Konu Araçları | Seçenekler: | Gösterim Stili
Tarih
23/10/2009 18:11
Konu Sahibi
zzr1256
Yorumlar
13
Okunma
4308
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
Kullanici Avatari

zzr1256

Üye
Üye
19
4
16/10/2009
0
Afyonkarahisar
Ofis 2003
05/03/2018,10:41
Çözüldü 
Excelde hazırladığım userform ile accessteki veri tabanına veri kayıt edebiliyorum ama Access veri tabanından exceldeki userforma seçtiğim diğer kriterlerle birlikte maksimim satış değerinin gelmesini istiyorum. Ayrıca diğer bir userform ile de belirlediğim iki tarih arasındaki kayıtları listbox da görebilmek istiyorum. Örnek dosyayı ekledim, yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.


Ek Dosyalar
.zip   maksimum.zip(Dosya Boyutu: 31,8 KB / İndirme Sayısı: 9)
zzr1256, 16-10-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.

Kullanici Avatari

ayhan2122

accesstr.net , gayet net ;)
Uzman
681
30/10/2008
451
-
Ofis 2003
05/12/2017,16:58
Çözüldü 
Snzzr1256;
Madem kayıtları accesste tutuyorsunuz, userformlarınızı da accesste oluşturun. Çok daha basit olacaktır diye düşünüyorum. Img-grin


Saygılar, iyi çalışmalar.
*********
Kod, formül vs bilmek önemlidir ama mantığını yürütebilmek, nerede ve nasıl kullanılacağını bilmek daha önemlidir.

Kullanici Avatari

zzr1256

Üye
Üye
19
4
16/10/2009
0
Afyonkarahisar
Ofis 2003
05/03/2018,10:41
Çözüldü 
Kullanmakta olduğum mevcut bir Excel programı var ancak veri tabanınındaki kayıtların artmasıyla yavaşlama meydana geliyor. Ayrıca veri tabanının Access gibi ayrıca kayıt gerektirmeyen farklı bir dosyada olmasıyla ağdan farklı bilgisayarlardan aynı anda çalışma imkanı da sağlamak istiyorum. Hazırladığım örnekteki basit bilgilere ulaşabilirsem bunun uygulanabilir olup olmadığını test etme şansım olacak. Yardımcı olursanız memnun olurum.


zzr1256, 16-10-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.

Kullanici Avatari

maytas

Aktif Üye
Aktif Üye
545
21/12/2008
178
Bursa
Ofis 2010 32 Bit
06/06/2018,17:09
Çözüldü 
Merhaba.
Sayın zzr1256, istediğiniz kodları sizin için silbaştan hazırladım.
Yalnız size bazı tavsiyelerim olacak.
Gerek tablo ve ya aldlarında, gerekse kod yazarken değişken tanımlamalarda türkçe karakter kullanmaktan kaçının.
Sizin bilgisayarınızda çalışan kodlar türkçe kurulu olmayan başka bilgisayarda çalışmadan hata verir.
Ekteki rar dosyasını bilgisayarınızda herhangi bir yere çıkartın ve şu anda olduğu gibi her 2 dosyanın ayni klasörde olmasına dikkat edin ki kodlar doğru çalışsın.
Bakın bakalım istediğiniz gibi olmuş mu.

İlave: Belirtmeyi unutmuşum.
Access dosyasına ADO yöntemiyle bağlandığım için kodların çalışması için Microsoft ActiveX Data Objects 2.x Library referansı gerekli. Burada 2.x bilgisayarnızda kullandığınız Office versiyona göre değişir 2.8, 2.7 v.s olabilir.
Bu işlem için Alt+F11 tıklayın ve VBE sayfasına geçin.
Açılan VBE ekranında Tools=>References ve üstte belrttiğim referamsı seçin ve OK deyip kapatın.
resim


Ek Dosyalar
.rar   Maytas_Maksimum.rar(Dosya Boyutu: 35,38 KB / İndirme Sayısı: 20)
Mesajlarımızı Türkçe yazım kurallarına uygun yazalım.
Emeğe saygı gösterelim, bir teşekkürü çok görmeyelim.
resim

Kullanici Avatari

benremix

Onursal Üye
Onursal Üye
RA.... SO....
4.440
17/05/2009
365
Ankara
Şirket Sahibi
Ofis 2010 64 Bit
20/06/2018,21:10
Çözüldü 
Sn Maytas katkı ve paylaşımlarınız için teşeşkkürler.excel de userform kullanmadığım bilmiyorum. Form1, form2, form3 nerede nasıl ulaşırım değişiklik yapmak istersek.. Saygılar....


Bilgi paylaşıldıkça çoğalır....
Her engel, yaşam koşullarınızı daha iyileştirecek bir fırsattır.


Access için her zaman lazım olacak konu başlıkları listesi



Kullanici Avatari

maytas

Aktif Üye
Aktif Üye
545
21/12/2008
178
Bursa
Ofis 2010 32 Bit
06/06/2018,17:09
Çözüldü 
(25/10/2009, 05:26)benremix Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Sn Maytas katkı ve paylaşımlarınız için teşeşkkürler.excel de userform kullanmadığım bilmiyorum. Form1, form2, form3 nerede nasıl ulaşırım değişiklik yapmak istersek.. Saygılar....

Çalışma sayfasındayken Alt+F11 basın ve VBE sayfasına geçin.
Sol üstte VBAProject penceresinde bunları görebilirsin.
Kodları görebilmek için üzerine çift tıklayın.


Mesajlarımızı Türkçe yazım kurallarına uygun yazalım.
Emeğe saygı gösterelim, bir teşekkürü çok görmeyelim.
resim


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
Çözüldü A hücresindeki değer B hücresindeki değerden küçükse c hücresine bu formülü uygula simendifer 7 1.582 07/04/2018, 13:44 Hüseyin İkis
Çözüldü Hücredeki Değere Göre Tutarı Eksi Değer Yapmak? derzulya 4 590 29/05/2017, 08:18 derzulya
Çözüldü x-y dağılım grafiğinde maksimum değeri bulma mmert06 6 1.048 10/11/2016, 19:24 mmert06
Çözüldü etopla veya indis ile değer toplama ugur1208 3 806 12/07/2016, 13:40 atoz112
Çözüldü İki Tarih arası ödeme tarihini ödeme tutarının yanına yazdırma ercansahiner 5 1.816 10/07/2016, 15:02 atoz112

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2018 MyBB Group.