Konu Araçları | Seçenekler: | Gösterim Stili
Tarih
19/03/2009 13:08
Konu Sahibi
ebekkaya
Yorumlar
9
Okunma
2672
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy

ebekkaya

Üye
Kullanici Avatari
Üye
18
5
02/03/2009
0
İstanbul
Ofis 2003
10/02/2012,18:01
Çözüldü 
Arkadaşlar,

Ekte yaptığım çalışmada ilk önce username seçiliyor (tüm şifreler 1) ve bu seçilen username bilgisini başka bir formda kullanmak istiyorum. Öğrendiğim kadarıyla Module içinde Global olarak tanıtığım zaman bunu diğer formlarda kullabiliyorum. Fakat ekteki örnekte yeni formumda önceden seçmiş olduğum kullanıcı bilgisine göre bir türlü filtreleme yaptıramıyorum.

Konu ile ilgili yardımlarınızı rica ederim.
Saygılar


Ek Dosyalar
.zip   TVC.zip (Dosya Boyutu: 136,22 KB / İndirme Sayısı: 27)
Cevapla

okileturc

Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
O.... V....
966
18/03/2009
459
İzmir
Ofis 2003
23/05/2016,13:38
Çözüldü 
Sn ebekkaya,
Farklı yöntemler önerilebilir ;
Ben şöyle yapıyorum, Kullanıcı bilgileri
içeren bir form hazırlıyorum. Kullanıcı
Enter - Giriş yaptıktan sonra tüm denetimlerin
doğru olması halinde form üzerindeki
bilgileri kriter kullanarak bahsettiğim formu
"Hidden -gizli" olarak açıyorum. Kullanıcı
Log Off olana kadar bu form arka planda
kalıyor.
Böylece farklı eylemlerde ( baze kullanıcı kontrolü,
bazen yetki kontrolü, bazen süzme kriteri , kayıt ekleyebilir,
düzenleyebilir, silebilir kriterleri vb )
bu gizli formdan bilgi alıyorum
Selamlar


okileturc, 18-03-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla

tdsharun

>>> O Şimdi Sivil<<<
Kullanici Avatari
Aktif Üye
778
06/11/2008
225
Kütahya
Ofis 2003
31/12/2011,02:16
Çözüldü 
Bir istek üzerine yaptığım bir programı gönderiyorum size. Uygulamada bu dediğiniz yöntemi bulabilirsiniz.

Bazı noktaların altını çizmek isterim:

1) Username bilgisini daha sonra da kullanabilmeniz için giriş yapan kullanıcı adını bir yere kaydettirmeniz lazım. Bunun için en uygun yöntem de log kaydı tutmaktır.

2) Bahsettiğiniz gibi modül oluşturduğunuzda formların tümünü kapsayan sınırlamalar koyabilirsiniz. Örneğin, düzenleme, ekleme, silme yasağı gibi...

Örneğimde bu istediklerinizin tamamı mevcut...

Örneği dikkatle inceleyecek olursanız istediğiniz ile bire bir örtüştüğünü göreceksiniz...

Kullanıcı Adı: TDSHARUN
Şifre: TDSHARUN

Kullanıcı Adı: KULLANICI
Şifre: KULLANICI


Kolay gelsin...


Ek Dosyalar
.rar   KullaniciTanimlama_tdsharun.rar (Dosya Boyutu: 320,62 KB / İndirme Sayısı: 117)
Cevapla

mehmetdemiral

.
Kullanici Avatari
Uzman
M.... D....
4.767
30/10/2008
Samsun
Öğretmen
Ofis 2013 32 Bit
30/09/2017,01:57
Çözüldü 
Ben de global değişken kullanıyorum. Ama siz kurguda hata yapmışsınız sanırım. Şöyle ki; kullanıcı adı seçildiğinde kullanıcı adının, şifrenin ve yetki değerinin de bir değişkene atanması lazım. Bir sonraki aşamada da case select kullanın. Bir accesslist'iniz var zaten. Orada kime hangi yetkiyi verdiğinizi de belirtmişsiniz. Artık gerisi çocuk oyuncağı. Kurguyu böyle kurarsanız sorun çıkmayacaktır.

Bu arada kullanıcı adını seçtiğiniz açılan kutu 2 sütun, şifre gizlenmiş ama bu bilgiyi hiç değerlendirmemişsiniz. Belki gözünüzden kaçtı, şöyle kullanabilirsiniz ve bu eylemden sonra şifreyi kontrol etmek daha kolaydır.

