Konu Araçları | Seçenekler: | Gösterim Stili
Tarih
27/09/2011 14:22
Konu Sahibi
misilak
Yorumlar
4
Okunma
1670
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 5/5 - 1 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 5/5 - 1 oy

misilak

Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
121
08/02/2010
3
İstanbul
Ofis 2010 32 Bit
02/10/2017,17:05
Çözüldü 
Merhaba. Metin kutularını birleştirmek için sorguda & işaretinin kullanılacağını siteden arama yolu ile öğrendim. Ancak sıkıntım, ekte görüleceği üzere birleştirilen metinlerin, açılır kutudan veri alıyor olmalarından dolayı rakam şeklinde görülüyor olması. Nasıl çözebiliriz? Şimdiden teşekkür ederim.


Ek Dosyalar
.rar   Veritabanı1.rar (Dosya Boyutu: 27,02 KB / İndirme Sayısı: 9)
misilak, 08-02-2010 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla

boolean_

Uzman
Kullanici Avatari
Uzman
E.... E....
531
4
31/10/2008
184
İstanbul
Ofis 2010
18/10/2017,12:27
Çözüldü 
Öncelikle tablo ilişkilendirmeniz hatalı yani metin alanına birincil anahtar ataması yapmışsınız bu nedenle metin değerleri otomatik sayı şeklinde algılanıyor birincil anahtar özelliğini kimlik için oluşturun ve tablo yapınızı yeniden türkçe karakter ve boşluk kullanmadan yeniden düzenleyin. Bu işe başlamadan önce mutlaka Yapılmaması Gereken Ölümcül Hatalar bölümümüzü okuyun.


Cevapla

misilak

Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
121
08/02/2010
3
İstanbul
Ofis 2010 32 Bit
02/10/2017,17:05
Çözüldü 
Sevgili hocam. Dediklerinizi yaptım ama değişen bişey olmadı malesef. Metni birincil anahtar yapma işini, bu şekilde yaparsam belki olur düşüncesi ile yapmıştım.


Ek Dosyalar
.rar   Veritabanı1.rar (Dosya Boyutu: 22,08 KB / İndirme Sayısı: 20)
misilak, 08-02-2010 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla

ozanakkaya

sledgeab
Kullanici Avatari
Kurucu
O.... A....
9.883
29/01/2008
Denizli
Memur
Ofis 2010 32 Bit
Bugün,00:01
Çözüldü 
sorgunun Sql kodunu aşağıdaki ile değiştir.

SQL Code
SELECT Tablo1.Kimlik, Tablo1.sınıf, Tablo1.brans, Tablo1.tür, [sınıf].[sınıf] & " " & [branş].[branş] & " " & [tür].[tür] AS İfade1
FROM tür INNER JOIN (branş INNER JOIN (sınıf INNER JOIN Tablo1 ON sınıf.Kimlik = Tablo1.sınıf) ON branş.Kimlik = Tablo1.brans) ON tür.Kimlik = Tablo1.tür;


Cevapla

misilak

Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
121
08/02/2010
3
İstanbul
Ofis 2010 32 Bit
02/10/2017,17:05
Çözüldü 
sayın sledgeab hocam. elinize sağlık. Teşekkür ederim...


misilak, 08-02-2010 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
Çözüldü Metin Dosyasından Otomatik Veri Çekme cazcaz678 8 581 01/08/2017, 16:10 pfilcik
Çözüldü Metin Veya Sayı Birleştirme ufukcem 10 633 22/06/2017, 09:31 ufukcem
Çözüldü Metin Ayırma ufukcem 2 238 16/06/2017, 10:10 ufukcem
Çözüldü Formdan Çıkıldığında Metin Kutularını Temizlenmesi Hk. Yardım sadooo 20 1.150 11/05/2017, 22:59 sadooo
Çözüldü Metin Kutusuna Sorgudaki Satırları Yazdırma ALTANs 7 513 28/04/2017, 11:28 atoz112

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
Forum use Krzysztof "Supryk" Supryczynski addons.