Konu Araçları | Konu Seçenekleri | Gösterim Stili
Tarih
21/10/2018 03:10
Konu Sahibi
Oğuz Türkyılmaz
Yorumlar
8
Okunma
271
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
Kullanici Avatari

Oğuz Türkyılmaz

Altın Üye
Oğ.... Tü....
 50
 81
 425
 08/02/2018
0
 Antalya
 İşletmeci
 Ofis 2010 64 Bit
 Bugün,18:40
Çözüldü 
Merhaba. 

İlgili forumlarda liste kutusu üzerinden veriye tıklanıldığında formda ilgili kaydın açılması olayını heriki şekilde de

1-list1'in güncellenme sonrasına ,( Sn.Mehmet DEMİRAL )
2-Son olarak liste kutusunun tıklandığında olayına ( Sn.Ozan AKKAYA )

denedim. Ama kod çalıştığında heriki olay yordamındada aynı hatayı aldım. Bu hata nerden kaynaklanıyor ve düzeltmem için ne gibi değişiklik yapmam lazım. Bilgi vermenizi rica ederim.

[Resim: do.php?imgf=154008046662781.jpg]
[Resim: do.php?imgf=154008046689422.jpg]

[Resim: do.php?imgf=154008053508091.jpg]
[Resim: do.php?imgf=154008053514432.jpg]


Tesekkur

Kullanici Avatari

ozanakkaya

Kurucu
Oz.... Ak....
 39
 477
 11.718
 29/01/2008
 Denizli
 Memur
 Ofis 2010 32 Bit
 Bugün,18:15
Merhaba, 

Bahsi geçen kod liste kutusu tıklandığında, liste kutusunda seçili kaydı formda bulmaya yarar.
Formunuzun kayıt kaynağı yok. Kayıt kaynağı olmayan formda Me.Recordset.Clone kodunu çalıştıramazsınız.

Kodu kullanım amacınızı yazarsanız farklı çözüm üretebiliriz.


"Boş Örnek Eklerim, Yapıp Verirler" demeyin, örneğinizi hazırlayın.
Komplike kod talebiniz var ise İletişim bağlantısından bize ulaşın. 
Cebelleşmezsen Öğrenemezsin. 

Kullanici Avatari

Oğuz Türkyılmaz

Altın Üye
Oğ.... Tü....
 50
 81
 425
 08/02/2018
0
 Antalya
 İşletmeci
 Ofis 2010 64 Bit
 Bugün,18:40
(21/10/2018 03:27)ozanakkaya Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Merhaba, 

Bahsi geçen kod liste kutusu tıklandığında, liste kutusunda seçili kaydı formda bulmaya yarar.
Formunuzun kayıt kaynağı yok. Kayıt kaynağı olmayan formda Me.Recordset.Clone kodunu çalıştıramazsınız.

Kodu kullanım amacınızı yazarsanız farklı çözüm üretebiliriz.

Liste kutusuna sorgudan çekiyordu bilgileri ( SELECT [S_001_MUSTERI].[musterinumarasi], [S_001_MUSTERI].[adi], [S_001_MUSTERI].[musteritipi], [S_001_MUSTERI].[tckimlikno], [S_001_MUSTERI].[mobilno1], [S_001_MUSTERI].[klasorno], [S_001_MUSTERI].[dosyano], [S_001_MUSTERI].[sirano] FROM S_001_MUSTERI; ) dolayısıyla ben uygulamanın  sadece tablo ve form kısmını foruma yüklediğimden ve koduda bu kısımda denediğimden çalışmadı o halde.. Şimdi ana projede deneyeceğim ama hangi yordamda deniyim tıklandığı seçeneğinemi yoksa update yordamına mı yazayım kodu. ( Ben hep double click ile çözmeyi düşünüyordum forumda da bu şekilde çözüm aradım )


Tesekkur

Kullanici Avatari

ozanakkaya

Kurucu
Oz.... Ak....
 39
 477
 11.718
 29/01/2008
 Denizli
 Memur
 Ofis 2010 32 Bit
 Bugün,18:15
Copy/Paste ile bir yere varamazsınız. Forma eklediğiniz kodun önce hangi amaca hizmet edeceğini bilin.
Liste kutusuna nereden çektiğini sormadım. Kod çalışabilmesi için formun kayıt kaynağı olmalı. 
Sizin bu kodu kullanmanızdaki amaç nedir? liste kutusuna tıklayınca veya çift tıklayınca ne olacak???


"Boş Örnek Eklerim, Yapıp Verirler" demeyin, örneğinizi hazırlayın.
Komplike kod talebiniz var ise İletişim bağlantısından bize ulaşın. 
Cebelleşmezsen Öğrenemezsin. 

Kullanici Avatari

Oğuz Türkyılmaz

Altın Üye
Oğ.... Tü....
 50
 81
 425
 08/02/2018
0
 Antalya
 İşletmeci
 Ofis 2010 64 Bit
 Bugün,18:40
(21/10/2018 04:02)ozanakkaya Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Copy/Paste ile bir yere varamazsınız. Forma eklediğiniz kodun önce hangi amaca hizmet edeceğini bilin.
Liste kutusuna nereden çektiğini sormadım. Kod çalışabilmesi için formun kayıt kaynağı olmalı. 
Sizin bu kodu kullanmanızdaki amaç nedir? liste kutusuna tıklayınca veya çift tıklayınca ne olacak???

