Listeden verileri otomatik nasıl seçtirtirim ?
Tarih
26/04/2014 10:37
Konu Sahibi
redali
Yorumlar
13
Okunma
2282
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



redali
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
A.... D....
53
23/04/2014
0
Manisa
Ofis 2013 Tr. 64 Bit
20/05/2014,20:08
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Merhabalar bi tablonun formu var bunun altına liste yaptım bölünmüş form kullanmak istemiyorum.İlk açıldığında formda direk 1.kaydı gösteriyor ama listede seçili değil.İleri geri ile hareket ettiğimdede listeden seçili olmuyor.Sadece listede tıkladıklarımı formda gösteriyor.Nasıl otomatik olarak açılınca ilk kaydı seçebilir ve ileri geri ile hareket ederken formdakinlere göre listedende otomatik seçebilir ? Sanırım vb ile olacak makrolara baktım fakat bişey bulamadım vbde bildiğimden bişey yapamıyorum.Yardımlarınızı bekliyorum.
Ekteki dosyada frBanka formu.
.rar   vtproje.rar (Dosya Boyutu: 80,67 KB / İndirme Sayısı: 13)
Cevapla

atoz112
Uzman
Kullanici Avatari
Uzman
5.202
04/08/2009
İstanbul
Ofis 2007
Dün,21:29
Çözüldü 
merhaba sayın redali,

uygulamanızı 2007 olarak da eklemek ister misiniz incelemek için.teşekkürler.

iyi çalışmalar.
saygılar.
Cevapla

redali
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
A.... D....
53
23/04/2014
0
Manisa
Ofis 2013 Tr. 64 Bit
20/05/2014,20:08
Çözüldü 
Sponsor Reklam
(26/04/2014, 12:50)atoz112 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: merhaba sayın redali,

uygulamanızı 2007 olarak da eklemek ister misiniz incelemek için.teşekkürler.

iyi çalışmalar.
saygılar.
2013 ile yaptım nasıl 2007 yapacağım ? Yapıp ekliyeyim.
Cevapla

direnist
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
D.... S....
328
05/11/2008
118
İstanbul
Ofis 2010 64 Bit
08/02/2017,08:41
Çözüldü 
Merhaba redali;
Yapmayı istediğin ekteki gibi mi?


Ek Dosyalar
.rar   direnist_vtproje_akdmr.rar (Dosya Boyutu: 80,41 KB / İndirme Sayısı: 16)
Cevapla

redali
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
A.... D....
53
23/04/2014
0
Manisa
Ofis 2013 Tr. 64 Bit
20/05/2014,20:08
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Evet aynen böyle teşekkür ederim bi türlü yapamamıştım.Tam olarak nasıl yaptınız öteki formlardada kullanacağım onları kendi halledeyim.
Cevapla

direnist
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
D.... S....
328
05/11/2008
118
İstanbul
Ofis 2010 64 Bit
08/02/2017,08:41
Çözüldü 
Öncelikle macro olarak hazırladığın kontrolleri, formun dizayn modunda iken Design menüsünün en sonundaki Tools sekmesinde bulunan Convert Form’s Macros to Vısual Basic ile Vba koduna dönüştürdüm. (Nasıl dönüştürdüm? Form dizayn modda iken, Convert Form’s Macros to Vısual Basic’e tıkladım. Gelen pencerede Convert tuşuna tıkladım. Benim için form üzerindeki tüm macro ile hazırlanmış kontrollerin işlevlerini koda çevirdi.)
ALT + F11 kısayol tuşu bu kodlara ulaşabilirsin.
Liste Kutusu kontrolü içindeki verilerden istediğini seçili yapabilmen için,

Visual Basic Code
Me.ListeKutusuAdı.Selected(ListeKutusuSatırIDNumarası) = True

Kodunu kullanabilirsin.
Bir deneme butonu ekler ve bu butonun Click olayına

Visual Basic Code
Me.Liste123.Selected(2) = True

yazarsan butona her tıkladığında listekutusu kontrolü içindeki verilerden 2.sırada olanı seçili yapmış olursun.
Buradaki “ListeKutusuSatırIDNumarası” değerini de formuna eklediğin ileri, geri, ilk kayıt ve son kayıt butonları ile form üzerinde değişen ID numarasına bağlayınca istediğin işlemi yapmış olursun.
Yani senin programın içindeki gerçekleşmesini istediğin olay ile ilgili kod

Visual Basic Code
Me.Liste123.Selected(Me.ID) = True

olmalı.
Fakat bir ayrıntı daha var. ListeKutusu kontrolünde verilerin sıralaması 0 (sıfır)’dan başlar. Fakat bizim tablolarımızda ID değeri 1’den başlıyor. Yani biz kodu senin yapmayı istediğin durum için

Visual Basic Code
Me.Liste123.Selected(Me.ID) = True

Olarak kullanırsak ListeKutusu kontrolü içindeki sıralı olan verilerde hep bir sonraki veriyi seçili yapacak. Yani hatalı çalışacaktı.
Bu durumu aşmak için de form üzerindeki ID isimli alandan gelen değeri 1 azaltarak,

Visual Basic Code
Me.Liste123.Selected(Me.ID – 1 ) = True

Yaptık. Böylece doğru olan verinin seçili olmasını sağladık.
Umarım kafanı karıştırmamışımdır. Çünkü bende senin gibi bu konulara öğrenmeye meraklı bir acemiyim.Img-grin Eğer yanlışım var ise de değerli hocalarımızdan bu konuda destek rica ederiz.
İyi çalışmalar.

Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  Access Otomatik Sayı Hatası kadirba72 4 67 7 saat önce kadirba72
  Açılır Kutu Da Seçilen İçeriğin Adını Başka Listeye Yazdırma Nasıl Olmalı haziran4 6 54 Dün, 13:08 haziran4
  2016 Access Mouse El İşareti Nasıl Yapılır bentürk 2 22 22/02/2017, 15:54 bentürk
  Raporda otomatik artan tarih alanı QATLET 3 45 16/02/2017, 14:51 QATLET
  Listeden Forma Bilgi Aktarma U.ALTUN 25 972 13/02/2017, 14:13 atoz112


Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya