Metin kutusunda birden fazla sorgulama
Tarih
12/03/2011 23:03
Konu Sahibi
slayerrrrr
Yorumlar
14
Okunma
3013
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



slayerrrrr
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
E.... T....
93
14/01/2011
13
İzmir
satın alma
Ofis 2007
01/02/2017,14:57
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Merhabalar başlık ne kadar doğru oldu bilmiyorum ama af buyrun acces konusunda yeni sayılırım sorunuma gelince arıza formu giriş içerisnde ekipman bölümünde KM ile başlıyan ekipman seçtiğimde arıza kodu kısmına sadece kesme arıza kodu kısmı gelicek ama yine ekipman bölümünden US ile başlıyan bir ekipman seçersem arıza kodu kısmında sadece us arıza kodu gelicek yani us giridğinde sadece us km girildiğinde sadece kesme arızaları görünücek formdaki arıza kodu bölümünde böyle bi şey mümkünmüdür.... saygıdeğer hocalarım


Ek Dosyalar
.rar   son hali maximo çalışma.rar (Dosya Boyutu: 74,6 KB / İndirme Sayısı: 14)
Cevapla

mehmetdemiral
.
Kullanici Avatari
Uzman
M.... D....
4.750
30/10/2008
Samsun
Ofis 2013 Tr. 32 Bit
13/02/2017,02:22
Çözüldü 
Mümkündür. Bu konuda oldukça bol da örnek mevcuttur.Ararken "il-ilçe" diye aratırsanız bulablirsiniz.
İnadına, ille de Accesstr.net...
Cevapla

slayerrrrr
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
E.... T....
93
14/01/2011
13
İzmir
satın alma
Ofis 2007
01/02/2017,14:57
Çözüldü 
Sponsor Reklam
mümkünse gönderdiğim çalışamamda bir örnekleme yapmanız mümkünmü dediğiniz gibi arma yaptım ama nasıl uygulacagımı pek anlıyamadım kendi çalışamam üzerinde bir örnek olursa daha iyi anlarım yardımızı bekliyorum
Cevapla

İzmir
Java Gui Uzmani
Kullanici Avatari
Aktif Üye
M.... E.... Ö....
197
8
02/11/2008
100
İzmir
Ofis 2013 64 Bit
17/02/2017,22:47
Çözüldü 
Sn. slayerrrrr;

Ek'te örnek mevcut.

İndir

ek'teki örneğe göre bir örnek hazırlayabilirseniz yardımcı olabiliriz.

Kolay gelsin.
Cevapla

ozanakkaya
sledgeab
Kullanici Avatari
Kurucu
O.... A....
9.303
29/01/2008
Denizli
Polis Memuru
Ofis 2010 32 Bit
Çözüldü 
Sponsor Reklam
EKIPMAN açılan kutusunun "Güncelleştirme Sonrasında" olayındaki kodu aşağıdaki ile değiştir.

Visual Basic Code
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
Private Sub ekipman_AfterUpdate()
Dim deger As String
ADRES = Me.EKIPMAN.Column(1)
LOKASYON = Me.EKIPMAN.Column(2)
deger = Left(EKIPMAN, 2)

Select Case deger
    Case "KM"
        Me.ARZKD.RowSource = "SELECT [ARIZA KODLARI].[KESME ARIZA KODU], [ARIZA KODLARI].[KESME ARIZA TANIMI] FROM [ARIZA KODLARI];"
    Case "US"
        Me.ARZKD.RowSource = "SELECT [ARIZA KODLARI].[US ARIZA KODU], [ARIZA KODLARI].[US ARIZA TANIMI] FROM [ARIZA KODLARI];"
    Case Else
        Me.ARZKD.RowSource = "SELECT [ARIZA KODLARI].[KESME ARIZA KODU], [ARIZA KODLARI].[KESME ARIZA TANIMI] FROM [ARIZA KODLARI]; UNION SELECT [ARIZA KODLARI].[US ARIZA KODU], [ARIZA KODLARI].[US ARIZA TANIMI] FROM [ARIZA KODLARI];"
    End Select
End Sub


US ile başlıyorsa US Arıza Kodu, KM ile başlıyorsa Kesme Arıza Kodu, her ikisi de değilse tablodaki sütunlar birleşiyor.

Cevapla

slayerrrrr
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
E.... T....
93
14/01/2011
13
İzmir
satın alma
Ofis 2007
01/02/2017,14:57
Çözüldü 
syn sledgeab hocam çok teşekkür ederim sizde olmasanız halimiz nice wallaha
Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  Formunda Birden Fazla Bulunan Comboboxların Harflerle Açılmasını İstiyorum burhanb 7 124 21/02/2017, 13:08 burhanb
  Raporda metin kutusunda özel görünüm. metbal 2 86 20/02/2017, 18:27 metbal
  Sorgudaki Toplamı Form Üzerinde ki Metin Kutusunda Göstermek haziran4 2 41 20/02/2017, 12:35 haziran4
  Birden fazla tabloya birden fazla kayıt cazcaz678 5 108 19/02/2017, 17:26 cazcaz678
Çözüldü iki tarih arası sorgulama ilgincbiri 13 11.017 16/02/2017, 22:07 ozanakkaya


Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya