Konu Araçları | Seçenekler: | Gösterim Stili
Tarih
07/12/2011 17:32
Konu Sahibi
aliyuzen
Yorumlar
3
Okunma
1622
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
Kullanici Avatari

aliyuzen

Aktif Üye
Aktif Üye
AL.... YÜ....
 Belirtilmemiş
92
02/09/2010
0
İstanbul
Ofis 2013 32 Bit
10/07/2018,18:05
Çözüldü 
Herkese merhaba,

Ek'te, desteğini bu siteden aldığım bir veritabanı mevcut.
Veritabanını değerli forum üyelerinden biri yazmış.
Ben de aktif olarak bazı projelerimde kullanıyorum.

Ancak, form üzerindeki dataları tarih dahil, bir tabloya aktarmam lazım.
Bunu beceremedim. Yardımlarınızı rica ederim.

Ayrıca, bu veritabanını yazan ve emeği geçen herkese teşekkürler.


Ek Dosyalar
TCMB otomatik kur alma.zip
[20.93 KB][/color][/size][/font]



Kullanici Avatari

ozanakkaya

sledgeab
Kurucu
OZ.... AK....
 40
10.943
29/01/2008
Denizli
Memur
Ofis 2010 32 Bit
Dün,20:44
Çözüldü 
uygulamayı çalıştıramadığım için deneyemedim, kodu aşağıdaki ile değiştir.

Visual Basic Code
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
Private Sub BtnKurAl_Click()
If ResmiTatil(Me.TxtTarih) = False Then
   MsgBox "Resmi Tatil Günü Seçtiniz." & vbCrLf & _
          "Lütfen tarihi değiştirerek tekrar deneyiniz.", vbInformation, "UYARI !"

   Exit Sub

End If

Me.LstKurlar.RowSource = ""

Me.LstKurlar.AddItem ("DövizCinsi" & ";" & "Orijinal İsim" & ";" & "Alış" & ";" & "Satış")

Dim xmlDoc As MSXML2.DOMDocument50

   Dim DovizListesi As MSXML2.IXMLDOMNodeList

   Dim Dovizler As MSXML2.IXMLDOMNode


   Set xmlDoc = New MSXML2.DOMDocument50

   xmlDoc.async = False

 If Me.TxtTarih < Date Then
      xmlDoc.Load "http://www.tcmb.gov.tr/kurlar/" _
                & Format(Me.TxtTarih, "yyyymm") & "/" _
                & Format(Me.TxtTarih, "ddmmyyyy") & ".xml"
          Else
        
      xmlDoc.Load "http://www.tcmb.gov.tr/kurlar/today.xml"
      
 End If

   Set DovizListesi = xmlDoc.documentElement.selectNodes("Currency")

  On Error GoTo hata
   Dim DovizCinsi, OrjIsim, Alis, Satis As String
   
   '

   For Each Dovizler In DovizListesi
   
      DovizCinsi = Dovizler.selectSingleNode("Isim").Text
      OrjIsim = Dovizler.selectSingleNode("CurrencyName").Text
      Alis = Dovizler.selectSingleNode("ForexBuying").Text
      Satis = Dovizler.selectSingleNode("ForexSelling").Text
      
        Me.LstKurlar.AddItem (DovizCinsi & ";" & OrjIsim & ";" & Alis & ";" & Satis)
        
Dim rs As New ADODB.Recordset
rs.Open "Table1", CurrentProject.Connection, adOpenKeyset, adLockOptimistic
rs.AddNew
rs("Tarih") = Me.TxtTarih
rs("Doviz_Cinsi") = DovizCinsi
rs("Orijinal_Isim") = OrjIsim
rs("Alis") = Alis
rs("Satis") = Satis
rs.Update
Set rs = Nothing
Set Conn = Nothing
        
        
  Next

  Set xmlDoc = Nothing
  
  
  
hata: Exit Sub

End Sub


"Boş Örnek Eklerim, Yapıp Verirler" demeyin, örneğinizi hazırlayın.
Komplike kod talebiniz var ise İletişim bağlantısından bize ulaşın. 
Cebelleşmezsen Öğrenemezsin. 

Kullanici Avatari

C*e*l*o*y*c*e

Uzman
Uzman
ME.... B.....
 46
3.120
29/10/2008
944
Ankara
Yazılım
Ofis 2010 32 Bit
Bugün,02:45
Çözüldü 
hocama ek olarak
formumuz içinde bu konu ile ilgili yapılmışlardan örnekler var ,formumuzun arama motorunda aratıp incelerseniz belki faydalı olabilir



Kullanici Avatari

aliyuzen

Aktif Üye
Aktif Üye
AL.... YÜ....
 Belirtilmemiş
92
02/09/2010
0
İstanbul
Ofis 2013 32 Bit
10/07/2018,18:05
Çözüldü 
sledgeab, merhaba üstadım,

kodu denedim. ancak, listbox a ilk 3 kaydı getiriyor ve tabloya iki satır atıyor... loop ta bir sorun var sanırım. hızlı cevabınız için teşekkürler.




Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
Çözüldü Tabloya İstenilen Sayı Kadar Kayıt Yaratma barcins 2 95 04/07/2018, 14:35
Son Yorum: barcins
Çözüldü Id Numarasına Göre İki Tabloya Veri Aktarmak. m_demir 4 182 03/07/2018, 20:25
Son Yorum: m_demir
Çözüldü Tabloya Bağlı İki Farklı Alandaki Verileri Raporda Tek Alanda Gösterme mmert06 1 101 27/06/2018, 00:45
Son Yorum: mmert06
Çözüldü Etiket Bilgisini Tabloya Kayıt Yaptırma. te-kin 6 193 22/06/2018, 20:58
Son Yorum: te-kin
Çözüldü Depozito Takibimi Kaç Tabloya Bölmeliyim? mertbase 3 112 30/05/2018, 16:30
Son Yorum: mertbase

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2018 MyBB Group.