Konu Araçları | Konu Seçenekleri | Gösterim Stili
Tarih
29/07/2017 17:26
Konu Sahibi
ALTANs
Yorumlar
3
Okunma
512
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy

ALTANs

Aktif Üye*
61264
ME.... AL....
 31
 28
 90
 10/02/2014
0
 Balıkesir
 BİLİŞİM TEKNOLOJİLER
 Ofis 2010 32 Bit
 07/07/2018,17:27
Çözüldü 
Merhaba Arkadaşlar,
Formlarda cokca kulladığım bir kod dizimini modül yapmak istiyorum yardım ederseniz sevinirim.
Aşağıda kullandığım kod dizimi verilmiştir. Bir formda bundan en az 40 tane oluyor.

Kod:
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
Private Sub Komut54_Click()
a= "d_id=15"
Me.Metin57 = DLookup("firma_id", "dukkan_bilgi", a)
Me.ticariunvan = DLookup("f_ticari", "dukkan_bilgi", a)
Me.firmaadi = DLookup("f_kisaad", "dukkan_bilgi", a)
Me.dukkanalan = DLookup("d_alan", "dukkan_bilgi", a)
Me.sabitkira = DLookup("s_kira", "dukkan_bilgi", a)a)
Me.dukkanno = DLookup("d_no", "dukkan_bilgi", "d_id=15")
Me.baslangictarihi = DLookup("f_baslangic", "dukkan_bilgi", a)
Me.ortakgider = DLookup("s_ortakgider", "dukkan_bilgi", a)
End Sub



her komutta d_id=15 21 21 gibi değişiyor bu yüzden bi kere yazmak istiyorum. Aşağıdaki gibi

Kod:
1
2
3
4
5
6
7
8
9
Private Sub Komut54_Click()
a = 15
Call firmaincelekodu
End Sub

Private Sub Komut55_Click()
a = 16
Call firmaincelekodu
End Sub



ozanakkaya

Kurucu
1
Oz.... Ak....
 39
 480
 12.053
 29/01/2008
 Denizli
 Memur
 Ofis 2010 32 Bit
 Bugün,16:43
Merhaba, bu tür sorularda örnek uygulama ekler form ismini belirtirseniz daha hızlı cevap alırsınız. Sorunuza çözüm araması muhtemel kişiler sorunuzu okuyup sonraki soruya geçer

Modüle aşağıdaki kodu ekle

Visual Basic Code
Public Function BilgiAktar(Gid As String)

Forms!Form1.Metin57 = DLookup("firma_id", "dukkan", "[d_id]= " & Gid)

End Function


Form ismi ne olduğunu bilmediğim için koda Form1 yazdım.

Siz formdaki butonun tıklandığında olayına

Visual Basic Code
Call BilgiAktar(33)


yazarsanız d_id değeri 33 olan veriye ait firma_id değerine ulaşabilirsiniz.

Diğer alanların da modüldeki fonksiyona dahil edilmesi gereklidir.


"Boş Örnek Eklerim, Yapıp Verirler" demeyin, örneğinizi hazırlayın.
Komplike kod talebiniz var ise İletişim bağlantısından bize ulaşın. 
Cebelleşmezsen Öğrenemezsin. 

ALTANs

Aktif Üye*
61264
ME.... AL....
 31
 28
 90
 10/02/2014
0
 Balıkesir
 BİLİŞİM TEKNOLOJİLER
 Ofis 2010 32 Bit
 07/07/2018,17:27
Çok teşekkür ediyorum hocam elinize sağlık.



ozguryasin

Uzman
9727
Öz.... Ya....
 36
 44
 1.130
 23/09/2009
613
 Bursa
 Yazılım
 Ofis 2016 32 Bit
 Bugün,09:46
Ayrıca Her formda kullanacaksan global bit değişken tanımlayıp, açılan form ismini değişkene atayıp, değişken kullanarak ta yapabilirsin.


POWER 'un Çekirgesi :=)
ozguryasin, 23-09-2009 tarihinden beri AccessTr.neT AİLESİ üyesidir.
Access'i Profesyonel Şekilde Öğrenmek İçin https://www.accesstr.net Ailesi Yeter. alkis


Site Kurallarını sorularınızın hızlı cevaplanması için kesinlikle okuyunuz.


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
Çözüldü Modül Temizleme Uyarısı notrino 2 129 19/12/2018, 21:37
Son Yorum: notrino
Çözüldü Access Modül Vba Konu Anlatım Örnekleri mcmsfrk 4 618 25/03/2017, 17:14
Son Yorum: mcmsfrk
Çözüldü wav Sound modul 32 bit macyrz 5 1.005 06/04/2016, 09:13
Son Yorum: macyrz
Çözüldü formdan Alt Tabloya veri yazımı bulenttum 4 1.361 06/01/2014, 22:08
Son Yorum: bulenttum
Çözüldü modül de nerede hata yapıyorum? afatsum75 1 1.502 07/04/2013, 17:42
Son Yorum: afatsum75

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2019 MyBB Group.