Konu Araçları | Seçenekler: | Gösterim Stili
Tarih
24/02/2012 12:56
Konu Sahibi
ahmet029
Yorumlar
10
Okunma
2309
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
Kullanici Avatari

ahmet029

Aktif Üye
Aktif Üye
 44
83
01/02/2012
6
Samsun
-
19/04/2015,23:50
Çözüldü 
Merhabalar
Ekte yeralan çalışmamda kullanıcı adını seçip şifreyi doğru yazarak programa giren kullanıcının isminin formumdaki helpdesk personeli metin kurtusna otomatik gelmesi ve bu kullanıcının açtığı her kayıt için sabit kalmasını istiyorum tabi buradaki isim veri tabanımdada helpdesk personeli sütununa otomatik kaydedilecek.Bu konuda yardımlarınızı bekliyorum.Şifre ahmet kullanıcısı için 3 diğer kullanıcılar için 123456 dır.Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
Ek Dosyalar
son durum.zip
[943.97 KB]



Kullanici Avatari

mehmetdemiral

.
Uzman
ME.... DE....
 53
4.812
30/10/2008
Samsun
Öğretmen
Ofis 2013 32 Bit
Bugün,16:08
Çözüldü 
Çalışma bana ait bir açlışmadır ve zaten özgün çalışmamda bunu yapmıştım. Bunun için bir modülde global değişkenler tanımlayıp bunlara şifre ekranında değerler -isimler- aktarmış ve programın herhangi bir yerinde kullanılmasını göstermiştim. Bence siz örneğimi tekrar inceleyin. Bu arada programın herhangibir yerinde bir metin kutusuna

me.metinkutusu = kullaniciadiD

şeklinde aktif kullanıcı adını kullanabilirsiniz.


İnadına, ille de Accesstr.net...

Kullanici Avatari

ahmet029

Aktif Üye
Aktif Üye
 44
83
01/02/2012
6
Samsun
-
19/04/2015,23:50
Çözüldü 
Evet Mehmet hocam açılış formunu sizin örneğinizden aldım.Dediğiniz gibi yapıyorum ancak ne formdaki metin kutuma kullanıcı adı geliyor nede veri tabanımdaki helpdesk sütununa metin kutsununda Ad # hatası veriyor.örneğimde yapmanızı istesem .Yardımlarınız için teşekkürler.



Kullanici Avatari

mehmetdemiral

.
Uzman
ME.... DE....
 53
4.812
30/10/2008
Samsun
Öğretmen
Ofis 2013 32 Bit
Bugün,16:08
Çözüldü 
Bakıyorum hemen. Bilgi vereceğim size.


İnadına, ille de Accesstr.net...

Kullanici Avatari

mehmetdemiral

.
Uzman
ME.... DE....
 53
4.812
30/10/2008
Samsun
Öğretmen
Ofis 2013 32 Bit
Bugün,16:08
Çözüldü 
Çalışmanızdaki söz konusu form üzerine bir metin kutusu koydum ve açılış olayına da me. metinkutusu= kullaniciadiD yazdım. Sorunsuz olarak kullanıcı adını değişkenden getirdi. Fakat sizin IDHelpes alanındaki Helpdestek personeli verisi tabloda "sayı" olarak oluşturulduğu için ve ilişkilendirildiği için hata veriyor. Önce tablonuzu ve ilişkilerinizi düzeltiniz. Eğer bir açılan kutu içerisine kod ile veri yollayacaksanız öncelikle sütun biçiminde olan ve tablo alanına sayıları Id olarak kaydeden yapıdan vazgeçmelisiniz. Doğru bir yöntem olmakla birlikte bizim yapmak istediğimiz iş için uygun yapı değildir. Kolay gelsin.


İnadına, ille de Accesstr.net...

Kullanici Avatari

mehmetdemiral

.
Uzman
ME.... DE....
 53
4.812
30/10/2008
Samsun
Öğretmen
Ofis 2013 32 Bit
Bugün,16:08
Çözüldü 
Bir başka yöntem olarak -daha uzun ve kulağı tersten göstermek gibi olacak ama- değişkeni de sayısal veri olarak almak mümkün olabilir. Bunun için logon ekranındaki değişkene atanan "kullanıcı adı" bilgisini "kullanıcı id" olarak tasarlamak gerekir. Eğer o şekilde yapılırsa sorunsuz olarak bu alana "sayı" değeri yollanabilir. Denemeniz lazım.


İnadına, ille de Accesstr.net...


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
Çözüldü Sorgu'yu Veri Tabanına Kaydetme firtina 4 173 17/05/2018, 19:11
Son Yorum: firtina
Çözüldü Veri Tabanındaki Kayıtlı Bilgiyi 2. Veri Tabanında Bulunan Aynı Değişkenlere Kayıt cevahir1 10 274 24/04/2018, 12:03
Son Yorum: cevahir1
Çözüldü Kayıtlar Arası Her Harekette Veri Tabanına Maliyet 1 Kat Fazla Kaydediliyor cevahir1 3 170 14/04/2018, 07:52
Son Yorum: cevahir1
Çözüldü Kullanıcı Şifre Oluşturma cngzylmz 5 372 27/03/2018, 17:08
Son Yorum: salih demir
Çözüldü Formda,açılan Kutudan Veri Seçtiğimde Tablodan Veri Bulma 53rize 4 397 25/10/2017, 09:31
Son Yorum: 53rize

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2018 MyBB Group.