Numara ve Harf hücrelerinin toplamı
Tarih
27/04/2012 13:44
Konu Sahibi
orhantanriverdi
Yorumlar
9
Okunma
1590
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



orhantanriverdi
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
O.... T....
130
23/11/2010
8
Ankara
Ofis 2010 64 Bit
23/02/2017,10:12
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Sayın hocalarım

Aşağıda yazılan örnekte görüldüğü gibi D01 (Günler 1-31) den başlayıp D31 e kadar kolonumuz var. Bu kolonların içinde bazılarında sayı bazılarında harf bazılarıda boş. Bana lazım olan sayıların toplamı. Bu işlemi sorguda yapmam gerekiyor. Nasıl yapabiliriz acaba.

D01 D02 D03 D04 D05
1 X 12 5 18
Cevapla

accessman

Kullanici Avatari
Onursal
2.367
31/10/2008
425
Denizli
Ofis 2003
20/09/2016,00:20
Çözüldü 
iif([d01] is null;0;val([d01])) DENEYİN
@benbendedeilem
Cevapla

orhantanriverdi
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
O.... T....
130
23/11/2010
8
Ankara
Ofis 2010 64 Bit
23/02/2017,10:12
Çözüldü 
Sponsor Reklam
hocam formulde bir sorun yok ama bu formul sadece D09 a kadar isliyor devaminda hata veriyor
actualday: IIf([D01] Is Null,0,Val([D01])+IIf([D02] Is Null,0,Val([D02])+IIf([D03] Is Null,0,Val([D03])+IIf([D04] Is Null,0,Val([D04])+IIf([D05] Is Null,0,Val([D05])+IIf([D06] Is Null,0,Val([D06])+IIf([D07] Is Null,0,Val([D07])+IIf([D08] Is Null,0,Val([D08])+IIf([D09] Is Null,0,Val([D09]))))))))))
Cevapla

accessman

Kullanici Avatari
Onursal
2.367
31/10/2008
425
Denizli
Ofis 2003
20/09/2016,00:20
Çözüldü 
ozaman parça parça yapın
veya tek başına D10 u deneyin
veya döngü yapın
buna benzer bir şeyler olacaktı

Kod:
1
2
3
4
5
6
7
dim toplam , a as integer
dim sayi as string
toplam=0
for a=1 to 100
sayi= "[D0" & a &"]"
toplam=toplam + IIf([sayi] Is Null,0,Val([sayi])
next a


@benbendedeilem
Cevapla

ozanakkaya
sledgeab
Kullanici Avatari
Kurucu
O.... A....
9.315
29/01/2008
Denizli
Ofis 2010 32 Bit
Dün,18:26
Çözüldü 
Sponsor Reklam
tablodaki D01 D02 D03 D04 D05 şeklindeki alanların varsayılan değerine 0 yazıp sorguda

SQL Code
Toplam: Val([d01])+Val([d02])+Val([d03])+Val([d04])+Val([d05])

şeklinde toplam alabilirsiniz.

Cevapla

orhantanriverdi
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
O.... T....
130
23/11/2010
8
Ankara
Ofis 2010 64 Bit
23/02/2017,10:12
Çözüldü 
birseyler deniyoruz hocam. haber vericem bitince
Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  Sorgudaki Toplamı Form Üzerinde ki Metin Kutusunda Göstermek haziran4 2 46 20/02/2017, 12:35 haziran4
  Raporda başka tablodan veri toplamı aldırma hk. okumas 3 102 28/01/2017, 21:55 okumas
  Harf boyutuna göre sorgu hazırlama Xleash 3 224 09/12/2016, 21:30 ozanakkaya
  Rapor Alt Toplamı Almak m_demir 2 127 15/10/2016, 17:08 m_demir
  koşula bağlı tarih ve sayı toplamı yapma Kardeşpayı 7 557 24/05/2016, 17:44 atoz112


Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya