Konu Araçları | Konu Seçenekleri | Gösterim Stili
Tarih
24/02/2012 12:56
Konu Sahibi
ahmet029
Yorumlar
10
Okunma
2375
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
Kullanici Avatari

ahmet029


 44
 83
 15
 01/02/2012
6
 Samsun
 
 -
 19/04/2015,23:50
Çözüldü 
Merhabalar
Ekte yeralan çalışmamda kullanıcı adını seçip şifreyi doğru yazarak programa giren kullanıcının isminin formumdaki helpdesk personeli metin kurtusna otomatik gelmesi ve bu kullanıcının açtığı her kayıt için sabit kalmasını istiyorum tabi buradaki isim veri tabanımdada helpdesk personeli sütununa otomatik kaydedilecek.Bu konuda yardımlarınızı bekliyorum.Şifre ahmet kullanıcısı için 3 diğer kullanıcılar için 123456 dır.Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
Ek Dosyalar
son durum.zip(943.97 KB)



Kullanici Avatari

mehmetdemiral


ME.... DE....
 53
 4.912
 213
 30/10/2008
 Samsun
 Öğretmen
 Ofis 2013 32 Bit
 11/10/2018,02:06
Çözüldü 
Çalışma bana ait bir açlışmadır ve zaten özgün çalışmamda bunu yapmıştım. Bunun için bir modülde global değişkenler tanımlayıp bunlara şifre ekranında değerler -isimler- aktarmış ve programın herhangi bir yerinde kullanılmasını göstermiştim. Bence siz örneğimi tekrar inceleyin. Bu arada programın herhangibir yerinde bir metin kutusuna

me.metinkutusu = kullaniciadiD

şeklinde aktif kullanıcı adını kullanabilirsiniz.


İnadına, ille de Accesstr.net...

Kullanici Avatari

ahmet029


 44
 83
 15
 01/02/2012
6
 Samsun
 
 -
 19/04/2015,23:50
Çözüldü 
Evet Mehmet hocam açılış formunu sizin örneğinizden aldım.Dediğiniz gibi yapıyorum ancak ne formdaki metin kutuma kullanıcı adı geliyor nede veri tabanımdaki helpdesk sütununa metin kutsununda Ad # hatası veriyor.örneğimde yapmanızı istesem .Yardımlarınız için teşekkürler.



Kullanici Avatari

mehmetdemiral


ME.... DE....
 53
 4.912
 213
 30/10/2008
 Samsun
 Öğretmen
 Ofis 2013 32 Bit
 11/10/2018,02:06
Çözüldü 
Bakıyorum hemen. Bilgi vereceğim size.


İnadına, ille de Accesstr.net...

Kullanici Avatari

mehmetdemiral


ME.... DE....
 53
 4.912
 213
 30/10/2008
 Samsun
 Öğretmen
 Ofis 2013 32 Bit
 11/10/2018,02:06
Çözüldü 
Çalışmanızdaki söz konusu form üzerine bir metin kutusu koydum ve açılış olayına da me. metinkutusu= kullaniciadiD yazdım. Sorunsuz olarak kullanıcı adını değişkenden getirdi. Fakat sizin IDHelpes alanındaki Helpdestek personeli verisi tabloda "sayı" olarak oluşturulduğu için ve ilişkilendirildiği için hata veriyor. Önce tablonuzu ve ilişkilerinizi düzeltiniz. Eğer bir açılan kutu içerisine kod ile veri yollayacaksanız öncelikle sütun biçiminde olan ve tablo alanına sayıları Id olarak kaydeden yapıdan vazgeçmelisiniz. Doğru bir yöntem olmakla birlikte bizim yapmak istediğimiz iş için uygun yapı değildir. Kolay gelsin.


İnadına, ille de Accesstr.net...

Kullanici Avatari

mehmetdemiral


ME.... DE....
 53
 4.912
 213
 30/10/2008
 Samsun
 Öğretmen
 Ofis 2013 32 Bit
 11/10/2018,02:06
Çözüldü 
Bir başka yöntem olarak -daha uzun ve kulağı tersten göstermek gibi olacak ama- değişkeni de sayısal veri olarak almak mümkün olabilir. Bunun için logon ekranındaki değişkene atanan "kullanıcı adı" bilgisini "kullanıcı id" olarak tasarlamak gerekir. Eğer o şekilde yapılırsa sorunsuz olarak bu alana "sayı" değeri yollanabilir. Denemeniz lazım.


İnadına, ille de Accesstr.net...


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
Çözüldü Veritabanına 2 Farklı Kullanıcı Birbirinden Bağımsız Aynı Anda Nasıl Kayıt Yapar Oğuz Türkyılmaz 11 246 02/10/2018, 16:34
Son Yorum: Allback
Çözüldü Raporda Kullanıcı Id Yerine Ad Ve Soy Adını Nasıl Gösterebilirim. 001hacker 2 103 18/09/2018, 18:07
Son Yorum: 001hacker
Çözüldü Ağda Dosyayı Çoklu Kullanıcı İle Paylaşmak m_demir 6 232 17/08/2018, 15:42
Son Yorum: m_demir
Çözüldü Sorgu'yu Veri Tabanına Kaydetme firtina 4 288 17/05/2018, 19:11
Son Yorum: firtina
Çözüldü Kullanıcı Şifre Değiştirme oosmaner 1 187 15/05/2018, 17:34
Son Yorum: emir ustaoğlu

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2018 MyBB Group.
123444