Konu Araçları | Seçenekler: | Gösterim Stili
Tarih
27/04/2012 13:44
Konu Sahibi
orhantanriverdi
Yorumlar
9
Okunma
1937
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy

orhantanriverdi


Kullanici Avatari
Altın Üye
O.... T....
132
23/11/2010
8
Ankara
Ofis 2010 64 Bit
26/08/2017,12:39
Çözüldü 
Sayın hocalarım

Aşağıda yazılan örnekte görüldüğü gibi D01 (Günler 1-31) den başlayıp D31 e kadar kolonumuz var. Bu kolonların içinde bazılarında sayı bazılarında harf bazılarıda boş. Bana lazım olan sayıların toplamı. Bu işlemi sorguda yapmam gerekiyor. Nasıl yapabiliriz acaba.

D01 D02 D03 D04 D05
1 X 12 5 18


Cevapla

accessman

Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
2.367
31/10/2008
425
Denizli
Ofis 2003
20/09/2016,00:20
Çözüldü 
iif([d01] is null;0;val([d01])) DENEYİN


@benbendedeilem
Cevapla

orhantanriverdi


Kullanici Avatari
Altın Üye
O.... T....
132
23/11/2010
8
Ankara
Ofis 2010 64 Bit
26/08/2017,12:39
Çözüldü 
hocam formulde bir sorun yok ama bu formul sadece D09 a kadar isliyor devaminda hata veriyor
actualday: IIf([D01] Is Null,0,Val([D01])+IIf([D02] Is Null,0,Val([D02])+IIf([D03] Is Null,0,Val([D03])+IIf([D04] Is Null,0,Val([D04])+IIf([D05] Is Null,0,Val([D05])+IIf([D06] Is Null,0,Val([D06])+IIf([D07] Is Null,0,Val([D07])+IIf([D08] Is Null,0,Val([D08])+IIf([D09] Is Null,0,Val([D09]))))))))))


Cevapla

accessman

Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
2.367
31/10/2008
425
Denizli
Ofis 2003
20/09/2016,00:20
Çözüldü 
ozaman parça parça yapın
veya tek başına D10 u deneyin
veya döngü yapın
buna benzer bir şeyler olacaktı

Kod:
1
2
3
4
5
6
7
dim toplam , a as integer
dim sayi as string
toplam=0
for a=1 to 100
sayi= "[D0" & a &"]"
toplam=toplam + IIf([sayi] Is Null,0,Val([sayi])
next a


@benbendedeilem
Cevapla

ozanakkaya

sledgeab
Kullanici Avatari
Kurucu
O.... A....
9.789
29/01/2008
Denizli
Memur
Ofis 2010 32 Bit
Dün,20:24
Çözüldü 
tablodaki D01 D02 D03 D04 D05 şeklindeki alanların varsayılan değerine 0 yazıp sorguda

SQL Code
Toplam: Val([d01])+Val([d02])+Val([d03])+Val([d04])+Val([d05])

şeklinde toplam alabilirsiniz.


Cevapla

orhantanriverdi


Kullanici Avatari
Altın Üye
O.... T....
132
23/11/2010
8
Ankara
Ofis 2010 64 Bit
26/08/2017,12:39
Çözüldü 
birseyler deniyoruz hocam. haber vericem bitince


Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
Çözüldü Raporun Son Sayfadaki Sayfa Toplamı Görüntülenmesin irfans 2 167 31/07/2017, 17:11 irfans
Çözüldü Büyük Harf ufukcem 7 383 22/06/2017, 09:17 ufukcem
Çözüldü Rapor Saat Toplamı KAZIMS 3 253 30/05/2017, 16:16 atoz112
Çözüldü Tabloda İsim Yerine Numara Çıkıyor. mharman 5 307 29/05/2017, 12:30 ozanakkaya
Çözüldü Listede Ve Raporda Ara Toplamı Almak. m_demir 12 653 26/05/2017, 14:33 m_demir

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
Forum use Krzysztof "Supryk" Supryczynski addons.