Konu Araçları | Seçenekler: | Gösterim Stili
Tarih
27/03/2009 15:55
Konu Sahibi
alberto22
Yorumlar
4
Okunma
2859
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy

alberto22

Üye
Kullanici Avatari
Üye
4
2
22/03/2009
0
Adana
Ofis 2003
19/12/2009,08:00
Çözüldü 
arkadaşlar ekteki form da listekutusuna veriler giriyorum ve bu verilerin toplamını bi metin kutusunda alıyorum. fakat listekutusuna girdiğim veriyi tekrar silmeyi ve toplam dan değerini çıkarmayı bi türlü beceremedim.. acaba nasıl yapabilirim....


Ek Dosyalar
.zip   ornek.zip (Dosya Boyutu: 20,78 KB / İndirme Sayısı: 22)
alberto22, 22-03-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla

ozanakkaya

sledgeab
Kullanici Avatari
Kurucu
O.... A....
9.789
29/01/2008
Denizli
Memur
Ofis 2010 32 Bit
Dün,20:24
Çözüldü 
liste kutusunun tıklandığında olayına aşağıdaki kodu yaz

Kod:
Dim secilen, fiyat As Integer 'secilen:listeden seçilen veri, fiyat: listeden seçilenin fiyatı
secilen = d
d.RemoveItem (secilen) 'secileni listeden sil
fiyat = Right([secilen], InStr(1, [secilen], "") + 1) 'seçilen verinin fiyatını al
toplam = toplam - fiyat 'toplamdan seçileni çıkart


Ek Dosyalar
.rar   sled_2668.rar (Dosya Boyutu: 13,14 KB / İndirme Sayısı: 81)
Cevapla

ayhan2122

accesstr.net , gayet net ;)
Kullanici Avatari
Uzman
681
30/10/2008
451
-
Ofis 2003
23/02/2017,01:00
Çözüldü 
inceleyiniz


Ek Dosyalar
.zip   ornek.zip (Dosya Boyutu: 18,19 KB / İndirme Sayısı: 60)
Saygılar, iyi çalışmalar.
*********
Kod, formül vs bilmek önemlidir ama mantığını yürütebilmek, nerede ve nasıl kullanılacağını bilmek daha önemlidir.
Cevapla

mehmetdemiral

.
Kullanici Avatari
Uzman
M.... D....
4.767
30/10/2008
Samsun
Öğretmen
Ofis 2013 32 Bit
10/09/2017,11:19
Çözüldü 
Ben de Sledgeab'ın örneği üzerindek şöyle birşey önereceğim: Kodları tek tıklamaya değil çift tıklamaya yaz. Birf de onay iste. Sledgeab temelini yazmış, süslemeyi de ben yapayım dedimImg-grin))

Kodlar o zaman şöyle olur:


Kod:
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
Private Sub d_DblClick(Cancel As Integer)
cevap = MsgBox("Seçilen ürünü silmek istediğinize emin misiniz?", vbYesNo, "SİLME ONAYI")
If cevap = 6 Then

Dim secilen, fiyat As Integer 'secilen:listeden seçilen veri, fiyat: listeden seçilenin fiyatı
secilen = d
d.RemoveItem (secilen) 'secileni listeden sil
fiyat = Right([secilen], InStr(1, [secilen], "") + 1) 'seçilen anakart asus 53 verisinin 53ünü al
toplam = toplam - fiyat 'toplamdan seçileni çıkart
Else
MsgBox "Silme işlemi yapılmadı", vbOKOnly, "SİLME YAPILMADI"
End If
End Sub


İnadına, ille de Accesstr.net...
Cevapla

ozanakkaya

sledgeab
Kullanici Avatari
Kurucu
O.... A....
9.789
29/01/2008
Denizli
Memur
Ofis 2010 32 Bit
Dün,20:24
Çözüldü 
sn alberto22, zahmet olmazsa sorunun çözülüp çözülmediğini yazınız.


Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
Çözüldü Kısayol Tuşuyla Liste Kutusu Üzerinden Değer Atama mehmetb84 6 116 18/09/2017, 12:20 mehmetb84
Çözüldü Kayıt Silme Hatası burhanb 6 175 08/09/2017, 14:01 burhanb
Çözüldü Liste Box In İçindeki Verilerin Hizalanması erensimsek 3 247 19/05/2017, 14:05 erensimsek
Çözüldü Seçime Göre Açılır Liste blue_wall 5 360 11/05/2017, 17:06 atoz112
Çözüldü Combobox Açılır Liste İle İlgili Örnek Uygulama Lazım erensimsek 8 527 06/05/2017, 03:41 erensimsek

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
Forum use Krzysztof "Supryk" Supryczynski addons.