Ozan Bey iyi Pazarlar yapmak istediğim olay konu başlığımda ve 1.nolu mesajda sn.mehmet demiralın "ayrıca süzülen veriye tıklayınca form üzerinde o veriye gitmesi için" diye ifade edererek yazdığı koddan hareketle ve sizin de aynı minvalde "Bahsi geçen kod liste kutusu tıklandığında, liste kutusunda seçili kaydı formda bulmaya yarar."  

 belirttiğiniz üzere tekrardan yazma gereği duymadım.  Amaç.......Liste kutusunda lgili kayıt tıklandığında,  Kayıt kaynağı TBL_MUSTERI olan tablodan oluşturulan F_001_MUSTERITANIMLAMA Formunda kaydın gösterilmesidir. 

Formun Kayıt Kaynağını ( Bu form sadece içinde barındırdığı Listekutusunda hazırlanan sorgudan çıkan kayıtları görüntüleyen bir form, herhangi bir yere kayıt yapan bir form değil bu yüzden kafam karıştı bir yere kayıt yapmayan bir form neden bir kayıt kaynağına ihtiyac duyuyor anlayamadım özür...) TBL_MUSTERI şeklinde düzenlediğimde de kod çalışmadı, liste kutusundaki satır tıklandığında yada update sonrası yordamında da kodu denedim çalışmıyor ama hatada vermiyor. Önce birini denedim sonra ilk denediğimi silip diğerini denedim olmadı,  Ekteki halinde ikisi birlikte. Teşekkür Ederim.

Umarım açıklayabilmişimdir.


Tesekkur

Kullanici Avatari

Oğuz Türkyılmaz

Altın Üye
Oğ.... Tü....
 50
 81
 425
 08/02/2018
0
 Antalya
 İşletmeci
 Ofis 2010 64 Bit
 Bugün,18:40
(21/10/2018 13:22)Oğuz Türkyılmaz Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
(21/10/2018 04:02)ozanakkaya Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Copy/Paste ile bir yere varamazsınız. Forma eklediğiniz kodun önce hangi amaca hizmet edeceğini bilin.
Liste kutusuna nereden çektiğini sormadım. Kod çalışabilmesi için formun kayıt kaynağı olmalı. 
Sizin bu kodu kullanmanızdaki amaç nedir? liste kutusuna tıklayınca veya çift tıklayınca ne olacak???

Ozan Bey iyi Pazarlar yapmak istediğim olay konu başlığımda ve 1.nolu mesajda sn.mehmet demiralın "ayrıca süzülen veriye tıklayınca form üzerinde o veriye gitmesi için" diye ifade edererek yazdığı koddan hareketle ve sizin de aynı minvalde "Bahsi geçen kod liste kutusu tıklandığında, liste kutusunda seçili kaydı formda bulmaya yarar."  

 belirttiğiniz üzere tekrardan yazma gereği duymadım.  Amaç.......Liste kutusunda lgili kayıt tıklandığında,  Kayıt kaynağı TBL_MUSTERI olan tablodan oluşturulan F_001_MUSTERITANIMLAMA Formunda kaydın gösterilmesidir. 

Formun Kayıt Kaynağını ( Bu form sadece içinde barındırdığı Listekutusunda hazırlanan sorgudan çıkan kayıtları görüntüleyen bir form, herhangi bir yere kayıt yapan bir form değil bu yüzden kafam karıştı bir yere kayıt yapmayan bir form neden bir kayıt kaynağına ihtiyac duyuyor anlayamadım özür...) TBL_MUSTERI şeklinde düzenlediğimde de kod çalışmadı, liste kutusundaki satır tıklandığında yada update sonrası yordamında da kodu denedim çalışmıyor ama hatada vermiyor. Önce birini denedim sonra ilk denediğimi silip diğerini denedim olmadı,  Ekteki halinde ikisi birlikte. Teşekkür Ederim.

Umarım açıklayabilmişimdir.

Dosya ektedir.


Tesekkur


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
Çözüldü Metin Kutusunda Hesaplama Formülü Nasıl Uygulanır. Oğuz Türkyılmaz 2 86 Dün, 21:47
Son Yorum: Oğuz Türkyılmaz
Çözüldü Formda Etikete Tıklandığında Tabloya Kayıtlı Değerler Mesajbox'ta Nasıl Gösterilir. Oğuz Türkyılmaz 8 200 Dün, 15:22
Son Yorum: haliliyas
Çözüldü Altformaltraporda Ürün Tutarlarının Toplamının Metin Kutusunda Gösterilmesinde Hata Oğuz Türkyılmaz 14 338 07/01/2019, 23:28
Son Yorum: Oğuz Türkyılmaz
Çözüldü Formdaki Butonlara İlişkisiz Tablodaki Ürünleri Atama Nasıl Yapılır. Oğuz Türkyılmaz 28 708 04/01/2019, 14:57
Son Yorum: Oğuz Türkyılmaz
Çözüldü Formda Düzenleme İzni Alt Forma Nasıl Veriler EROLAKSAKAL 2 61 04/01/2019, 14:32
Son Yorum: EROLAKSAKAL

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2019 MyBB Group.