapıp Verirler" demeyin, örneğinizi hazırlayın.
Komplike kod talebiniz var ise İletişim bağlantısından bize ulaşın. 
Cebelleşmezsen Öğrenemezsin. 

notrino

notrino

Aktif Üye*
 170
 602
 18/02/2016
31
 İzmir
 
 Ofis 2010 32 Bit
 27/01/2019,17:30
(22/10/2018 20:34)ozanakkaya Adlı Kullanıcıdan Alıntı:

SQL Code
sayi2: Format(Nz([s2];0);"Standart")


Tekrar merhaba Ozan Bey,

Evet bu sorgu tipi kesinlikle işimi gördü. Merakımdan şunu sormak istiyorum; Tabloda Standart olarak seçili olan sayı biçimimde ondalık kısmını 2 değil de 3 ya da daha yüksek bir sayı yaptığımda, verdiğiniz bu sorgu hala virgülden sonra 2 haneli kısmı döndürüyor. Neden böyle? Bunu 2 ile sınırlayan nedir bu ifadede? Tabloda ne kadarlık ondalık belirttiysem o şekilde sorgunun çalışması gerekmiyor mu? Tşk..



Allback

Allback

Uzman
Er.... Er....
 35
 39
 316
 16/11/2011
27
 Kocaeli
 Yönetici
 Ofis 2016 64 Bit
 08/03/2019,11:19
(23/10/2018 11:53)notrino Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
(22/10/2018 20:34)ozanakkaya Adlı Kullanıcıdan Alıntı:

SQL Code
sayi2: Format(Nz([s2];0);"Standart")


Tekrar merhaba Ozan Bey,

Evet bu sorgu tipi kesinlikle işimi gördü. Merakımdan şunu sormak istiyorum; Tabloda Standart olarak seçili olan sayı biçimimde ondalık kısmını 2 değil de 3 ya da daha yüksek bir sayı yaptığımda, verdiğiniz bu sorgu hala virgülden sonra 2 haneli kısmı döndürüyor. Neden böyle? Bunu 2 ile sınırlayan nedir bu ifadede? Tabloda ne kadarlık ondalık belirttiysem o şekilde sorgunun çalışması gerekmiyor mu? Tşk..

İfadenin sonundaki "Standart" biçim tanımlaması verinin ondalık basamağını 2 ile sınırlıyor.




Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
Çözüldü Toplu Ekleme Ara Değer Problemi hbal09 4 183 26/12/2018, 14:50
Son Yorum: hbal09
Çözüldü Access Hazır Satış Database De Müşteri Listesi -Form Bağlantı Problemi Erkan7450 2 184 16/11/2018, 18:05
Son Yorum: Erkan7450
Çözüldü Ekleme Sorgusu Problemi notrino 6 302 31/10/2018, 18:34
Son Yorum: ozanakkaya
Çözüldü Dosya Yolu Problemi notrino 2 225 03/10/2018, 20:26
Son Yorum: notrino
Çözüldü Zengin Metin Problemi notrino 3 212 28/09/2018, 14:57
Son Yorum: ozanakkaya

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2019 MyBB Group.