Konu Araçları | Seçenekler: | Gösterim Stili

Metin Kutusunda Tarih Yazdırma

Tarih
24/01/2009 19:21
Konu Sahibi
goodfalles
Yorumlar
4
Okunma
3299
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy

goodfalles


Hesap Aktif Değil
Kullanici Avatari
Aktivasyon Bekleyen
306
11/12/2008
İstanbul
Ofis 2007
17/11/2014,04:14
Çözüldü 
arkadaşlar ben bir hastahane veri tabanı yapıcam ödev olarak şimdi tablolarımı felan yavaş yavaş yapmaya başladım vede her adımda aklıma farklı farklı sorular geliyor çözümlemek için forumdaki konuları gezerken daha farklı sorular geliyor aklıma bende en iyis aklıma gelen soruları bir konu açıp oradaki arkadaşlara sorayım dedim öncelikle

ilk sorum
şimdi tabloda giriş tarihi diye bir alan olacak bu alana otomatik günün tarihini nasıl atarım bu form içinde gerekli formda o alanı ekledimmi otomak günün tarihi gelsin ama geçmişte girilmiş verilere geldimi o tarih günün verisi olmayacak
Cevapla

C*e*l*o*y*c*e


Celosoft Yazılım
Kullanici Avatari
Uzman
M.... B....
2.951
29/10/2008
924
Ankara
Celosoft Yazılım
Ofis 2010 32 Bit
Bugün,18:53
Çözüldü 
Sponsor Reklam
tarih'in varsayılan değerini Date() şeklinde yap
Cevapla

goodfalles


Hesap Aktif Değil
Kullanici Avatari
Aktivasyon Bekleyen
306
11/12/2008
İstanbul
Ofis 2007
17/11/2014,04:14
Çözüldü 
peki forumda bakarken kayıt olduğu tarihimi yazar yoksa hep bu günümü yazar . . .
Cevapla

mehmetdemiral


.
Kullanici Avatari
Uzman
M.... D....
4.761
30/10/2008
Samsun
-
16/07/2017,03:52
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Eğer bir form üzerindeki ilişkisiz bir alanın denetim kaynağına =date() yazarsanız her açıldığında günün tarihini gösterir. Ama bir tablo ile ilşkili bir alan sadece kaydedildiği tarihi gösterir. Tabii siz her seferinde oradaki tarihi güncellemek için bir kod koymadıysanız.

Anladığım kadarıyla siz o tarihin aynı kalmasını, her bakıldığında yenilenmemesini istiyorsunuz. Eğer formunuzu ve dolayısıyla alanı bir tablo ile ilişkilendirir ise sadece kayıt anında tarih yazılır ve değişmez.


Eğer zamanı tam olarak saat-dakika ve saniyesiyle birlikte kaydetmek isterseniz de now() komutunu date() komutu yerine kullanın.
İnadına, ille de Accesstr.net...
Cevapla

goodfalles


Hesap Aktif Değil
Kullanici Avatari
Aktivasyon Bekleyen
306
11/12/2008
İstanbul
Ofis 2007
17/11/2014,04:14
Çözüldü 
tmm çok saol anladım Img-grin))
Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
Çözüldü Kayıt Tarihini Farklı Gününe Göre Artı Tarih Getirme U.ALTUN 4 166 10/07/2017, 11:59 U.ALTUN
Çözüldü Metin Veya Sayı Birleştirme ufukcem 10 335 22/06/2017, 09:31 ufukcem
Çözüldü Metin Ayırma ufukcem 2 124 16/06/2017, 10:10 ufukcem
Çözüldü Formda Arama Yapınca Gelen Raporu Yazdırma ankaram 2 158 05/06/2017, 10:06 ankaram
Çözüldü Checkbox Etiket Adını Yazdırma yahzee_61 12 365 28/05/2017, 22:49 yahzee_61

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
MyTrade theme by eNvy
Forum use Krzysztof "Supryk" Supryczynski addons.