Konu Araçları | Konu Seçenekleri | Gösterim Stili
Tarih
05/09/2018 14:28
Konu Sahibi
m_demir
Yorumlar
7
Okunma
267
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
Kullanici Avatari

m_demir

Aktif Üye
De.... Yı....
 60
 79
 337
 03/06/2016
0
 -
 Grafiker
 Ofis 2010 64 Bit
 19/01/2019,01:14
Çözüldü 
Merhaba arkadaşlar eklediğim uygulamada FaturaArsivi Formunda FaturaBul metin kutusunda AdiSoyadi na göre listede süzme yapıyorum. SatisTarihi ToplamFiyati ve OdTutar ile de listede süzme yapmak istiyorum. Sorgu kodunu aşağıdaki şekilde değiştirdim hata veriyor.

Visual Basic Code
SELECT Sorgu1.FaturaID, Sorgu1.SatisTarihi, Sorgu1.AdiSoyadi, Sorgu1.ToplaToplamFiyati, Sorgu1.ToplaOdTutar, IIf(Not IsNull([ToplaToplamFiyati]),[ToplaToplamFiyati],IIf(Not IsNull([ToplaToplamFiyati]) And Not IsNull([ToplaOdTutar]),[ToplaToplamFiyati]-[ToplaOdTutar],IIf(IsNull([ToplaToplamFiyati]) And Not IsNull([ToplaOdTutar]),[ToplaOdTutar]*-1,""))) AS HesapKalan FROM Sorgu1 WHERE ((([Sorgu1.AdiSoyadi] & "*"& [ Sorgu1.SatisTarihi] & "*"& [Sorgu1.ToplaToplamFiyati] & "*"&  [Sorgu1.ToplaOdTutar]) Like "*" & [Forms]![FaturaArsivi]![FaturaBulGecici] & "*"));



Kullanici Avatari

Allback

Uzman
Er.... Er....
 35
 39
 314
 16/11/2011
27
 Kocaeli
 Yönetici
 Ofis 2016 64 Bit
 Bugün,01:01
(05/09/2018 14:28)m_demir Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Merhaba arkadaşlar eklediğim uygulamada FaturaArsivi Formunda FaturaBul metin kutusunda AdiSoyadi na göre listede süzme yapıyorum. SatisTarihi ToplamFiyati ve OdTutar ile de listede süzme yapmak istiyorum. Sorgu kodunu aşağıdaki şekilde değiştirdim hata veriyor.

Visual Basic Code
SELECT Sorgu1.FaturaID, Sorgu1.SatisTarihi, Sorgu1.AdiSoyadi, Sorgu1.ToplaToplamFiyati, Sorgu1.ToplaOdTutar, IIf(Not IsNull([ToplaToplamFiyati]),[ToplaToplamFiyati],IIf(Not IsNull([ToplaToplamFiyati]) And Not IsNull([ToplaOdTutar]),[ToplaToplamFiyati]-[ToplaOdTutar],IIf(IsNull([ToplaToplamFiyati]) And Not IsNull([ToplaOdTutar]),[ToplaOdTutar]*-1,""))) AS HesapKalan FROM Sorgu1 WHERE ((([Sorgu1.AdiSoyadi] & "*"& [ Sorgu1.SatisTarihi] & "*"& [Sorgu1.ToplaToplamFiyati] & "*"&  [Sorgu1.ToplaOdTutar]) Like "*" & [Forms]![FaturaArsivi]![FaturaBulGecici] & "*"));


Ben şu şekilde yapıyorum belki işini görür. Senin dosyanda da denedim çalıştı.

"Adı Soyadı" aramasında yaptığın gibi diğer arama seçenekleri için de yeni metin kutuları oluştur ve sorgundaki ölçüt ifadesine tanımla.
Buna göre istediğin şekilde listede süzme yapabilirsin.
Ayrıca listede süzme yaptığında alttaki toplamlar değişmiyor. Bu konu ile ilgili de dün bir başlık açmıştım. Altına da kendi bulduğum çözümü yazdım. O kısmı da düzeltebilirsin...



