Liste kutusundan seçili olanı tablodan silme...
Tarih
02/11/2012 15:34
Konu Sahibi
direnist
Yorumlar
11
Okunma
3443
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
direnist
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
D.... S....
335
05/11/2008
118
İstanbul
Ofis 2010 64 Bit
Bugün,00:16
Çözüldü 
Merhaba arkadaşlar;
Ekli örnek ile liste kutusu içinden seçilmiş olanı veritabanındaki ilgili tablodan nasıl silebilirim. Aramalarımda hep liste kutusu içinden veri silme var. Ben belirttiğim gibi seçilmiş olanı veritabanından silmek istedim, yapamadım.
Konu hakkında bilgilerinizi rica ederim.Teşekkürler.


Ek Dosyalar
.rar   listboxSilme.rar (Dosya Boyutu: 28,92 KB / İndirme Sayısı: 34)
Cevapla

dayday
Üye
Kullanici Avatari
Üye
20
1
09/11/2008
0
İstanbul
Ofis 2007
16/03/2014,18:45
Çözüldü 
Sponsor Reklam
incelermisin


Ek Dosyalar
.rar   listboxSilme.rar (Dosya Boyutu: 25,3 KB / İndirme Sayısı: 111)
Cevapla

direnist
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
D.... S....
335
05/11/2008
118
İstanbul
Ofis 2010 64 Bit
Bugün,00:16
Çözüldü 
Merhaba sayın Dayday;
Zaman ayırdığınız için teşekkür ederim.
İş akışı metin kutusuna numara yazınca metin kutusu güncelleme sonraında o kayıt numarasındaki bütün eşleşenler getir sonra liste kutusundan seçileni sil gibi algoraitma düşünmüştüm.

Form1 in açılışına timer koyup bilgileri liste kutusuna getirmişsiniz. sonrasında ise Sil butonuna basınca metin kutusundaki değere eşit olanı sil demişsiniz.
Yani seçileni silmiş olmuyoruz.
Ben liste kutusu içinde seçili olanın silmek istemiştim. Bunun için sanırım liste kutusundan seçili olanın numarası bilgisini yakalamamız gerek. Bundan sonra bu bilgi ile tablodaki numarası eşit olanı sil gibi bir şey olmalı sanırım.
Tekrar teşekkürler.
Cevapla

dayday
Üye
Kullanici Avatari
Üye
20
1
09/11/2008
0
İstanbul
Ofis 2007
16/03/2014,18:45
Çözüldü 
Sponsor Reklam
yaptığım sil sorgusu oluşturmak kriter form1 deki label
form1 üzerindeki listbox sadce tabloya bağlı bilgi gösteriyor
form tımer olayında listbox için 1sn de bir resetlemesini istedim.
çünkü verinin silinmesinden sonra silinen veri listboxda kalıyordu
sil butonu sadece sorguyu çalıştırıyor.bu arada sorgu aynı kayıt no taşıyan ne kadar kayıt varsa siler
yerinizde olsam tabloda numara satırını kaldırırım onun yerine birincil anahtar olan ıd alanını kullanırum
Cevapla

direnist
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
D.... S....
335
05/11/2008
118
İstanbul
Ofis 2010 64 Bit
Bugün,00:16
Çözüldü 
Yazdığınız sorgu listekutusundan seçilen veriyi silmiyor. Metin kutusuna girilen numara ile eşleşen kaydı siliyor. Verilerin liste kutusunda yenilenmesi fikri iyi bir fikir ama şu an için bu özelliğe ihtiyacım yok. Tabi ki ekstra bu bilgi içinde tekrar teşekkür ederim.
Cevapla

direnist
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
D.... S....
335
05/11/2008
118
İstanbul
Ofis 2010 64 Bit
Bugün,00:16
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Kullandığım numara bilgiside her kayıt için benzersiz bir bilgidir.
Konu hakkında öneride bulunacak değerli hocalarımızı bilgilerinide rica ederim.
Teşekkürler.
Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  Tabloda Seçili Satıra Ait Veriyi Güncelleme pelitt 14 277 13/05/2017, 12:22 atoz112
  Seçime Göre Açılır Liste blue_wall 5 125 11/05/2017, 17:06 atoz112
  Combobox Açılır Liste İle İlgili Örnek Uygulama Lazım erensimsek 8 181 06/05/2017, 03:41 erensimsek
  Liste Kutusundan Çoklu Seçim Yaparak Alt Forma Aktarma sadikkavakli 3 99 25/04/2017, 08:01 sadikkavakli
  Terkrarlayan Kayıtları Silme ertans 4 113 22/04/2017, 19:56 atoz112


Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status