Konu Araçları | Seçenekler: | Gösterim Stili
Tarih
28/11/2008 23:17
Konu Sahibi
chopper07
Yorumlar
7
Okunma
4057
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 3/5 - 2 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 3/5 - 2 oy

chopper07

Uzman
Kullanici Avatari
Uzman
E....
1.803
29/01/2008
376
Aydın
Ofis 2003
17/10/2017,01:51
formumuza iki adres textbox koyuyoruz kodu yapıştırıyoruz. bu kadar

Kod:
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
Option Explicit
Private S1 As String
Private Declare Function GetUser Lib "mpr.dll" Alias "WNetGetUserA" (ByVal lpName As String, ByVal lpUserName As String, lpnLength As Long) As Long
Private Declare Function GetUserName Lib "advapi32.dll" Alias "GetUserNameA" (ByVal lpBuffer As String, nSize As Long) As Long
Private Declare Function GetComputerName Lib "kernel32" Alias "GetComputerNameA" (ByVal lpBuffer As String, nSize As Long) As Long
Public Function FindUserName() As String
S1 = Space(512)
GetUserName S1, Len(S1)
FindUserName = Trim$(S1)
End Function
Public Function FindNetUserName() As String
S1 = Space(512)
GetUser vbNullString, S1, Len(S1)
FindNetUserName = Trim$(S1)
End Function
Public Function FindComputerName() As String
S1 = Space(512)
GetComputerName S1, Len(S1)
FindComputerName = Trim$(S1)
End Function
Private Sub Form_Load()
Dim ComputerName, ComputerUser
ComputerUser = FindNetUserName
Text1.Text = ComputerUser
Text2.Text = FindComputerName
End Sub


™Hiç Birimiz, Hepimiz Kadar Akıllı Olamayız...®

resim
resim
resim
Cevapla

syrup

Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
196
1
30/10/2008
34
Çanakkale
Ofis 2003
08/10/2011,16:43
ah ah erkan "ben çekiyorum sizde çekin" diyorsun yani. bu kadar uzun kod, function yazılır mı yahu. Biggrin environ kullansana.
environ("computername")
environ("username")

bu enverionla pcdeki istediğin değişkeni tek satırla albilirsin.


resimresim
Cevapla

hakanuss

Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
H....
113
31/10/2008
0
Ankara
Ofis 2003
26/10/2016,07:51
kıymetli arkadaşlar environ u nereye ekleyeceğim metin kutusunun denetim kaynağına eklediğimde hata veriyor.


Cevapla

mehmetdemiral

.
Kullanici Avatari
Uzman
M.... D....
4.767
30/10/2008
Samsun
Öğretmen
Ofis 2013 32 Bit
Dün,12:18
Formunuza bir metin kutusu ekleyin. Adı diyelim "metin0" olsun. Sonra da formun açıldığında olayına şu kodları yapıştırın:


Kod:
Metin0 = Environ("USERNAME")


Bu kadar.


İnadına, ille de Accesstr.net...
Cevapla

hakanuss

Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
H....
113
31/10/2008
0
Ankara
Ofis 2003
26/10/2016,07:51
mehmet hocam size çok teşekkür ederim minnettarım yardımlarınız için


Cevapla

benremix

Uzman
Kullanici Avatari
Uzman
R.... S....
4.433
17/05/2009
365
Ankara
Ofis 2010
Dün,20:34
Emeği geçenlere teşekkür ederim. Saygılar....


Bilgi paylaşıldıkça çoğalır....
Her engel, yaşam koşullarınızı daha iyileştirecek bir fırsattır.


Access için her zaman lazım olacak konu başlıkları listesi


Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  Aktif Firma, Dönem ve Kullanıcı ogulcan92 4 2.226 04/07/2013, 21:33 DUAYEN

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
Forum use Krzysztof "Supryk" Supryczynski addons.