Konu Araçları | Konu Seçenekleri | Gösterim Stili
Tarih
24/01/2009 19:21
Konu Sahibi
goodfalles
Yorumlar
4
Okunma
3830
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
Kullanici Avatari

goodfalles

Aktivasyon Bekleyen
 27
 24
 306
 11/12/2008
 İstanbul
 
 Ofis 2007
 17/11/2014,04:14
Çözüldü 
arkadaşlar ben bir hastahane veri tabanı yapıcam ödev olarak şimdi tablolarımı felan yavaş yavaş yapmaya başladım vede her adımda aklıma farklı farklı sorular geliyor çözümlemek için forumdaki konuları gezerken daha farklı sorular geliyor aklıma bende en iyis aklıma gelen soruları bir konu açıp oradaki arkadaşlara sorayım dedim öncelikle

ilk sorum
şimdi tabloda giriş tarihi diye bir alan olacak bu alana otomatik günün tarihini nasıl atarım bu form içinde gerekli formda o alanı ekledimmi otomak günün tarihi gelsin ama geçmişte girilmiş verilere geldimi o tarih günün verisi olmayacak



Kullanici Avatari

C*e*l*o*y*c*e

Uzman
Me.... B.....
 46
 71
 3.189
 29/10/2008
983
 Ankara
 Yazılım
 Ofis 2010 32 Bit
 Bugün,06:38
Çözüldü 
tarih'in varsayılan değerini Date() şeklinde yap



Kullanici Avatari

goodfalles

Aktivasyon Bekleyen
 27
 24
 306
 11/12/2008
 İstanbul
 
 Ofis 2007
 17/11/2014,04:14
Çözüldü 
peki forumda bakarken kayıt olduğu tarihimi yazar yoksa hep bu günümü yazar . . .



Kullanici Avatari

mehmetdemiral

Uzman
Me.... De....
 54
 218
 4.926
 30/10/2008
 Samsun
 Öğretmen
 Ofis 2013 32 Bit
 11/02/2019,21:56
Çözüldü 
Eğer bir form üzerindeki ilişkisiz bir alanın denetim kaynağına =date() yazarsanız her açıldığında günün tarihini gösterir. Ama bir tablo ile ilşkili bir alan sadece kaydedildiği tarihi gösterir. Tabii siz her seferinde oradaki tarihi güncellemek için bir kod koymadıysanız.

Anladığım kadarıyla siz o tarihin aynı kalmasını, her bakıldığında yenilenmemesini istiyorsunuz. Eğer formunuzu ve dolayısıyla alanı bir tablo ile ilişkilendirir ise sadece kayıt anında tarih yazılır ve değişmez.


Eğer zamanı tam olarak saat-dakika ve saniyesiyle birlikte kaydetmek isterseniz de now() komutunu date() komutu yerine kullanın.


İnadına, ille de Accesstr.net...

Kullanici Avatari

goodfalles

Aktivasyon Bekleyen
 27
 24
 306
 11/12/2008
 İstanbul
 
 Ofis 2007
 17/11/2014,04:14
Çözüldü 
tmm çok saol anladım Img-grin))




Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
Çözüldü Metin Kutusu Dikey Ortalama irfanxdemir 18 7.027 7 saat önce
Son Yorum: dioxi
Çözüldü Liste Kutusunda Düzenleme Oğuz Türkyılmaz 6 158 12/02/2019, 20:15
Son Yorum: Oğuz Türkyılmaz
Çözüldü Metin Kutusuna Sayı Ve Rakamdan Oluşan Değer Aktarma akdemir1 2 90 03/02/2019, 22:11
Son Yorum: akdemir1
Çözüldü Formdaki İlişkili Ve İlişkisiz Metin Kutularını Aynı Tabloya Kaydettirme akdemir1 8 163 03/02/2019, 01:15
Son Yorum: akdemir1
Çözüldü Kod Yazarak Metin Kutularındaki Değerleri Hesaplatma akdemir1 2 131 01/02/2019, 17:04
Son Yorum: akdemir1

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2019 MyBB Group.