Konu Araçları | Konu Seçenekleri | Gösterim Stili
Tarih
18/03/2009 22:56
Konu Sahibi
Puletin
Yorumlar
10
Okunma
4280
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
Kullanici Avatari

Puletin


 Belirtilmemiş
 1.717
 40
 01/11/2008
416
 -
 
 Ofis 2003
 24/12/2016,00:18
Çözüldü 
Arkdaşlar Access örneklerinden almış olduğum(Mehmetdemiral hocaya teşekkürler) Lisanslama Programında Lisansı Demo olarak girersem Açılışlarda Lisans Kontrolü işlemi uzun zaman alıyo.
Acaba eksik yaptığım birşeymi var ...?

Teşekkürler...


Ek Dosyalar
.rar   yeni lisanslama.rar(Dosya Boyutu: 76,51 KB / İndirme Sayısı: 39)
Kaplumbağa ya dikkat et...
Sadece  başını çıkartıp risk aldığında ilerleyebiliyor...

Kullanici Avatari

simendifer


EK.... ÇE....
 60
 934
 92
 30/10/2008
327
 Çankırı
 emekli
 Ofis 2007
 Dün,21:27
Çözüldü 
bende sayın hocanın programını programlarımda kullanıyorum çok hoş eline saglık
eklediğim program yapacagım programın taplosunu formunu sorgusunu raporunu mmakrosunu modülünü bunun içne atıyorum çok kolaylık sagladı sizde aynen öyle yapın



Kullanici Avatari

Puletin


 Belirtilmemiş
 1.717
 40
 01/11/2008
416
 -
 
 Ofis 2003
 24/12/2016,00:18
Çözüldü 
Sayın Sımendıfer teşekkür ederim.
Benim dediğim Mehmet hocanın örneğindeki lisanslama Programında Lisansı Demo olarak girersek bize 7 günlük süre veriyor ve program açılıyor.
Ancak Programın bir sonraki açılışında Lisans kontrolü olayı 2-3 dakikayı alıyor program ondan sonra açılıyor acaba sadece bendemi böle oluyor yoksa sizde de aynı mı.
Ay nı ise bunu hızlandırmanın yolu ne dir acaba ? Normal lisans numarasını girdiğimizde herhangi bir bekleme olmada program açıla biliyor.


Kaplumbağa ya dikkat et...
Sadece  başını çıkartıp risk aldığında ilerleyebiliyor...

Kullanici Avatari

mehmetdemiral


ME.... DE....
 53
 4.912
 213
 30/10/2008
 Samsun
 Öğretmen
 Ofis 2013 32 Bit
 11/10/2018,02:06
Çözüldü 
Sayın Şimendifer
O çok önceden kullandığım bir sistem. Şimdi kullandığımda ise İşlemci seri numarasından yararlanıyorum ve bir kez şifre verince artık seri no değişmiyor. Format da atılsa aynı şifreyle çalışıyor. İşlemci değişmedikçe problem yok yani.. Bu sistemde ise zırt-pırt format atıyor kullanıcı ve şifre için arıyor. Adamın gerçekten mi format attığını yoksa başka makineye mi lisans aldığını, bizim programı başkalarına mı pazarladığını Img-grin)) bilme şansım yok. Ama yeni sistemde şifre değişmediği için başka makineye kurduğunda en fazla bir kere şifre veririm. O da istersem. Çünkü lisanslar makinelere göre veriliyor. Makine değişirse lisans da iptal olmalı normalde.

Bu işin en güzel yolu aslında bir web sitesinde xml yayınlamak. Böylece kimin, hangi işlemcinin kullanıldığını oradan görüp lisansları oradan vermek lazım. Ama olmuyor işte. İnternet kesiliyor adamda, program da çalışmıyor o zaman. Tabii aylık ya da 15 günlük keyler de yapılabilir. O zaman bir şekilde keyi aktive edersin net üzerinden, 30 gün kullanır. Sonra da yeniden register edilme isteyince net yoksa bir şekilde bağlanıp yeni aktiveyi alır.

Diğer bir yöntem de programın içine belli sayıda key gömersin. O sayılar dışında şifre girilmesine müsaade etmezsin.