Kullanici Avatari

m_demir

Aktif Üye
De.... Yı....
 60
 79
 337
 03/06/2016
0
 -
 Grafiker
 Ofis 2010 64 Bit
 19/01/2019,01:14
Hocam 5 ayrı ölçüte göre süzme yapmak istediğim zaman 5 adet metin kutusunu eklemek gerekiyor. O da pek kullanışlı olmaz. Tek metin kutusunda sorgulamak daha mantılı olur bence.



Kullanici Avatari

Allback

Uzman
Er.... Er....
 35
 39
 314
 16/11/2011
27
 Kocaeli
 Yönetici
 Ofis 2016 64 Bit
 Bugün,01:01
(05/09/2018 17:05)m_demir Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Hocam 5 ayrı ölçüte göre süzme yapmak istediğim zaman 5 adet metin kutusunu eklemek gerekiyor. O da pek kullanışlı olmaz. Tek metin kutusunda sorgulamak daha mantılı olur bence.

SQL kodunu aşağıdaki ile değiştirin, sanırım bu şekilde istiyorsunuz.


Kod:
SELECT Sorgu1.FaturaID, Sorgu1.SatisTarihi, Sorgu1.AdiSoyadi, Sorgu1.ToplaToplamFiyati, Sorgu1.ToplaOdTutar, IIf(Not IsNull([ToplaToplamFiyati]),[ToplaToplamFiyati],IIf(Not IsNull([ToplaToplamFiyati]) And Not IsNull([ToplaOdTutar]),[ToplaToplamFiyati]-[ToplaOdTutar],IIf(IsNull([ToplaToplamFiyati]) And Not IsNull([ToplaOdTutar]),[ToplaOdTutar]*-1,""))) AS HesapKalan
FROM Sorgu1
WHERE (((Sorgu1.AdiSoyadi) Like "*" & [Forms]![FaturaArsivi]![FaturaBulGecici] & "*")) OR (((Sorgu1.SatisTarihi) Like "*" & [Forms]![FaturaArsivi]![FaturaBulGecici] & "*")) OR (((Sorgu1.ToplaToplamFiyati) Like "*" & [Forms]![FaturaArsivi]![FaturaBulGecici] & "*")) OR (((Sorgu1.ToplaOdTutar) Like "*" & [Forms]![FaturaArsivi]![FaturaBulGecici] & "*"));



Kullanici Avatari

m_demir

Aktif Üye
De.... Yı....
 60
 79
 337
 03/06/2016
0
 -
 Grafiker
 Ofis 2010 64 Bit
 19/01/2019,01:14
(05/09/2018 17:19)Allback Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
(05/09/2018 17:05)m_demir Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Hocam 5 ayrı ölçüte göre süzme yapmak istediğim zaman 5 adet metin kutusunu eklemek gerekiyor. O da pek kullanışlı olmaz. Tek metin kutusunda sorgulamak daha mantılı olur bence.

SQL kodunu aşağıdaki ile değiştirin, sanırım bu şekilde istiyorsunuz.


Kod:
SELECT Sorgu1.FaturaID, Sorgu1.SatisTarihi, Sorgu1.AdiSoyadi, Sorgu1.ToplaToplamFiyati, Sorgu1.ToplaOdTutar, IIf(Not IsNull([ToplaToplamFiyati]),[ToplaToplamFiyati],IIf(Not IsNull([ToplaToplamFiyati]) And Not IsNull([ToplaOdTutar]),[ToplaToplamFiyati]-[ToplaOdTutar],IIf(IsNull([ToplaToplamFiyati]) And Not IsNull([ToplaOdTutar]),[ToplaOdTutar]*-1,""))) AS HesapKalan
FROM Sorgu1
WHERE (((Sorgu1.AdiSoyadi) Like "*" & [Forms]![FaturaArsivi]![FaturaBulGecici] & "*")) OR (((Sorgu1.SatisTarihi) Like "*" & [Forms]![FaturaArsivi]![FaturaBulGecici] & "*")) OR (((Sorgu1.ToplaToplamFiyati) Like "*" & [Forms]![FaturaArsivi]![FaturaBulGecici] & "*")) OR (((Sorgu1.ToplaOdTutar) Like "*" & [Forms]![FaturaArsivi]![FaturaBulGecici] & "*"));


Çok, çok teşekkürler Hocam ellerinize sağlık. Tam istediğim gibi olmuş.

