Konu Araçları | Seçenekler: | Gösterim Stili
Tarih
24/01/2009 19:21
Konu Sahibi
goodfalles
Yorumlar
4
Okunma
3654
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
Kullanici Avatari

goodfalles

Hesap Aktif Değil
Aktivasyon Bekleyen
 26
306
11/12/2008
İstanbul
Ofis 2007
17/11/2014,04:14
Çözüldü 
arkadaşlar ben bir hastahane veri tabanı yapıcam ödev olarak şimdi tablolarımı felan yavaş yavaş yapmaya başladım vede her adımda aklıma farklı farklı sorular geliyor çözümlemek için forumdaki konuları gezerken daha farklı sorular geliyor aklıma bende en iyis aklıma gelen soruları bir konu açıp oradaki arkadaşlara sorayım dedim öncelikle

ilk sorum
şimdi tabloda giriş tarihi diye bir alan olacak bu alana otomatik günün tarihini nasıl atarım bu form içinde gerekli formda o alanı ekledimmi otomak günün tarihi gelsin ama geçmişte girilmiş verilere geldimi o tarih günün verisi olmayacak



Kullanici Avatari

C*e*l*o*y*c*e

Uzman
Uzman
ME.... B.....
 46
3.120
29/10/2008
944
Ankara
Yazılım
Ofis 2010 32 Bit
Çözüldü 
tarih'in varsayılan değerini Date() şeklinde yap



Kullanici Avatari

goodfalles

Hesap Aktif Değil
Aktivasyon Bekleyen
 26
306
11/12/2008
İstanbul
Ofis 2007
17/11/2014,04:14
Çözüldü 
peki forumda bakarken kayıt olduğu tarihimi yazar yoksa hep bu günümü yazar . . .



Kullanici Avatari

mehmetdemiral

.
Uzman
ME.... DE....
 53
4.804
30/10/2008
Samsun
Öğretmen
Ofis 2013 32 Bit
16/07/2018,11:14
Çözüldü 
Eğer bir form üzerindeki ilişkisiz bir alanın denetim kaynağına =date() yazarsanız her açıldığında günün tarihini gösterir. Ama bir tablo ile ilşkili bir alan sadece kaydedildiği tarihi gösterir. Tabii siz her seferinde oradaki tarihi güncellemek için bir kod koymadıysanız.

Anladığım kadarıyla siz o tarihin aynı kalmasını, her bakıldığında yenilenmemesini istiyorsunuz. Eğer formunuzu ve dolayısıyla alanı bir tablo ile ilişkilendirir ise sadece kayıt anında tarih yazılır ve değişmez.


Eğer zamanı tam olarak saat-dakika ve saniyesiyle birlikte kaydetmek isterseniz de now() komutunu date() komutu yerine kullanın.


İnadına, ille de Accesstr.net...

Kullanici Avatari

goodfalles

Hesap Aktif Değil
Aktivasyon Bekleyen
 26
306
11/12/2008
İstanbul
Ofis 2007
17/11/2014,04:14
Çözüldü 
tmm çok saol anladım Img-grin))




Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
Çözüldü Liste Kutusunda Verileri Göstermek m_demir 12 201 17/07/2018, 23:05
Son Yorum: m_demir
Çözüldü İlişkili Comboboxları Liste Kutusunda İsmini Gösterebilme mehhmeth 3 171 02/07/2018, 10:55
Son Yorum: ozanakkaya
  Çapraz Sorguda Tarih Kriterine Göre husem 2 122 29/06/2018, 06:19
Son Yorum: husem
Çözüldü Metin Kutularında Kdv Tutarını Göstermek m_demir 10 240 27/06/2018, 11:35
Son Yorum: ozanakkaya
Çözüldü Uzun Tarih Filtreleme Hakkında (tarih Saat) sertac76 2 134 22/06/2018, 16:44
Son Yorum: sertac76

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2018 MyBB Group.