Kod:
acilan_kutu.column(0)


bu şekilde, açılan kutudan seçilen kullanıcı adının karşılığı olan yetkiyi ve şifreyi (hangi column'da ise) değişkene atabilirsiniz. İşi daha da kolaylaştırıp açılan kutuyu 3 sütun yapı. Birinci sütun kullanıcı adı, 2.nci sütun şifre ve 3.ncü sütun da yetki olursa, kullanıcı bir ad seçtiğinde değişkenlere hemen bu değerler atanır. Bunu, açılan kutunun değiştiğinde olayına yazarsanız şöyle oluyor:

Kod:
kullaniciadi_degiskeni= acilankutu.column(0)
kullanicisifre_degiskeni= acilankutu.column(1)
kullaniciyetkisi_degiskeni= acilankutu.column(2)


Global olarak tanımladığınız ve modüle yazdığınız 3 deişken böylece değerlere kavuşmuş oldu. Şimdi form üzerindeki şifre yazılan kutuya girilen değeri kontrol edelim:

Kod:
if me.sifre_metinkutusu = kullanicisifre_degiskeni then formdaki_buton.enabled = true


Böylece basılacak buton aktif edildi. (Bu butonun baştan pasif olması gerekir. Yoksa else ile aksi durumu belitmek ve end if ile olayı bitirmek lazım.) Bu arada basılacak buton için de açılacak formun yetkisi yetki değişkeniyle aynı mantıkla seçilir. Özellikle bu aşamada case select kullanabilirsiniz:

Kod:
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
Select Case kullaniciyetki_degiskeni
Case "admin"
DoCmd.OpenForm "FRM_ANA", acNormal
Case "USER"
DoCmd.OpenForm "FRM_YETKISIZ", acNormal
Case "MISAFIR"
DoCmd.OpenForm "FRM_MISAFIR", acNormal
.
.
.
.
end select



Sanırım mantığı anladınız. Butonunuz bukalemun gibi, yetkiye göre değişen formları açacak. Aslında çok kolay. Bir deneyin, takıldığınız yerde yardım ederiz.


Kolay gelsin.


İnadına, ille de Accesstr.net...
Cevapla

ebekkaya

Üye
Kullanici Avatari
Üye
18
5
02/03/2009
0
İstanbul
Ofis 2003
10/02/2012,18:01
Çözüldü 
Arkadaşlar süpersiniz, anında görüntü diye ben buna derim. Uygun gördüğünüz çözümler için uygulamalara başlıyorum.
Saygılar, sevgiler......
Mehmet Bey aslında sizin dediğiniz değişikene atama yöntemi aşağıdaki gibi uygulamıştım.
VUserName = UserName.Column(0)
Aslında ikinci formda bu değeride görüyorum fakat asıl sorunum olan filter bölümüne uygulayamıyorum. Çalışmada MsgBox ile giden ve gelen bilgiyi gösterdim. VUserName gidiyo ve geliyor. Bu kapsamda nasıl filtreleme yapacağımı dosya üzerinde gösterirseniz memnun olacağım.

Saygılar


Ek Dosyalar
.zip   TVC.zip (Dosya Boyutu: 151,46 KB / İndirme Sayısı: 21)
Cevapla

ebekkaya

Üye
Kullanici Avatari
Üye
18
5
02/03/2009
0
İstanbul
Ofis 2003
10/02/2012,18:01
Çözüldü 
Arkadaşlar teşekkürler, bir şekilde "okileturc" un yöntemiyle çözdüm.
saygılar


Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
Çözüldü Formdaki Değerlere Göre Raporu Listeleme husem 7 253 01/10/2017, 21:44 ozanakkaya
Çözüldü Form Üzerinden Tablodaki Satış Koduna Ait Verileri İskonta Oranına Göre Güncelle husem 2 156 30/08/2017, 15:51 husem
Çözüldü Döneme Göre Kayıt Etme haziran4 5 230 17/08/2017, 08:22 haziran4
Çözüldü Formda İki Kritere Göre Filtre Uygulamak ertans 2 270 18/07/2017, 11:43 ertans
Çözüldü Cari baş harfine göre firma kodu oluşturma hakkında Gokcen Akan 25 1.076 14/07/2017, 08:32 Gokcen Akan

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
Forum use Krzysztof "Supryk" Supryczynski addons.