Konu Araçları | Konu Seçenekleri | Gösterim Stili
Tarih
24/01/2009 19:21
Konu Sahibi
goodfalles
Yorumlar
4
Okunma
3763
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
Kullanici Avatari

goodfalles

Aktivasyon Bekleyen
 27
 306
 24
 11/12/2008
 İstanbul
 
 Ofis 2007
 17/11/2014,04:14
Çözüldü 
arkadaşlar ben bir hastahane veri tabanı yapıcam ödev olarak şimdi tablolarımı felan yavaş yavaş yapmaya başladım vede her adımda aklıma farklı farklı sorular geliyor çözümlemek için forumdaki konuları gezerken daha farklı sorular geliyor aklıma bende en iyis aklıma gelen soruları bir konu açıp oradaki arkadaşlara sorayım dedim öncelikle

ilk sorum
şimdi tabloda giriş tarihi diye bir alan olacak bu alana otomatik günün tarihini nasıl atarım bu form içinde gerekli formda o alanı ekledimmi otomak günün tarihi gelsin ama geçmişte girilmiş verilere geldimi o tarih günün verisi olmayacak



Kullanici Avatari

C*e*l*o*y*c*e

Uzman
ME.... B.....
 46
 3.157
 66
 29/10/2008
982
 Ankara
 Yazılım
 Ofis 2010 32 Bit
Çözüldü 
tarih'in varsayılan değerini Date() şeklinde yap


Celosoft Yazılım

Kullanici Avatari

goodfalles

Aktivasyon Bekleyen
 27
 306
 24
 11/12/2008
 İstanbul
 
 Ofis 2007
 17/11/2014,04:14
Çözüldü 
peki forumda bakarken kayıt olduğu tarihimi yazar yoksa hep bu günümü yazar . . .



Kullanici Avatari

mehmetdemiral

Uzman
ME.... DE....
 53
 4.915
 213
 30/10/2008
 Samsun
 Öğretmen
 Ofis 2013 32 Bit
 Dün,20:45
Çözüldü 
Eğer bir form üzerindeki ilişkisiz bir alanın denetim kaynağına =date() yazarsanız her açıldığında günün tarihini gösterir. Ama bir tablo ile ilşkili bir alan sadece kaydedildiği tarihi gösterir. Tabii siz her seferinde oradaki tarihi güncellemek için bir kod koymadıysanız.

Anladığım kadarıyla siz o tarihin aynı kalmasını, her bakıldığında yenilenmemesini istiyorsunuz. Eğer formunuzu ve dolayısıyla alanı bir tablo ile ilişkilendirir ise sadece kayıt anında tarih yazılır ve değişmez.


Eğer zamanı tam olarak saat-dakika ve saniyesiyle birlikte kaydetmek isterseniz de now() komutunu date() komutu yerine kullanın.


İnadına, ille de Accesstr.net...

Kullanici Avatari

goodfalles

Aktivasyon Bekleyen
 27
 306
 24
 11/12/2008
 İstanbul
 
 Ofis 2007
 17/11/2014,04:14
Çözüldü 
tmm çok saol anladım Img-grin))




Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
Çözüldü İlişkisiz Formda Metin Kutusu Değeri Varsayılanı Dlookup İle Getirme hbal09 2 49 Bugün, 11:29
Son Yorum: hbal09
Çözüldü Raporda Tarih Farkı Hesaplama notrino 2 31 12/11/2018, 14:23
Son Yorum: notrino
Çözüldü From Arayüzündeki Kayıtlar Bir Önceki Kayıttan Farklı İse Metin Kutusu Rengi Değişsin burhanb 10 308 09/11/2018, 12:28
Son Yorum: Oğuz Türkyılmaz
Çözüldü 2. Alt Forma Veri Yazdırma notrino 6 145 29/10/2018, 22:57
Son Yorum: ozguryasin
Çözüldü Formdaki Metin Kutularına Formun Kayıt Kaynağından Farklı Tablolardan Veri Göstermek. Oğuz Türkyılmaz 6 186 25/10/2018, 16:36
Son Yorum: Allback

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2018 MyBB Group.
123444