listede istediğimiz sutundan değer almak
Tarih
20/04/2011 18:21
Konu Sahibi
accessman
Yorumlar
12
Okunma
2694
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
accessman

Kullanici Avatari
Onursal
2.367
31/10/2008
425
Denizli
Ofis 2003
20/09/2016,00:20
Çözüldü 
iyi günler arkadaşlar
eklediğim örnekte listenin hangi satırı ve hangi sutunu tıklarsak tıkladığımız yerdeki değeri alıyor
bunu her liste için kullanılabilecek bir modul veya fonksiyon haline nasıl getirebiliriz

liste genişliklerini program kendisi tanısa
mesela örnekte 1140, 2280 değerleri var
bunu
if X < 1140 then metin3 = 0
yerine
if X < liste0.columnWidth(0) şeklinde yazsak
daha güzel olmazmı
if X < 1140 then metin3 = 0 ara basamağını kullanmadan
şöyle yazsak
if x > liste0.column(A).width and x < liste0.column(A).width + liste0.column(A+1).width then metin4=liste0.column(A)
daha şık olur değil mi
bunu nasıl geliştirebiliriz
teşekkürler


Ek Dosyalar
.rar   liste mouse.rar (Dosya Boyutu: 300,71 KB / İndirme Sayısı: 20)
@benbendedeilem
Cevapla

accessman

Kullanici Avatari
Onursal
2.367
31/10/2008
425
Denizli
Ofis 2003
20/09/2016,00:20
Çözüldü 
Sponsor Reklam
bir listenin sutunlarının değeri ne ile tanımlanır

liste0.column(2).width
olmuyor
liste0.columnWidth(2)
olmuyor

@benbendedeilem
Cevapla

Yandemir
Only Office 2003
Kullanici Avatari
Onursal
M.... Y....
1.432
26/08/2009
482
Tekirdağ
Ofis 2003
08/03/2017,02:00
Çözüldü 
Me.Liste5.ColumnWidths = "3cm;2cm;1cm"
Murat YANDEMİR ( PyramiD YAZILIM Uluslar Arası Nakliye Programları )
Bilgisayar Programcısı (1989'dan beri)

+rep Yollar biter Access bitmez. +rep
Cevapla

accessman

Kullanici Avatari
Onursal
2.367
31/10/2008
425
Denizli
Ofis 2003
20/09/2016,00:20
Çözüldü 
Sponsor Reklam
peki bunu nasıl yazacağız
if liste5.columnwidths(2)=5 then msgbox "listenin 3. sutun genişliği 5 dir"
yani listeyi kontrol et eğer üçüncü sutun genişliği 5 ise uyar
@benbendedeilem
Cevapla

Yandemir
Only Office 2003
Kullanici Avatari
Onursal
M.... Y....
1.432
26/08/2009
482
Tekirdağ
Ofis 2003
08/03/2017,02:00
Çözüldü 
benim verdiğim kodda genişlikleri siz veriyorsunuz. form load kısmında.
Murat YANDEMİR ( PyramiD YAZILIM Uluslar Arası Nakliye Programları )
Bilgisayar Programcısı (1989'dan beri)

+rep Yollar biter Access bitmez. +rep
Cevapla

accessman

Kullanici Avatari
Onursal
2.367
31/10/2008
425
Denizli
Ofis 2003
20/09/2016,00:20
Çözüldü 
Sponsor Reklam
şöyle olsa
Liste5.ColumnWidths
bir metin değilmi
değeride
"2cm;2cm;2cm"
ozaman yapılacak iş
bu metinden
";" işaretleri arasındaki rakamları bir değere atamak
2 cm =1134 bu nasıl bir birimse bunu dönüştürerek

mesela 2. sutun için
"2cm;2cm;2cm"
değerinin ortada kalan rakamın 1134 gibi olan birim değerini çekmek
nasıl olabilirmi

@benbendedeilem
Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  Formdaki Listede Veri Yoksa Liste Kutusunu Ve Dikdörtgeni Gizlemek haziran4 4 109 18/03/2017, 23:40 haziran4
  Metin Denetimindeki ifadeye göre değer getirme Tolga Dursun 12 282 03/03/2017, 08:03 Tolga Dursun
  Web Den Satır Sayısı Belli Olmayan Tablodan Veri Almak stringeer 2 74 28/02/2017, 08:18 stringeer
  Teklifte Secilenler Listesindeki Eklenenlerin Toplamlarını 3 cü Listede Yazdırma haziran4 16 182 25/02/2017, 08:49 haziran4
  Kasa Hareketleri Formunda Listede kayıt sayısını göstermek haziran4 2 54 09/02/2017, 17:28 haziran4


Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status