Hocam ToplamFiyati Parametre hatası veriyor. Onu da ha edersen sevinirim. Saygılar.

[Resim: do.php?imgf=153615879877791.png]



Kullanici Avatari

Allback

Uzman
Er.... Er....
 35
 39
 314
 16/11/2011
27
 Kocaeli
 Yönetici
 Ofis 2016 64 Bit
 Bugün,01:01
(05/09/2018 17:46)m_demir Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
(05/09/2018 17:19)Allback Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
(05/09/2018 17:05)m_demir Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Hocam 5 ayrı ölçüte göre süzme yapmak istediğim zaman 5 adet metin kutusunu eklemek gerekiyor. O da pek kullanışlı olmaz. Tek metin kutusunda sorgulamak daha mantılı olur bence.

SQL kodunu aşağıdaki ile değiştirin, sanırım bu şekilde istiyorsunuz.


Kod:
SELECT Sorgu1.FaturaID, Sorgu1.SatisTarihi, Sorgu1.AdiSoyadi, Sorgu1.ToplaToplamFiyati, Sorgu1.ToplaOdTutar, IIf(Not IsNull([ToplaToplamFiyati]),[ToplaToplamFiyati],IIf(Not IsNull([ToplaToplamFiyati]) And Not IsNull([ToplaOdTutar]),[ToplaToplamFiyati]-[ToplaOdTutar],IIf(IsNull([ToplaToplamFiyati]) And Not IsNull([ToplaOdTutar]),[ToplaOdTutar]*-1,""))) AS HesapKalan
FROM Sorgu1
WHERE (((Sorgu1.AdiSoyadi) Like "*" & [Forms]![FaturaArsivi]![FaturaBulGecici] & "*")) OR (((Sorgu1.SatisTarihi) Like "*" & [Forms]![FaturaArsivi]![FaturaBulGecici] & "*")) OR (((Sorgu1.ToplaToplamFiyati) Like "*" & [Forms]![FaturaArsivi]![FaturaBulGecici] & "*")) OR (((Sorgu1.ToplaOdTutar) Like "*" & [Forms]![FaturaArsivi]![FaturaBulGecici] & "*"));


Çok, çok teşekkürler Hocam ellerinize sağlık. Tam istediğim gibi olmuş.

Hocam ToplamFiyati Parametre hatası veriyor. Onu da ha edersen sevinirim. Saygılar.

[Resim: do.php?imgf=153615879877791.png]

Su anda bilgisayar basında değilim ama anladığım kadarıyla sorguda olmayan bir kolonun adini yazıyorsunuz.




Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
Çözüldü Listede Doubleclick Yapıldığında Hata Oğuz Türkyılmaz 12 237 02/12/2018, 22:24
Son Yorum: haliliyas
Çözüldü Süzme/ Filtreleme Ve Rapor Açmak İstiyorum alimadam 6 322 19/10/2018, 03:03
Son Yorum: alimadam
Çözüldü Form Üzerinden Birden Fazla Rapordan Veri Süzme-filtreleme Oğuz Türkyılmaz 18 474 17/10/2018, 06:57
Son Yorum: Oğuz Türkyılmaz
Çözüldü Liste Kutularında Süzme m_demir 2 208 23/07/2018, 10:50
Son Yorum: m_demir
Çözüldü açılan forumda düzenleme yapıldığında , listede güncelleme yapmıyor sidd 2 247 17/05/2018, 14:51
Son Yorum: sidd

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2019 MyBB Group.