Konu Araçları | Konu Seçenekleri | Gösterim Stili
Tarih
28/11/2008 23:17
Konu Sahibi
chopper07
Yorumlar
7
Okunma
4312
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 3/5 - 2 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 3/5 - 2 oy
Kullanici Avatari

chopper07

Uzman
ER....
 42
 1.805
 228
 29/01/2008
376
 Aydın
 Otel Müdürü
 Ofis 2016 64 Bit
 04/11/2018,23:59
formumuza iki adres textbox koyuyoruz kodu yapıştırıyoruz. bu kadar

Kod:
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
Option Explicit
Private S1 As String
Private Declare Function GetUser Lib "mpr.dll" Alias "WNetGetUserA" (ByVal lpName As String, ByVal lpUserName As String, lpnLength As Long) As Long
Private Declare Function GetUserName Lib "advapi32.dll" Alias "GetUserNameA" (ByVal lpBuffer As String, nSize As Long) As Long
Private Declare Function GetComputerName Lib "kernel32" Alias "GetComputerNameA" (ByVal lpBuffer As String, nSize As Long) As Long
Public Function FindUserName() As String
S1 = Space(512)
GetUserName S1, Len(S1)
FindUserName = Trim$(S1)
End Function
Public Function FindNetUserName() As String
S1 = Space(512)
GetUser vbNullString, S1, Len(S1)
FindNetUserName = Trim$(S1)
End Function
Public Function FindComputerName() As String
S1 = Space(512)
GetComputerName S1, Len(S1)
FindComputerName = Trim$(S1)
End Function
Private Sub Form_Load()
Dim ComputerName, ComputerUser
ComputerUser = FindNetUserName
Text1.Text = ComputerUser
Text2.Text = FindComputerName
End Sub


™Hiç Birimiz, Hepimiz Kadar Akıllı Olamayız...®


Kullanici Avatari

syrup

Aktif Üye
 196
 1
 30/10/2008
34
 Çanakkale
 
 Ofis 2003
 08/10/2011,16:43
ah ah erkan "ben çekiyorum sizde çekin" diyorsun yani. bu kadar uzun kod, function yazılır mı yahu. Biggrin environ kullansana.
environ("computername")
environ("username")

bu enverionla pcdeki istediğin değişkeni tek satırla albilirsin.


[Resim: image.php?s=df028e861d094075be82dfc55ca1...1225646923][Resim: mousey.gif]

Kullanici Avatari

hakanuss

Aktif Üye
HA....
 38
 113
 15
 31/10/2008
0
 Ankara
 
 Ofis 2003
 19/07/2018,09:45
kıymetli arkadaşlar environ u nereye ekleyeceğim metin kutusunun denetim kaynağına eklediğimde hata veriyor.



Kullanici Avatari

mehmetdemiral

Uzman
ME.... DE....
 53
 4.915
 213
 30/10/2008
 Samsun
 Öğretmen
 Ofis 2013 32 Bit
 13/11/2018,20:45
Formunuza bir metin kutusu ekleyin. Adı diyelim "metin0" olsun. Sonra da formun açıldığında olayına şu kodları yapıştırın:


Kod:
Metin0 = Environ("USERNAME")


Bu kadar.


İnadına, ille de Accesstr.net...

Kullanici Avatari

hakanuss

Aktif Üye
HA....
 38
 113
 15
 31/10/2008
0
 Ankara
 
 Ofis 2003
 19/07/2018,09:45
mehmet hocam size çok teşekkür ederim minnettarım yardımlarınız için



Kullanici Avatari

benremix

Onursal Üye
RA.... SO....
 51
 4.443
 127
 17/05/2009
365
 Ankara
 Şirket Sahibi
 Ofis 2010 64 Bit
 Bugün,13:06
Emeği geçenlere teşekkür ederim. Saygılar....


Bilgi paylaşıldıkça çoğalır....
Her engel, yaşam koşullarınızı daha iyileştirecek bir fırsattır.


Access için her zaman lazım olacak konu başlıkları listesi




Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Aktif Firma, Dönem ve Kullanıcı ogulcan92 4 2.427 04/07/2013, 21:33
Son Yorum: DUAYEN

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2018 MyBB Group.
123444