Kullanıcı isminin veri tabanına otımatik kaydedilmesi.
Tarih
24/02/2012 12:56
Konu Sahibi
ahmet029
Yorumlar
10
Okunma
1746
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



ahmet029
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
83
01/02/2012
6
Samsun
-
19/04/2015,23:50
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Merhabalar
Ekte yeralan çalışmamda kullanıcı adını seçip şifreyi doğru yazarak programa giren kullanıcının isminin formumdaki helpdesk personeli metin kurtusna otomatik gelmesi ve bu kullanıcının açtığı her kayıt için sabit kalmasını istiyorum tabi buradaki isim veri tabanımdada helpdesk personeli sütununa otomatik kaydedilecek.Bu konuda yardımlarınızı bekliyorum.Şifre ahmet kullanıcısı için 3 diğer kullanıcılar için 123456 dır.Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
Ek Dosyalar
son durum.zip
[943.97 KB]
Cevapla

mehmetdemiral
.
Kullanici Avatari
Uzman
M.... D....
4.750
30/10/2008
Samsun
Ofis 2013 Tr. 32 Bit
13/02/2017,02:22
Çözüldü 
Çalışma bana ait bir açlışmadır ve zaten özgün çalışmamda bunu yapmıştım. Bunun için bir modülde global değişkenler tanımlayıp bunlara şifre ekranında değerler -isimler- aktarmış ve programın herhangi bir yerinde kullanılmasını göstermiştim. Bence siz örneğimi tekrar inceleyin. Bu arada programın herhangibir yerinde bir metin kutusuna

me.metinkutusu = kullaniciadiD

şeklinde aktif kullanıcı adını kullanabilirsiniz.
İnadına, ille de Accesstr.net...
Cevapla

ahmet029
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
83
01/02/2012
6
Samsun
-
19/04/2015,23:50
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Evet Mehmet hocam açılış formunu sizin örneğinizden aldım.Dediğiniz gibi yapıyorum ancak ne formdaki metin kutuma kullanıcı adı geliyor nede veri tabanımdaki helpdesk sütununa metin kutsununda Ad # hatası veriyor.örneğimde yapmanızı istesem .Yardımlarınız için teşekkürler.
Cevapla

mehmetdemiral
.
Kullanici Avatari
Uzman
M.... D....
4.750
30/10/2008
Samsun
Ofis 2013 Tr. 32 Bit
13/02/2017,02:22
Çözüldü 
Bakıyorum hemen. Bilgi vereceğim size.
İnadına, ille de Accesstr.net...
Cevapla

mehmetdemiral
.
Kullanici Avatari
Uzman
M.... D....
4.750
30/10/2008
Samsun
Ofis 2013 Tr. 32 Bit
13/02/2017,02:22
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Çalışmanızdaki söz konusu form üzerine bir metin kutusu koydum ve açılış olayına da me. metinkutusu= kullaniciadiD yazdım. Sorunsuz olarak kullanıcı adını değişkenden getirdi. Fakat sizin IDHelpes alanındaki Helpdestek personeli verisi tabloda "sayı" olarak oluşturulduğu için ve ilişkilendirildiği için hata veriyor. Önce tablonuzu ve ilişkilerinizi düzeltiniz. Eğer bir açılan kutu içerisine kod ile veri yollayacaksanız öncelikle sütun biçiminde olan ve tablo alanına sayıları Id olarak kaydeden yapıdan vazgeçmelisiniz. Doğru bir yöntem olmakla birlikte bizim yapmak istediğimiz iş için uygun yapı değildir. Kolay gelsin.
İnadına, ille de Accesstr.net...
Cevapla

mehmetdemiral
.
Kullanici Avatari
Uzman
M.... D....
4.750
30/10/2008
Samsun
Ofis 2013 Tr. 32 Bit
13/02/2017,02:22
Çözüldü 
Bir başka yöntem olarak -daha uzun ve kulağı tersten göstermek gibi olacak ama- değişkeni de sayısal veri olarak almak mümkün olabilir. Bunun için logon ekranındaki değişkene atanan "kullanıcı adı" bilgisini "kullanıcı id" olarak tasarlamak gerekir. Eğer o şekilde yapılırsa sorunsuz olarak bu alana "sayı" değeri yollanabilir. Denemeniz lazım.
İnadına, ille de Accesstr.net...
Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  Kullanıcı Yetkilendirme Konusunda Yardım arasson 8 184 03/02/2017, 11:35 arasson
  Alt forma kullanıcı birimi aktarmada sıkıntım var hknct 2 310 23/01/2017, 16:32 hknct
  E-Okul sistemindeki linke kullanıcı girişi sağlamak idrisy 8 357 11/01/2017, 17:44 idrisy
  Açılır pencereden forum açtırmaya kullanıcı yetkisi kısıtlama getirmek okumas 18 418 29/12/2016, 11:43 okumas
  webden veri alma, veri tabanına ekleme.... mbo69221088 15 446 10/12/2016, 00:08 mbo69221088


Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya