Konu Araçları | Seçenekler: | Gösterim Stili
Tarih
01/01/2012 22:25
Konu Sahibi
serdar_20
Yorumlar
4
Okunma
1478
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
Kullanici Avatari

serdar_20

Uzman
Uzman
SE....
 33
 190
 33
 03/12/2011
52
 Erzurum
 Memur
 Ofis 2007
 05/09/2018,07:28
Çözüldü 
Herkese iyi akşamlar. Arkadaşlar yeni bir çalışma yapmaya çalışıyorum. Bir konuda takıldım ve yardımcı olursanız sevinirim. Konuya gelince de araç bilgilerinin bulunduğu bir üst form ve buna ait işlemlerin olacağı bir alt form var. Bazı işlemlere uzun notlar girmem gerekiyor buda alt formda fazla yer kaplayacağı için bu notları farklı bir formdan girmek istiyorum. Şuan belgeno hanesini çift tıklayınca açıklama formunu açıyor ve notları yazabiliyorum. Ama benim tam anlamıyla yapmak istediğim ise; alt formda belge no girince aynı belge numarasının açıklama formunda otomatik oluşması ve alt formda belgenoya çift tıklayınca aynı kayda gitmesi. İlgilenenirseniz memnun olurum.
Ek Dosyalar
not ekleme.rar(34.53 KB)



Kullanici Avatari

ozanakkaya

sledgeab
Kurucu
OZ.... AK....
 40
 11.248
 465
 29/01/2008
 Denizli
 Memur
 Ofis 2010 32 Bit
 Bugün,01:15
Çözüldü 
belgeno çift tıklama olayındaki kodu aşağıdaki kod ile değiştir.

Visual Basic Code
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
    DoCmd.DoMenuItem acFormBar, acRecordsMenu, acSaveRecord, , acMenuVer70
    DoCmd.DoMenuItem acFormBar, acRecordsMenu, 5, , acMenuVer70
    strSQL = "SELECT * FROM açıklama "
    Set rstkayit = New ADODB.Recordset
    rstkayit.Open strSQL, CurrentProject.Connection, adOpenKeyset, adLockOptimistic
        With rstkayit
        .Find "[belge]=" & Me![belgeno]
            If Not rstkayit.EOF Then
                .Fields("belge") = Me.belgeno
                .Update
             Else
                .AddNew
                .Fields("belge") = Me.belgeno
                .Update
             End If
        End With
DoCmd.OpenForm "açıklama", acNormal, , "[belge]=" & "'" & Me![belgeno] & "'"


"Boş Örnek Eklerim, Yapıp Verirler" demeyin, örneğinizi hazırlayın.
Komplike kod talebiniz var ise İletişim bağlantısından bize ulaşın. 
Cebelleşmezsen Öğrenemezsin. 

Kullanici Avatari

serdar_20

Uzman
Uzman
SE....
 33
 190
 33
 03/12/2011
52
 Erzurum
 Memur
 Ofis 2007
 05/09/2018,07:28
Çözüldü 
Sayın sledgeab çok teşekkür ederim sorunum çözüldü.



Kullanici Avatari

Yandemir

Only Office 2003
Onursal Üye
MU.... YA....
 46
 1.440
 17
 26/08/2009
487
 Tekirdağ
 Yazılım
 Ofis 2003
 15/09/2018,00:39
Çözüldü 
böyle birşey istiyorsunuz sanırım. sondaki buton içindeki kod ile çağırıyor. me.openargs ile parametre olarak belge no yollanıyor.

Ek Dosyalar
not ekleme.rar(22.4 KB)

iki ayrı yol ile pişti olduk ozan, kod isteyen senin yöntemi kullansın kodsuz çözmek isteyen benimkini Img-grin


Murat YANDEMİR ( PyramiD YAZILIM Uluslar Arası Nakliye Programları )
Bilgisayar Programcısı (1989'dan beri)

+rep Yollar biter Access bitmez. +rep

Kullanici Avatari

serdar_20

Uzman
Uzman
SE....
 33
 190
 33
 03/12/2011
52
 Erzurum
 Memur
 Ofis 2007
 05/09/2018,07:28
Çözüldü 
Sayın Yandemir her iki örnekte işimi görüyor. Sona buton koymak biraz daha mantıklı.İlginiz için teşekkür ederim.




Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
Çözüldü Formdan Girilen Kaydın Aynı Form'dan Sadece O Kayıt İçin Rapor Çıktısı Alamıyorum. Oğuz Türkyılmaz 7 89 10 saat önce
Son Yorum: ozanakkaya
Çözüldü Formdaki Butona Metin Kutusundaki Köprüye Gitmesi İçin Komut Vermek Serkan Kurt 9 219 08/09/2018, 20:19
Son Yorum: Serkan Kurt
Çözüldü Vcard İçin Uyarlama access acemisi 7 180 02/09/2018, 12:40
Son Yorum: access acemisi
Çözüldü Vcard İçin Resim Kayıt Zorunluluğu Olmasın access acemisi 2 97 16/08/2018, 23:47
Son Yorum: access acemisi
Çözüldü Bir Ürün Tablosundan Farklı Veriler Çekerek Sipariş Oluşturma Ve Ürün Fyat Güncelleme antoryum 9 253 07/08/2018, 08:38
Son Yorum: antoryum

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2018 MyBB Group.