Konu Araçları | Seçenekler: | Gösterim Stili
Tarih
05/06/2009 10:43
Konu Sahibi
nacre
Yorumlar
8
Okunma
3459
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy

nacre

Üye
Kullanici Avatari
Üye
10
4
28/01/2009
0
İstanbul
Ofis 2003
29/08/2009,20:39
Çözüldü 
İyi günler,
Arkadaşlar global bir değişkenim var bu değişkenin tutuğu değeri bir formdaki metin kutusunun varsayılan değeri olarak kullanmak istiyorum. Bunu nasıl yapabiliriz.
Kolay gelsin


Cevapla

mehmetdemiral

.
Kullanici Avatari
Uzman
M.... D....
4.767
30/10/2008
Samsun
Öğretmen
Ofis 2013 32 Bit
30/09/2017,01:57
Çözüldü 
Global değişkeni sanırım bir modül içinde tanımladınız. O zaman projenin herhangi bir yerinde

me.metin1 = global_degiskenin_adi

şeklinde kullanabilirsiniz.


İnadına, ille de Accesstr.net...
Cevapla

nacre

Üye
Kullanici Avatari
Üye
10
4
28/01/2009
0
İstanbul
Ofis 2003
29/08/2009,20:39
Çözüldü 
sn mehmetdemiral global değişkeni tanımlamıyı sizin bir yazınızda gördüm yaptım. Benim istedğim metin kutusunun varsayılan değeri ne (default value ) değişkeni atamak. Kendisine değil.


Cevapla

mehmetdemiral

.
Kullanici Avatari
Uzman
M.... D....
4.767
30/10/2008
Samsun
Öğretmen
Ofis 2013 32 Bit
30/09/2017,01:57
Çözüldü 
O zaman varsayılan değer kutusuna yazabilirsiniz. Ya da bu metin kutusunun bulunduğu formun yeni kayıt ekleme butonuna
me.metin1= global_degisken_adi
şeklinde kod yazabilirsiniz. Yani ilk kayıt açıldığında varsayılan olarak o metin kutusunda bı değer olur. Siz isterseniz bu değeri değiştirebilirsiniz.

Sanırım böyle birşey istiyorsunuz.
Sayın nacre
Olumlu ya da olumsuz bir yanıt dönerseniz konuyu uygun yere aktaracağım.


İnadına, ille de Accesstr.net...
Cevapla

nacre

Üye
Kullanici Avatari
Üye
10
4
28/01/2009
0
İstanbul
Ofis 2003
29/08/2009,20:39
Çözüldü 
dediğinizi yapmıştım o zamanda otomatik id alanı kayıt girilmiş kabul edip değer alıyor bunu istemiyordum. Belki bir yolu vardır diye sormak istemiştim forumda

kolay gelsin


Cevapla

Nurullah_Serdar

FaTSaLı
Kullanici Avatari
Aktif Üye
568
22/11/2008
189
Giresun
Ofis 2007
01/07/2013,13:21
Çözüldü 
global değişkeni ne için kullanacaksın? onu istediğiniz zaman zaten çağırarak kullanabilirsin?.


İyiki Varsın Access Img-grin
Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
Çözüldü Onay Kutusu metin02 4 106 21/09/2017, 20:39 metin02
Çözüldü Kısayol Tuşuyla Liste Kutusu Üzerinden Değer Atama mehmetb84 6 174 18/09/2017, 12:20 mehmetb84
Çözüldü Metin Dosyasından Otomatik Veri Çekme cazcaz678 8 573 01/08/2017, 16:10 pfilcik
Çözüldü Metin Veya Sayı Birleştirme ufukcem 10 627 22/06/2017, 09:31 ufukcem
Çözüldü Metin Ayırma ufukcem 2 237 16/06/2017, 10:10 ufukcem

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
Forum use Krzysztof "Supryk" Supryczynski addons.