Konu Araçları | Konu Seçenekleri | Gösterim Stili
Tarih
20/11/2009 15:52
Konu Sahibi
akd
Yorumlar
7
Okunma
4429
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
Kullanici Avatari

akd

Aktif Üye
 Belirtilmemiş
 61
 273
 04/11/2008
35
 Gaziantep
 
 Ofis 2003
 07/05/2017,23:02
Çözüldü 
Merhaba arkadaşlar,
Metin kutusunda birleşik bir kayıt var,
30x50-Tek kanat
bu yazının "Tek kanat" olan tarafını başka bir metim kutusuna alamak istiyorum, yani - işaretinden sonraki metni,
başka metin kutusuna alamak istedigim.
Nasıl yapabilirim.



Kullanici Avatari

Seruz

Uzman
Se.... UZ....
 47
 7
 1.566
 30/10/2008
817
 Tekirdağ
 BT Şefi
 Ofis XP
 Dün,13:55
Çözüldü 
Mevcut Metin Kutusunun ismini text0 olarak kabul edersek.

Kod:
=Mid([Text0];InStr(1;[text0];"-")+1)


İlgili metinde "-" olmaması ihtimaline karşı,
şu şekilde kullanmak daha iyi olur.

Kod:
=IIf(InStr(1;[text0];"-")>0;Mid([Text0];InStr(1;[text0];"-")+1);"")


Bildiğini bilenin arkasından git, bildiğini bilmeyeni uyar, bilmediğini bilene öğret, bilmediğini bilmeyenden kaç.
Konfüçyüs

Kullanici Avatari

akd

Aktif Üye
 Belirtilmemiş
 61
 273
 04/11/2008
35
 Gaziantep
 
 Ofis 2003
 07/05/2017,23:02
Çözüldü 
Çok Çok teşekkür ederim sayın seruz,
- işaretinin sol tarafını almak için kodu nasıl degiştirmem gerek,
lütfen onuda yazarmısın.



Kullanici Avatari

Puletin

Onursal Üye
 Belirtilmemiş
 40
 1.717
 01/11/2008
416
 -
 
 Ofis 2003
 24/12/2016,00:18
Çözüldü 
Bu şekilde işinizi görür sanırım

Kod:
=IIf(InStr(1;[text0];"-")>0;Left([Text0];InStr(1;[text0];"-")-1);"")


Kaplumbağa ya dikkat et...
Sadece  başını çıkartıp risk aldığında ilerleyebiliyor...

Kullanici Avatari

maytas

Onursal Üye
 53
 24
 538
 21/12/2008
178
 Bursa
 
 Ofis 2010 32 Bit
 28/07/2018,14:42
Çözüldü 
Merhaba.
Gerçi sayın Puletin gerekli cevabı vermiş, ama alternatif olması açısından ben bu gibi durumlarda çok başvurduğum Split fonksiyonlu bir örnek veriyorum

Kod:
Dim Metin As String
Metin = "30x50-Tek kanat"
MsgBox Split(Metin, "-")(0)
MsgBox Split(Metin, "-")(1)

.


Mesajlarımızı Türkçe yazım kurallarına uygun yazalım.
Emeğe saygı gösterelim, bir teşekkürü çok görmeyelim.
[Resim: 3l7gq.gif]

Kullanici Avatari

akd

Aktif Üye
 Belirtilmemiş
 61
 273
 04/11/2008
35
 Gaziantep
 
 Ofis 2003
 07/05/2017,23:02
Çözüldü 
Çok teşekkür ederim sayın puletin,
eline sağlık.
sayın maytas, ben mesajı yazarken siz yazmışsınız,
sonradan gördüm, sizede çok teşekkür ederim
Sn.Maytas ben bu kodu sorguda kulanıyorum,
sizin kodu kulanamadım, nasıl bir degişiklik yapmalıyım
sorgularda kulanmak için?




Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
Çözüldü Metin Kutusuna Girilen Veriye Göre Veri Çağırma fascioğlu 9 429 14/03/2019, 14:50
Son Yorum: programmer67
Çözüldü Metin Kutusu Dikey Ortalama irfanxdemir 20 7.227 19/02/2019, 13:25
Son Yorum: dioxi
Çözüldü Metin Kutusuna Sayı Ve Rakamdan Oluşan Değer Aktarma akdemir1 2 117 03/02/2019, 22:11
Son Yorum: akdemir1
Çözüldü Formdaki İlişkili Ve İlişkisiz Metin Kutularını Aynı Tabloya Kaydettirme akdemir1 8 230 03/02/2019, 01:15
Son Yorum: akdemir1
Çözüldü Metin Kutusunda Tablodaki Değerlerin Toplamı Vba Nasıl Gösterilir. Oğuz Türkyılmaz 2 98 01/02/2019, 17:42
Son Yorum: Oğuz Türkyılmaz

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2019 MyBB Group.