Konu Araçları | Seçenekler: | Gösterim Stili
Tarih
26/04/2013 16:29
Konu Sahibi
razac
Yorumlar
6
Okunma
2365
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy

razac

Üye
Kullanici Avatari
Üye
3
2
13/11/2008
0
İstanbul
Ofis 2007
29/04/2013,13:51
Çözüldü 
Arkadaşlar Merhaba,
Ekteki dosyada yapmak istediğim ve yapamadığım şeyi anlatmak istiyorum, bu konuyla ilgili onlarca örnek inceledim, cevaplanmış soruları tek tek okudum fakat kendi formuma uyguladığımda bir türlü doğruyu bulamadım devamlı hata alıyorum yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

Dosyada görebileceğiniz gibi cagri_tbl adında bir tablo mevcut. Bu tablonun içinde dahili_kurulum sütununda çeşitli yinelenen metin değerleri var. Ben bu değerleri dahili_kurulum_sorgu altında SAY fonksiyonu ile kaçar kez tekrarlandıklarını bulabildim. Fakat sorunda burada. Hesaplattığım değerleri Genel Tablo formundaki ilgili yere aldırmayı bir türlü beceremedim.

Örnek verecek olursak, dahili_kurulum_sorgusundaki altusun karşılığı olan 4 değerini Genel Tablo formundaki Dahili Kamera Kurulum => Altus başlığı altına getirebilmek.

Farklı örneklerden gördüğüm kadarı ile hiç sorgu kullanmadan formdaki ilgili kutucuğun denetim kaynağına =DCount("[dahili_kurulum]";"[cagri_tbl] = 'altus'") gibi çeşitli varyasyonlar denedim fakat devamlı #HATA alıyorum ve nerede yanlış yaptığımı bulamıyorum.

Aslında burada hangi yöntemi uyguladığımız yada hangi kodu kullandığımızın hiçbir önemi yok yeterki cagri_tbl tablosundaki ilgili firmanın değerini Genel Tablo formundaki ilgili kutucuğa getirebiliyor olayım.

Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim,

Saygılarımla,
Recep KARTAL


Cevapla

Kur@l

AccessTR.Net
Kullanici Avatari
Uzman
2.032
05/11/2008
KONYA
Ofis 2010
18/09/2017,01:08
Çözüldü 
bununla deneyin 4 sayısını ilgili alanda göreceksiniz...

Visual Basic Code
=DLookUp("[YinelemeSayısı]";"[dahili_kurulum_sorgu]";"[dahili_kurulum]='ALTUS'")


komşuda dülger mi var geliyor keser sesi,
ustalar konuşunca çıraklar keser sesi.
Cevapla

yorum70


Kullanici Avatari
Altın Üye
A.... Ş....
1.184
08/10/2010
71
Ankara
Ofis 2013 64 Bit
22/10/2016,21:00
Çözüldü 
Sn.Kural, bende kendi çapımda uğraşıyordum, sizin yanıtınızı okuyunca denedim, ancak hata vermeye devam ediyor.

Metin185 denetim kaynağına yazdım (=DLookUp("[YinelemeSayısı]";"[dahili_kurulum_sorgu]";"[dahili_kurulum]='ALTUS'"))

Ben mi yanlış yapıyorum !
Tşk.


"Her tercih, bir vazgeçiştir"

Cevapla

Kur@l

AccessTR.Net
Kullanici Avatari
Uzman
2.032
05/11/2008
KONYA
Ofis 2010
18/09/2017,01:08
Çözüldü 
= işaretinden önce parantez olmayacak ayrıca satır sonundaki fazladan parantezi kaldırın.


komşuda dülger mi var geliyor keser sesi,
ustalar konuşunca çıraklar keser sesi.
Cevapla

yorum70


Kullanici Avatari
Altın Üye
A.... Ş....
1.184
08/10/2010
71
Ankara
Ofis 2013 64 Bit
22/10/2016,21:00
Çözüldü 
her iki parantezi yorumuma eklemiş, denetim kaynağına eklememiştim.

=DLookUp("[YinelemeSayısı]";"[dahili_kurulum_sorgu]";"[dahili_kurulum]='ALTUS'")

Aynını yazdım, bir daha kontrol edeyim.
Tşk.


"Her tercih, bir vazgeçiştir"

Cevapla

Kur@l

AccessTR.Net
Kullanici Avatari
Uzman
2.032
05/11/2008
KONYA
Ofis 2010
18/09/2017,01:08
Çözüldü 
dahili_kurulum_sorgu isimli sorguyu aşağıdaki şekilde değiştirin önce zira ben sorguda bulanan [dahili_kurulum alanı] isimli alanın adını [dahili_kurulum] olarak değiştirmiştim. Kusura bakma.
Kolay Gelsin.

SQL Code
SELECT First(Cagri.dahili_kurulum) AS dahili_kurulum, Count(Cagri.dahili_kurulum) AS YinelemeSayısı
FROM Cagri
GROUP BY Cagri.dahili_kurulum
HAVING (((Count(Cagri.dahili_kurulum))>1));


komşuda dülger mi var geliyor keser sesi,
ustalar konuşunca çıraklar keser sesi.
Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
Çözüldü Metin Dosyasından Otomatik Veri Çekme cazcaz678 8 513 01/08/2017, 16:10 pfilcik
Çözüldü Metin Veya Sayı Birleştirme ufukcem 10 567 22/06/2017, 09:31 ufukcem
Çözüldü Metin Ayırma ufukcem 2 199 16/06/2017, 10:10 ufukcem
Çözüldü Faklı Değerleri Sayma Hk. serkan1985 3 355 17/05/2017, 14:06 serkan1985
Çözüldü Formdan Çıkıldığında Metin Kutularını Temizlenmesi Hk. Yardım sadooo 20 1.093 11/05/2017, 22:59 sadooo

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
Forum use Krzysztof "Supryk" Supryczynski addons.