ListBox a Cift Tiklayip Metin Kutusundan Girilen SQL Sorgudaki Formu Actirma.!
Tarih
13/05/2009 15:54
Konu Sahibi
dengesiz
Yorumlar
8
Okunma
3676
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 2.5/5 - 2 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 2.5/5 - 2 oy
dengesiz
Üye
Kullanici Avatari
Üye
48
8
08/04/2009
0
Ankara
Ofis 2007
21/05/2009,17:16
Çözüldü 
Arkadaslar oncelikle herkese merhabalar metin kutusuna girilen Sql cumleyi listbox da listelemeyi https://www.accesstr.net/konu-metin-kutu...tin+kutusu konumuzda yaptirmistik. Simdi ise listbox a cift tiklama ile Sql cumlede gecen tablo / sorgu nun formunu actirmayi instr, len ile felan denedim fakat yapamadim. Nasil yapabiliriz ? Ilginiz icin tesekkurler.

Ornek Dosya ektedir. (SQL Formu)
Saygilarimla.


Ek Dosyalar
.rar   Copy of PIPELINE.rar (Dosya Boyutu: 461,51 KB / İndirme Sayısı: 21)
нαуαт çαтℓαк вαя∂αктαкι ѕυуα вєηzєя;ѕєη ιçѕєη∂є вιтє¢єк ιçмєѕєη∂є ѕєη нαуαтι gυzєℓ уαѕαѕαη∂α вιтє¢єк уαѕαмαѕαη∂α
Cevapla

okileturc
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
O.... V....
966
18/03/2009
459
İzmir
Ofis 2003
23/05/2016,13:38
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Arkadaşlar,
Projeniz belirli bir aşamaya gelinceye kadar Access
gizleme prosedürünü ve popup form
seçeneğini kullanmasanız daha iyi olacak
diye düşünüyorum. Bazı formlarınızı açınca
design moda geçemiyorum ve ancak görev
yöneticisinden Access i iptal ederek kapatabiliyorum
Sn Dengesiz, gönderdiğiniz örnek kullandığınız dll, jpg vb hatalar
veriyor. Bilgilerinize
okileturc, 18-03-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla

dengesiz
Üye
Kullanici Avatari
Üye
48
8
08/04/2009
0
Ankara
Ofis 2007
21/05/2009,17:16
Çözüldü 
(13/05/2009, 16:24)okileturc Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Arkadaşlar,
Projeniz belirli bir aşamaya gelinceye kadar Access
gizleme prosedürünü ve popup form
seçeneğini kullanmasanız daha iyi olacak
diye düşünüyorum. Bazı formlarınızı açınca
design moda geçemiyorum ve ancak görev
yöneticisinden Access i iptal ederek kapatabiliyorum
Sn Dengesiz, gönderdiğiniz örnek kullandığınız dll, jpg vb hatalar
veriyor. Bilgilerinize


Sayin okileturc evet gizleme prosedurunu felan kapatmayi unuttum kusura bakmayin haklisiniz.
Diger hatalar dilden dolayi olabilir yurt disinda oldugum icin bilgisayar dili yabanci Access hata veriyor bazen problem degil, sadece Sql formu uzerinde calisilabilir sanirsam. Peki dedigim konu hakkinda ne yapilabilir yani Sql cumlesindeki tabloyu veya sorguyu bulabilir miyiz? cift tiklayinca formunu acalim ?
нαуαт çαтℓαк вαя∂αктαкι ѕυуα вєηzєя;ѕєη ιçѕєη∂є вιтє¢єк ιçмєѕєη∂є ѕєη нαуαтι gυzєℓ уαѕαѕαη∂α вιтє¢єк уαѕαмαѕαη∂α
Cevapla

okileturc
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
O.... V....
966
18/03/2009
459
İzmir
Ofis 2003
23/05/2016,13:38
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Sn Dengesiz
İşlediğiniz konu çok spesifik olduğu
için tam olarak yapmak istediğinizi
anlamakta güçlük çekiyorum
1. Madem sorgular yarattınız Sql cümlelerini ne yapacağız
2. Sorgu seçildiğinde ortak bir formun kaynağına mı gidecek
yoksa hepsi ayrı bir form mu açacak. Ya da benim şimdi
örneklediğim gibi bir listbox doldurmak yeterli mi ?

Herşeye rağmen anlayabilmişsem bir örnek yaptım, isterseniz
bunun üzerinden yürüyelim.

Sizin bazı formlarınız hata verdiği için tablolarınızı başka bir
mdb ye taşımak durumunda kaldım. Lütfen çözüm bulana kadar
bu mdb ye eklenti yapmayınız

Kolay gelsin


Ek Dosyalar
.rar   pipeline_okileturc.rar (Dosya Boyutu: 261,67 KB / İndirme Sayısı: 44)
okileturc, 18-03-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla

dengesiz
Üye
Kullanici Avatari
Üye
48
8
08/04/2009
0
Ankara
Ofis 2007
21/05/2009,17:16
Çözüldü 
Sayin okileturc yaptiginiz uygulama da guzel ama benim anlatmak istedigim degil. Simdi kisa ve oz sekilde anlatiyorum ustadim Formlarda Sql formu var bir baska konuda metin kutusundan yazilan Sql cumlesini listbox a yazdirmayi yapmistik.

Simdi ben listboxdaki veriyi cift tikladigimda metin0 icindeki Sql den From dan sonraki (tablo veya sorgu adini ) kesip onun formunu actirmayi dusunuyorum. Ornek veriyorum

metin0 : Select * from WLDNG
listboxda herhangi bir satira cift tikladigimda o verinin WLDNG formunu acip
duzenleme yapmak.

Ama problem Sql in kullanici tarafindan girilmesi yani tablo/sorgu surekli degisiyor

metin0: Select * from ALL
Listbox da ki veriye tikladigimda ALL formunu acmasini istiyorum.

Tekrardan duzenledim ornek ektedir.

Saygilarimla.
Unutmadan Sayin okileturc ilginiz icin cok tesekkur ederim.


Ek Dosyalar
.rar   ORNEK.rar (Dosya Boyutu: 425,28 KB / İndirme Sayısı: 23)
нαуαт çαтℓαк вαя∂αктαкι ѕυуα вєηzєя;ѕєη ιçѕєη∂є вιтє¢єк ιçмєѕєη∂є ѕєη нαуαтι gυzєℓ уαѕαѕαη∂α вιтє¢єк уαѕαмαѕαη∂α
Cevapla

Bilgisayarcı
Atçalı
Kullanici Avatari
Onursal
657
29/01/2008
410
Antalya
Ofis 2003
01/11/2011,15:17
Çözüldü 
Sponsor Reklam
peki ben tutup select a.*,b.* from tablo1 as a,tablo2 as b
gibi bir Sql kullanırsam neyi açacak?
Bana işe yarayan bir müdür göster,sana dünyayı yerinden oynatayım.
                                                                                        Descartes


Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  Tabloda Kayıt Yoksa Formu Açma barcins 3 94 16/05/2017, 11:20 barcins
  Formdan Çıkıldığında Metin Kutularını Temizlenmesi Hk. Yardım sadooo 20 313 11/05/2017, 22:59 sadooo
  Metin Kutusuna Sorgudaki Satırları Yazdırma ALTANs 7 127 28/04/2017, 11:28 atoz112
  Liste Kutusundan Çoklu Seçim Yaparak Alt Forma Aktarma sadikkavakli 3 84 25/04/2017, 08:01 sadikkavakli
  Butonla Klasörü Açtırma serhatksk 11 257 10/04/2017, 14:02 serhatksk


Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status