Konu Araçları | Seçenekler: | Gösterim Stili
Tarih
09/12/2011 15:41
Konu Sahibi
Shatel
Yorumlar
4
Okunma
3008
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 1/5 - 1 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 1/5 - 1 oy

Shatel

Üye
Kullanici Avatari
Üye
2
1
09/12/2011
0
Adana
Belirtilmemiş
14/12/2011,08:23
Çözüldü 
arkadaşlar mesela bir buton oluşturacağım .
o butonun adı buton1 olsun .
buton1 e tıkladığımda . yazdğım programla aynı klasördeki xx.txt dosyasını açacak .
içerisinden ahmet=0 yazısını bulup . ahmet=1 olarak değiştirecek .
ve kaydedecek .
butona tekrar tıklandığında da
tam tersini yaparak
ahmet=1 yazısını bulup . ahmet=0 olarak geri almalı .
vb.net için lazım bu kod arkadaşlar yardım ederseniz çok teşekkür ederim şimdiden Img-grin


Cevapla

alpeki99

Düşünmek en zor iştir...
Kullanici Avatari
Uzman
O....
6.092
29/10/2008
Bursa
Yazılım Geliştirici
Ofis 2010 32 Bit
20/10/2017,09:01
Çözüldü 
Örnek dosyayı göremedim.


AccessTr.Net teknik konular içeren bir sitedir. Bu tip sitelerde en iyi şekilde yardım alabilmeniz için Site Kurallarını mutlaka okumanız ve buna göre hareket etmeniz lazım.
Cevapla

ercansahin

BlackEagle
Kullanici Avatari
Uzman
E.... Ş....
3.739
14/11/2008
Ankara
Ofis 2010 32 Bit
07/09/2017,13:09
Çözüldü 
bul ve değiştir konusunu inceleyebilirsiniz. Yada Sn alpeki99 hocanın belirttiği üzere örnek ekleyiniz.
Pardon ben metin kutusu olarak okumuşumImg-grin))


Cevapla

Shatel

Üye
Kullanici Avatari
Üye
2
1
09/12/2011
0
Adana
Belirtilmemiş
14/12/2011,08:23
Çözüldü 
Yalnız bahsettiğim şekilde textbox kullanmıyorum sayın blackeagle Img-grin
mesela şöyle anlatim .
buton direk bir yazı ile ilişkili olacak .
1i tıkladığımda .
open xx.txt
find ahmet=1
change ahmet=0
close

tekrar tıkladığımda
open xx.txt
find ahmet=0
change ahmet=1
close

yani bunları otomatik olarak yapması gerekiyor Img-grin
aslında tam olarak buton değil . tickbox ve vb.net olursa kodlar sevinirimImg-grin


Cevapla

mcmaho

Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
M.... Ö....
198
09/12/2011
34
Muğla
Ofis 2003
17/03/2017,22:33
Çözüldü 
form üzerine bir tane buton, bir tanede textbox (multiline özelliğini true yap) yerleştir.aşağıdaki kodları yapıştır.incele istersen.ama vb6. çözüm hakkında bi fikrin olsun diye ekledim.

Option Explicit
Dim ArananKelime As String
Dim KelimeninYeri, AramayaBasla As Integer


Private Sub Bul_Click()
ArananKelime = InputBox("text1 içinde aradığınız kelimeyi giriniz:", Bul, ArananKelime)
'Aranacak kelimeyi soruyoruz..
AramayaBasla = Text1.SelStart + Text1.SelLength
'Aramayı text1 içersinde işaretçinin bulunduğu karakterden başlatacağız..
If AramayaBasla = 0 Or AramayaBasla = Len(Text1.Text) Then AramayaBasla = 1
'Eğer işaretçi sonda veya başta ise aramayı bütün text1 içerisinde yapacağız..
KelimeninYeri = InStr(AramayaBasla, Text1.Text, ArananKelime, vbTextCompare)
'instr ile kelimenin text1 içerisinde başladığı yeri alacağız..
If KelimeninYeri = 0 Then
MsgBox "text1 içinde böyle bir kelime yok"
Else
Text1.SetFocus
Text1.SelStart = KelimeninYeri - 1
Text1.SelLength = Len(ArananKelime)
'Aranan kelimeyi seçtireceğiz..
End If
End Sub


<<< 10-HAGİ-10 >>>
Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
Çözüldü Picturebox A Yazı Ekleme Ve Kaydetme drummers 5 354 04/07/2017, 17:44 drummers
Çözüldü VB.NET DataGridViev İçinde Arama Yapma Mettleshade 4 954 23/12/2016, 16:25 Mettleshade
Çözüldü VB.NET Metin Belgesinden Çekilen Veride Türkce Karakter Sorunu Mettleshade 2 510 06/12/2016, 18:03 Mettleshade
Çözüldü VB.NET Metin belgesi içinden istedigimiz satırı silmek. Mettless Dizayn 4 881 22/11/2016, 14:08 Mettless Dizayn
Çözüldü Program Ayaları Kayıt Etme + Güncelleme Acil Yardım Mettleshade 5 636 02/10/2016, 23:44 alpeki99

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
Forum use Krzysztof "Supryk" Supryczynski addons.