Konu Araçları | Konu Seçenekleri | Gösterim Stili
Tarih
29/01/2019 21:01
Konu Sahibi
Oğuz Türkyılmaz
Yorumlar
13
Okunma
336
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
Kullanici Avatari

Oğuz Türkyılmaz

Altın Üye
Oğ.... Tü....
 50
 105
 531
 08/02/2018
0
 Antalya
 İşletmeci
 Ofis 2010 64 Bit
 12/03/2019,15:10
Çözüldü 
Merhaba

Forms![F_100_KIRASOZLESMESI]![txtAdres3] = Me.[txtMahalle] & " " & [txtAdres3] & " " & [txtIlce] & " " & [txtSehir]

Kodu ile aktif olan formdan 3 alanı F_100 formundaki [txtAdres3] alanında birleştiriyorum. Aktif olan formdaki [txtAdres3] alanındaki text içeriğinden [ D: ] veya  [No:] ile başlayan değeri 

Forms![F_100_KIRASOZLESMESI]![txtAdres2] = Me. [ txtAdres3..........?...............]

F_100 formundaki txtAdres2 alanına çekmek istiyorum. Kodu nasıl tamamlamalıyım. Teşekkürler.


Access Çekirgesi 
[Resim: img-cray.gif]



Kullanici Avatari

ozanakkaya

Kurucu
Oz.... Ak....
 39
 479
 11.975
 29/01/2008
 Denizli
 Memur
 Ofis 2010 32 Bit
 Dün,18:20
Merhaba, örnek uygulamanızı ekleyiniz.


"Boş Örnek Eklerim, Yapıp Verirler" demeyin, örneğinizi hazırlayın.
Komplike kod talebiniz var ise İletişim bağlantısından bize ulaşın. 
Cebelleşmezsen Öğrenemezsin. 

Kullanici Avatari

haliliyas

Uzman
Ha.... Ya....
 Belirtilmemiş
 18
 774
 30/07/2014
128
 -
 
 Ofis 2019 64 Bit
 Bugün,00:05
D: veya No: ile başlayan değeri boşluk olana kadar mı alacak?
"D:17 vsvs" yazan yerdeki "D:17" kısmını tek mi alacak



Kullanici Avatari

Oğuz Türkyılmaz

Altın Üye
Oğ.... Tü....
 50
 105
 531
 08/02/2018
0
 Antalya
 İşletmeci
 Ofis 2010 64 Bit
 12/03/2019,15:10
(29/01/2019 22:43)haliliyas Adlı Kullanıcıdan Alıntı: D: veya No: ile başlayan değeri boşluk olana kadar mı alacak?
"D:17 vsvs" yazan yerdeki "D:17" kısmını tek mi alacak

D:17 yada No:17/A kısmını tek alacak Halil bey.


Access Çekirgesi 
[Resim: img-cray.gif]



Kullanici Avatari

haliliyas

Uzman
Ha.... Ya....
 Belirtilmemiş
 18
 774
 30/07/2014
128
 -
 
 Ofis 2019 64 Bit
 Bugün,00:05
örnek uygulama olmadan kesin bir şey söyleyemem ama aşağıdaki kodu bir dener misiniz?

Kod:
if InStr ( 1, txtAdres3, "D:", 1 )>0 then bas=InStr ( 1, txtAdres3, "D:", 1 )      'D: var mı diye kontrol eder
if InStr ( 1, txtAdres3, "No:", 1 )>0 then bas=InStr ( 1, txtAdres3, "No:", 1 )   'No:  var mı diye kontrol eder

bit=InStr ( bas, txtAdres3, " ", 1 )    'D:/No: dan sonraki ilk boşluğu kontrol eder
Forms![F_100_KIRASOZLESMESI]![txtAdres2] =mid(txtAdres3, bas, bit-bas) ' mid(txtAdres3, bas, bit-bas) tstadres3 teki D:/No: ile boşluk arasındaki karakterleri alır.


teorik  olarak sistemin mantığı bu gibime geliyor ama örnek uygulama olmadan kesin bir şey söyleyemem



Kullanici Avatari

Oğuz Türkyılmaz

Altın Üye
Oğ.... Tü....
 50
 105
 531
 08/02/2018
0
 Antalya
 İşletmeci
 Ofis 2010 64 Bit
 12/03/2019,15:10
Örnek uygulamayı ilk mesaja yükledim halil bey


Access Çekirgesi 
[Resim: img-cray.gif]




Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
Çözüldü Metin Kutusuna Girilen Veriye Göre Veri Çağırma fascioğlu 9 444 14/03/2019, 14:50
Son Yorum: programmer67
Çözüldü Metin Kutusu Dikey Ortalama irfanxdemir 20 7.243 19/02/2019, 13:25
Son Yorum: dioxi
Çözüldü Metin Kutusuna Sayı Ve Rakamdan Oluşan Değer Aktarma akdemir1 2 122 03/02/2019, 22:11
Son Yorum: akdemir1
Çözüldü Formdaki İlişkili Ve İlişkisiz Metin Kutularını Aynı Tabloya Kaydettirme akdemir1 8 236 03/02/2019, 01:15
Son Yorum: akdemir1
Çözüldü Metin Kutusunda Tablodaki Değerlerin Toplamı Vba Nasıl Gösterilir. Oğuz Türkyılmaz 2 99 01/02/2019, 17:42
Son Yorum: Oğuz Türkyılmaz

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2019 MyBB Group.