Konu Araçları | Seçenekler: | Gösterim Stili
Tarih
24/01/2009 19:21
Konu Sahibi
goodfalles
Yorumlar
4
Okunma
3698
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
Kullanici Avatari

goodfalles

Hesap Aktif Değil
Aktivasyon Bekleyen
 27
 306
 24
 11/12/2008
 İstanbul
 
 Ofis 2007
 17/11/2014,04:14
Çözüldü 
arkadaşlar ben bir hastahane veri tabanı yapıcam ödev olarak şimdi tablolarımı felan yavaş yavaş yapmaya başladım vede her adımda aklıma farklı farklı sorular geliyor çözümlemek için forumdaki konuları gezerken daha farklı sorular geliyor aklıma bende en iyis aklıma gelen soruları bir konu açıp oradaki arkadaşlara sorayım dedim öncelikle

ilk sorum
şimdi tabloda giriş tarihi diye bir alan olacak bu alana otomatik günün tarihini nasıl atarım bu form içinde gerekli formda o alanı ekledimmi otomak günün tarihi gelsin ama geçmişte girilmiş verilere geldimi o tarih günün verisi olmayacak



Kullanici Avatari

C*e*l*o*y*c*e

Uzman
Uzman
ME.... B.....
 46
 3.130
 67
 29/10/2008
982
 Ankara
 Yazılım
 Ofis 2010 32 Bit
 Bugün,03:18
Çözüldü 
tarih'in varsayılan değerini Date() şeklinde yap



Kullanici Avatari

goodfalles

Hesap Aktif Değil
Aktivasyon Bekleyen
 27
 306
 24
 11/12/2008
 İstanbul
 
 Ofis 2007
 17/11/2014,04:14
Çözüldü 
peki forumda bakarken kayıt olduğu tarihimi yazar yoksa hep bu günümü yazar . . .



Kullanici Avatari

mehmetdemiral

.
Uzman
ME.... DE....
 53
 4.890
 213
 30/10/2008
 Samsun
 Öğretmen
 Ofis 2013 32 Bit
 18/09/2018,22:27
Çözüldü 
Eğer bir form üzerindeki ilişkisiz bir alanın denetim kaynağına =date() yazarsanız her açıldığında günün tarihini gösterir. Ama bir tablo ile ilşkili bir alan sadece kaydedildiği tarihi gösterir. Tabii siz her seferinde oradaki tarihi güncellemek için bir kod koymadıysanız.

Anladığım kadarıyla siz o tarihin aynı kalmasını, her bakıldığında yenilenmemesini istiyorsunuz. Eğer formunuzu ve dolayısıyla alanı bir tablo ile ilişkilendirir ise sadece kayıt anında tarih yazılır ve değişmez.


Eğer zamanı tam olarak saat-dakika ve saniyesiyle birlikte kaydetmek isterseniz de now() komutunu date() komutu yerine kullanın.


İnadına, ille de Accesstr.net...

Kullanici Avatari

goodfalles

Hesap Aktif Değil
Aktivasyon Bekleyen
 27
 306
 24
 11/12/2008
 İstanbul
 
 Ofis 2007
 17/11/2014,04:14
Çözüldü 
tmm çok saol anladım Img-grin))




Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
Çözüldü Formdaki Butona Metin Kutusundaki Köprüye Gitmesi İçin Komut Vermek Serkan Kurt 9 249 08/09/2018, 20:19
Son Yorum: Serkan Kurt
Çözüldü Tarih Filtreli Toplama İslemi notrino 4 111 07/09/2018, 08:06
Son Yorum: notrino
Çözüldü Metin Kutusu Aktif Pasif golf2000 6 171 27/08/2018, 23:49
Son Yorum: mehmetdemiral
Çözüldü Metin Kutularında Nokta Sorunu m_demir 1 88 27/08/2018, 14:10
Son Yorum: m_demir
Çözüldü Sayısı Sıra İle Artan Metin Uygulaması notrino 2 84 21/08/2018, 11:35
Son Yorum: notrino

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2018 MyBB Group.