Konu Araçları | Konu Seçenekleri | Gösterim Stili
Tarih
24/01/2018 23:22
Konu Sahibi
golf2000
Yorumlar
11
Okunma
707
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 5/5 - 1 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 5/5 - 1 oy

golf2000

Aktif Üye
79031
Mu.... Un....
 39
 31
 174
 10/01/2016
0
 İstanbul
 
 Ofis 2010 32 Bit
 12/05/2019,00:18
Çözüldü 
Arkadaşlar Diyelimki
Rakam Sütununa Aynı sayı yı 2 veya daha Fazla Girdiğimizde
Msgbox ile Bize butona Bastığımda
Mesela: 2 Adet 500000 Nolu Evrak Sayı Var Diye Bir Mesaj Gelirmi
Yardımınız İçin Teşekkürler



alperadn01

Aktif Üye
644
 40
 47
 192
 23/11/2008
0
 -
 
 Ofis 2003
 27/04/2019,17:18
(24/01/2018 23:22)golf2000 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Arkadaşlar Diyelimki
Rakam Sütununa Aynı sayı yı 2 veya daha Fazla Girdiğimizde
Msgbox ile Bize butona Bastığımda
Mesela: 2 Adet 500000 Nolu Evrak Sayı Var Diye Bir Mesaj Gelirmi
Yardımınız İçin Teşekkürler
Kaydet butonun olay koduna bu kodu uyarlayın



Dim SID As String
Dim stLinkCriteria As String
SID = Me.[ALan adı girin].Value
stLinkCriteria = "[Alan adınıngirin]=" & "'" & SID & "'"
If DCount("[Alan adını girin]", "tabloadını girin", stLinkCriteria) > 0 Then
MsgBox SID & "---NOLU KAYIT DAHA ÖNCE GİRİLMİŞTİR." _
& vbCr & vbCr & "LÜTFEN TEKRAR KONTROL EDİN,AKSİ TAKDİRDE KAYIT YAPAMAZSINIZ", vbInformation _
, "Alper"
Me.Undo
Else
Exit Sub
End If



golf2000

Aktif Üye
79031
Mu.... Un....
 39
 31
 174
 10/01/2016
0
 İstanbul
 
 Ofis 2010 32 Bit
 12/05/2019,00:18
Sn.alperadn01
Çok Teşekkür Ederim İlgilendiğiniz İçin
Fakat

Hata verdi
Bu Alttaki Kodu Sarıya Boyadı
SID = Me.[ALan adı girin].Value



alperadn01

Aktif Üye
644
 40
 47
 192
 23/11/2008
0
 -
 
 Ofis 2003
 27/04/2019,17:18
(24/01/2018 23:39)golf2000 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Sn.alperadn01
Çok Teşekkür Ederim İlgilendiğiniz İçin
Fakat

Hata verdi
Bu Alttaki Kodu Sarıya Boyadı
SID = Me.[ALan adı girin].Value

Mevcut tablonuza evrak kayıt sayısı alanı yok ise ilk önce bunu oluşturun
Mesela evr_no gibi

Formdaki evr_no metin kutusundan çıkıldığında olay koduna da aynı kodu uygulayın ve

Alan adı girin yazdıklarım yere de bu adı girin çalışacaktır



alperadn01

Aktif Üye
644
 40
 47
 192
 23/11/2008
0
 -
 
 Ofis 2003
 27/04/2019,17:18
(24/01/2018 23:39)golf2000 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Sn.alperadn01
Çok Teşekkür Ederim İlgilendiğiniz İçin
Fakat

Hata verdi
Bu Alttaki Kodu Sarıya Boyadı
SID = Me.[ALan adı girin].Value

Mevcut tablonuza evrak kayıt sayısı alanı yok ise ilk önce bunu oluşturun
Mesela evr_no gibi

Alan adı girin yazdıklarım yere de bu adı girin çalışacaktır



golf2000

Aktif Üye
79031
Mu.... Un....
 39
 31
 174
 10/01/2016
0
 İstanbul
 
 Ofis 2010 32 Bit
 12/05/2019,00:18
Sn.alperadn01
Çok Teşekkür Ederim İlgilendiğiniz İçin
Fakat Yine Çözülmedi Sorun

Tablomu Oluşturdum Tablomun İsmi Evrak_Sayı
Alan Adınada rakam yazdım
Yine hata veriyor

Bu Yapmak İstediğimizde Kayıt Veya Kaydet Gibi Birşey Olmayacak Sadece Bize Msgbox İle Butona Bastığımızda Diyecekki Msgbox da 2 veya daha fazla mesela 250000 Kayıt Var Diye Uyarı Vermesini İstiyoruz




Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
Çözüldü Mükerrer Kayıt (il Ve İlçe Sorunu) Dart Reder 6 389 16/02/2019, 08:16
Son Yorum: Dart Reder
Çözüldü Mükerrer Kaydı Nasıl Önlerim. Oğuz Türkyılmaz 22 598 23/01/2019, 10:06
Son Yorum: Oğuz Türkyılmaz
Çözüldü İsime Göre Mükerrer Girişi Engelleme mehmetb84 2 246 31/07/2018, 18:51
Son Yorum: mehmetb84
Çözüldü Vadesi Geldiğinde Uyarı Vermesi Ve Ay Sonu Toplamları Alması derzulya 4 377 21/07/2018, 17:38
Son Yorum: nazmi8
Çözüldü Mükerrer kayıt engelleme hakkında orkuncan5 10 6.736 20/06/2018, 15:48
Son Yorum: okan60

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2019 MyBB Group.