Şimdi gelelim yeni oluşturduğum şifreleme tekniğine. Sayın Puletin -henüz bakmadım ama- sanırım Cpu koduyla olanı kullanmaya çalışıyor. O bir prototip çalışmasıydı. Bir modül ile cpu seri noyu alıp, mid ile alınan tek tek değerleri karışık olarak ve arasına sabit değerler serpiştirerek yeni bir seri no oluşturuyoruz. Bu seri no karşıya veriliyor ve şifre isteniyor. Karşıdaki de bir programa bu seriyi yazarak gerçek hdd serialı görüyor. Bu bilgiyi müşteri adıyla kaydederek tekrar seri no isterse aynı seri no mu değil mi diye kontrol edebiliyor. Kaç makine anlaştıysa makinelerin cpu seriallerini böylece almış oluyor. Yazdığım bu karşılık programı, kaç lisans için anlaşıldıysa o kadar seri noya ulaşıldığında artık seri no üretmiyor ve uyarı veriyor. Kazayla bile fazladan seri no verdirmiyor yani. Ancak makinelerden birinin cpu serialını silerseniz tekrar şifre üretiyor.
Bu arada üretilen şifre aslında içinde benim belirlediğim sırada karşı tarafın verdiği cpu serialı içeriyor. Ama bu bir şekilde değiştirilmiş olduğu için bulmak çok zor. Tabii Access bilmeyenler için zor.

[Resim: sifre.jpg]

Size sitede yayınladığım biçimi aslında hatalıdır. Makinenin işlemci serialı bir tabloya kaydedildiği için, bir kez register edilmiş olan programı başka makineye kopyalayınca hata vermez. Halbuki daha sonra makinedeki cpu seri nosunun her aşamada tekrar kontrol edilmesini sağlayarak ve bir yere yazdırmayarak bu problemi çözdüm. Şu anda benim kullandığım şekli hatasız ve henüz bir açığını göremedim. Ama karıştırma algoritması çok yorucu olduğu için bir tane daha kalıp yapmaya eriniyorum. Size gönderdiğim örneğin üzerinde bu değişikliği yaparak olayı düzelteceğim birkaç gün içinde..

Selamlar...


İnadına, ille de Accesstr.net...

Kullanici Avatari

okileturc


OK.... VA....
 60
 966
 113
 18/03/2009
464
 İzmir
 
 Ofis 2003
 23/05/2016,13:38
Çözüldü 
Arkadaşlar,
Bu konu tamamlandığında ( ben de hatasız olan versiyonu merakla
bekliyorum, çünkü her açılışta serial sorgulama en doğru yöntem, ben de
böyle yapıyorum ) lütfen 2. aşamadaki fikirlerinizi de paylaşırmısınız.
YENİ KULLANICI TANIMLAMA ?
Bu bölümü kilitlemek bana etik gelmediği için serbest bırakıyorum,
( müşteri 2 lisans istiyor ama 10 tane Müşteri temsilcisi sıra ile
giriş yapıp raporlarını güncelliyorlar gibi durumlar olabiliyor )
ancak yine uygulama her açıldığında Max. kullanıcı sayısını yeniden
oluşturuyorum. Böylece 2 kontrol yapıyorum
Kullanıcı sayısı aşılmış mı ?
Ayni kullanıcı adı ile giriş yapılmış mı ?
Her 2 durumda da tüm kullanıcıları Log Off ediyorum
Bu mantığa başvurma sebebim elbette "Uzak Masa Üstü Erişimi"
Local de Access kurmak istemeyen müşterilere zorla kurulum
yapma şansımız yok.
Bu konudaki fikirlerinize ihtiyacım var
Selamlar


okileturc, 18-03-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.

Kullanici Avatari

Seruz


SE.... UZ....
 47
 1.562
 7
 30/10/2008
814
 Tekirdağ
 BT Şefi
 Ofis XP
 10/10/2018,17:31
Çözüldü 
sn. PuLeTiN,

Soru(nu)nuz çözümlendi mi?
Geri dönüş yapar mısınız lütfen.


Bildiğini bilenin arkasından git, bildiğini bilmeyeni uyar, bilmediğini bilene öğret, bilmediğini bilmeyenden kaç.
Konfüçyüs


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
Çözüldü Formdaki Sayıya Göre Tabloda Tekrarlatma Sorunu MURAT42 6 183 05/10/2018, 10:48
Son Yorum: MURAT42
Çözüldü Raporda 2. Sayfa Sorunu nekeba 4 112 02/10/2018, 13:40
Son Yorum: nekeba
Çözüldü Metin Kutusunda Köşeli Parantez Sorunu Oğuz Türkyılmaz 9 139 27/09/2018, 12:53
Son Yorum: Oğuz Türkyılmaz
Çözüldü Otomatik Kaydetme Ve Pasif Yapma Sorunu hey 5 282 15/09/2018, 09:06
Son Yorum: hey
Çözüldü Veri Çekme Sorunu Allback 5 177 09/09/2018, 12:46
Son Yorum: Allback

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2018 MyBB Group.
123444