ÖNEMLİ

  • Forumumuzda bilgi alışverişinde bulunabilmeniz için Üye olmalısınız. Üye olmayanlar forumumuzdan yararlanamazlar.
  • Eğer daha önceden üye olduysanız lütfen kullanıcı adınız ve şifreniz ile Giriş yapınız.
 Konu Araçları | Seçenekler: | Gösterim Stili
Tarih
20/04/2011 18:21
Konu Sahibi
accessman
Yorumlar
12
Okunma
3381
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy

accessman

Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
2.367
31/10/2008
425
Denizli
Ofis 2003
20/09/2016,00:20
Çözüldü 
iyi günler arkadaşlar
eklediğim örnekte listenin hangi satırı ve hangi sutunu tıklarsak tıkladığımız yerdeki değeri alıyor
bunu her liste için kullanılabilecek bir modul veya fonksiyon haline nasıl getirebiliriz

liste genişliklerini program kendisi tanısa
mesela örnekte 1140, 2280 değerleri var
bunu
if X < 1140 then metin3 = 0
yerine
if X < liste0.columnWidth(0) şeklinde yazsak
daha güzel olmazmı
if X < 1140 then metin3 = 0 ara basamağını kullanmadan
şöyle yazsak
if x > liste0.column(A).width and x < liste0.column(A).width + liste0.column(A+1).width then metin4=liste0.column(A)
daha şık olur değil mi
bunu nasıl geliştirebiliriz
teşekkürler


Ek Dosyalar
.rar   liste mouse.rar (Dosya Boyutu: 300,71 KB / İndirme Sayısı: 20)
@benbendedeilem
Cevapla

accessman

Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
2.367
31/10/2008
425
Denizli
Ofis 2003
20/09/2016,00:20
Çözüldü 
bir listenin sutunlarının değeri ne ile tanımlanır

liste0.column(2).width
olmuyor
liste0.columnWidth(2)
olmuyor


@benbendedeilem
Cevapla

Yandemir

Only Office 2003
Kullanici Avatari
Altın Üye
M.... Y....
1.435
26/08/2009
482
Tekirdağ
Ofis 2003
10/11/2017,18:36
Çözüldü 
Me.Liste5.ColumnWidths = "3cm;2cm;1cm"


Murat YANDEMİR ( PyramiD YAZILIM Uluslar Arası Nakliye Programları )
Bilgisayar Programcısı (1989'dan beri)

+rep Yollar biter Access bitmez. +rep
Cevapla

accessman

Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
2.367
31/10/2008
425
Denizli
Ofis 2003
20/09/2016,00:20
Çözüldü 
peki bunu nasıl yazacağız
if liste5.columnwidths(2)=5 then msgbox "listenin 3. sutun genişliği 5 dir"
yani listeyi kontrol et eğer üçüncü sutun genişliği 5 ise uyar


@benbendedeilem
Cevapla

Yandemir

Only Office 2003
Kullanici Avatari
Altın Üye
M.... Y....
1.435
26/08/2009
482
Tekirdağ
Ofis 2003
10/11/2017,18:36
Çözüldü 
benim verdiğim kodda genişlikleri siz veriyorsunuz. form load kısmında.


Murat YANDEMİR ( PyramiD YAZILIM Uluslar Arası Nakliye Programları )
Bilgisayar Programcısı (1989'dan beri)

+rep Yollar biter Access bitmez. +rep
Cevapla

accessman

Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
2.367
31/10/2008
425
Denizli
Ofis 2003
20/09/2016,00:20
Çözüldü 
şöyle olsa
Liste5.ColumnWidths
bir metin değilmi
değeride
"2cm;2cm;2cm"
ozaman yapılacak iş
bu metinden
";" işaretleri arasındaki rakamları bir değere atamak
2 cm =1134 bu nasıl bir birimse bunu dönüştürerek

mesela 2. sutun için
"2cm;2cm;2cm"
değerinin ortada kalan rakamın 1134 gibi olan birim değerini çekmek
nasıl olabilirmi


@benbendedeilem
Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
Çözüldü Listede yok eklensin mi sorunu prestij06 3 164 20/11/2017, 22:48 prestij06
Çözüldü Değer Hatası Hk. serkan1985 4 134 02/10/2017, 23:39 serkan1985
Çözüldü Kısayol Tuşuyla Liste Kutusu Üzerinden Değer Atama mehmetb84 6 195 18/09/2017, 12:20 mehmetb84
Çözüldü Listede Ayni Kişiden Tek Satır Görünmesi m_demir 3 229 12/08/2017, 19:39 m_demir
Çözüldü Tarihe Göre Toplam Almak m_demir 11 500 20/06/2017, 22:41 m_demir
 
 

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
Forum use Krzysztof "Supryk" Supryczynski addons.