Konu Araçları | Seçenekler: | Gösterim Stili
Tarih
07/11/2009 12:37
Konu Sahibi
trusa
Yorumlar
7
Okunma
3767
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
Kullanici Avatari

trusa

Aktif Üye
Aktif Üye
26
06/11/2009
0
İzmir
Ofis 2003
08/03/2017,13:13
Çözüldü 
Merhaba Arkadaşlar,

Listbox dan oluşturduğum bir tablom var. Bu tablodaki kolonları nasıl ortalayabilirim ? 7 kolondan oluşan her bir satırdaki bilgiler kolonun soluna doğru yaslanmış durumda.

Ayrıca Listbox da satır aralarına çizgi koyamazmıyım.

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler..


trusa, 06-11-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.

Kullanici Avatari

Bilgisayarcı

Atçalı
Aktif Üye
658
29/01/2008
410
Antalya
Ofis 2003
01/11/2011,15:17
Çözüldü 
1. Listbox'da benim bildiğim kolon ortalama fonksiyonu yok. Ayrıca ortalasanız bile kötü görüneceğinden şüphem de yok. İlla ortalamak istiyorum diyorsanız listbox yerine listview kullanarak, ya da alt form kullanarak yapabiliriz.
2. Satır aralarına çizgi koymak işi de bildiğim kadarıyla yok. Gene aynı çözüm olarak listview veya alt form işinizi görür diye tahmin ediyorum.


Bana işe yarayan bir müdür göster,sana dünyayı yerinden oynatayım.
                                                                                        Descartes



Kullanici Avatari

trusa

Aktif Üye
Aktif Üye
26
06/11/2009
0
İzmir
Ofis 2003
08/03/2017,13:13
Çözüldü 
Merhaba Sayın Bilgisayarcı,

Öncelikle çok kısa bir sürede cevap verdiğiniz için teşekkürler.

Zaten tablomu alt form kullanarak yapmıştım. Bazı sorunları gideremediğim için bu yola başvurmak zorunda kaldım. İsterseniz çözemediğim problemden bahsedeyim.
Tablodaki bazı hücrelere bilgiler sığmıyor. Hücre içindeki bilgiler, bazı satırlarda okunuyor bazılarında uzun olduğundan yarısı okunmuyor. Eğer bazı hücreleri excelde olduğu gibi, wrap text yapabilirsek, bir hücreye iki yada daha fazla satır yazdırabilirsek o zaman süper bir tablo olacak..

Yardımlarınız için teşekkürler..


trusa, 06-11-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.

Kullanici Avatari

Bilgisayarcı

Atçalı
Aktif Üye
658
29/01/2008
410
Antalya
Ofis 2003
01/11/2011,15:17
Çözüldü 
Örneği eklerseniz üzerinde çalışabiliriz.


Bana işe yarayan bir müdür göster,sana dünyayı yerinden oynatayım.
                                                                                        Descartes



Kullanici Avatari

trusa

Aktif Üye
Aktif Üye
26
06/11/2009
0
İzmir
Ofis 2003
08/03/2017,13:13
Çözüldü 

.mdb   Ornek.mdb(Dosya Boyutu: 200 KB / İndirme Sayısı: 20)

.mdb   Ornek.mdb(Dosya Boyutu: 200 KB / İndirme Sayısı: 20)

.mdb   Ornek.mdb(Dosya Boyutu: 200 KB / İndirme Sayısı: 20)
Merhaba sayın Bilgisayarcı,

Hazırlamış olduğum dosyanın boyutu büyük olduğundan ilgili dosyayı gönderemiyorum. Fakat derdimi anlatan basit bir örnek hazırlayarak ekledim. Örnek teki form üzerine gerekli açıklamarı yazdım..

Teşekkürler..


trusa, 06-11-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.

Kullanici Avatari

ayhan2122

accesstr.net , gayet net ;)
Uzman
681
30/10/2008
451
-
Ofis 2003
05/12/2017,16:58
Çözüldü 
Altformdaki satırların yüksekliği ayarlanabiliyor. Yüksekliği daha da büyüterek verilerin istediğiniz kadarının görüntülenmesini sağlayabilirsiniz.


Saygılar, iyi çalışmalar.
*********
Kod, formül vs bilmek önemlidir ama mantığını yürütebilmek, nerede ve nasıl kullanılacağını bilmek daha önemlidir.


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
Çözüldü Listbox Büyük Yazı sidd 5 92 23/05/2018, 16:49 sidd
Çözüldü Listbox Daki Seçili Kayıdı Silmek sidd 4 98 23/05/2018, 10:59 sidd
Çözüldü Listbox İle İlgili sidd 7 152 18/05/2018, 12:20 sidd
Çözüldü Lıstbox Bos Data Sorunu sidd 5 118 16/05/2018, 14:44 A.Kadir.
Çözüldü Yardım Ortalama xequals43 2 84 08/05/2018, 13:26 A.Kadir.

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2018 MyBB Group.