metin kutusu varsayılan değerine global değişkeni atamak
Tarih
05/06/2009 10:43
Konu Sahibi
nacre
Yorumlar
8
Okunma
2892
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



nacre
Üye
Kullanici Avatari
Üye
10
4
28/01/2009
0
İstanbul
Ofis 2003
29/08/2009,20:39
Çözüldü 
İyi günler,
Arkadaşlar global bir değişkenim var bu değişkenin tutuğu değeri bir formdaki metin kutusunun varsayılan değeri olarak kullanmak istiyorum. Bunu nasıl yapabiliriz.
Kolay gelsin
Cevapla

mehmetdemiral
.
Kullanici Avatari
Uzman
M.... D....
4.750
30/10/2008
Samsun
Ofis 2013 Tr. 32 Bit
Dün,20:07
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Global değişkeni sanırım bir modül içinde tanımladınız. O zaman projenin herhangi bir yerinde

me.metin1 = global_degiskenin_adi

şeklinde kullanabilirsiniz.
İnadına, ille de Accesstr.net...
Cevapla

nacre
Üye
Kullanici Avatari
Üye
10
4
28/01/2009
0
İstanbul
Ofis 2003
29/08/2009,20:39
Çözüldü 
sn mehmetdemiral global değişkeni tanımlamıyı sizin bir yazınızda gördüm yaptım. Benim istedğim metin kutusunun varsayılan değeri ne (default value ) değişkeni atamak. Kendisine değil.
Cevapla

mehmetdemiral
.
Kullanici Avatari
Uzman
M.... D....
4.750
30/10/2008
Samsun
Ofis 2013 Tr. 32 Bit
Dün,20:07
Çözüldü 
Sponsor Reklam
O zaman varsayılan değer kutusuna yazabilirsiniz. Ya da bu metin kutusunun bulunduğu formun yeni kayıt ekleme butonuna
me.metin1= global_degisken_adi
şeklinde kod yazabilirsiniz. Yani ilk kayıt açıldığında varsayılan olarak o metin kutusunda bı değer olur. Siz isterseniz bu değeri değiştirebilirsiniz.

Sanırım böyle birşey istiyorsunuz.
Sayın nacre
Olumlu ya da olumsuz bir yanıt dönerseniz konuyu uygun yere aktaracağım.
İnadına, ille de Accesstr.net...
Cevapla

nacre
Üye
Kullanici Avatari
Üye
10
4
28/01/2009
0
İstanbul
Ofis 2003
29/08/2009,20:39
Çözüldü 
dediğinizi yapmıştım o zamanda otomatik id alanı kayıt girilmiş kabul edip değer alıyor bunu istemiyordum. Belki bir yolu vardır diye sormak istemiştim forumda

kolay gelsin
Cevapla

Nurullah_Serdar
FaTSaLı
Kullanici Avatari
Aktif Üye
568
22/11/2008
189
Giresun
Ofis 2007
01/07/2013,13:21
Çözüldü 
Sponsor Reklam
global değişkeni ne için kullanacaksın? onu istediğiniz zaman zaten çağırarak kullanabilirsin?.
İyiki Varsın Access Img-grin
Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  Onay Kutusu Değerlerini Metin Olarak Kaydetme murat dikme 2 39 6 saat önce murat dikme
  Metin Denetimindeki ifadeye göre değer getirme Tolga Dursun 11 196 25/02/2017, 14:29 ozanakkaya
  Raporda metin kutusunda özel görünüm. metbal 2 89 20/02/2017, 18:27 metbal
  Sorgudaki Toplamı Form Üzerinde ki Metin Kutusunda Göstermek haziran4 2 46 20/02/2017, 12:35 haziran4
  İsk2Sonuc Metin Kutusunu Urun Ara Toplam Metin Kutusuna Yazdırma haziran4 2 58 14/02/2017, 12:47 haziran4


Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya