kullanıcı adı ,tarih , saat geldiğinde dosya çalıştırmak
Tarih
30/11/2012 01:30
Konu Sahibi
karabattak
Yorumlar
3
Okunma
1568
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



karabattak
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
32
28/12/2009
0
Batman
Ofis 2003
12/12/2016,17:41
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Merhaba

Ekli dosyamda "ozanakkaya" üstadın yardımlarıyla pc kullanıcı adı(username) kontrolü ile T_MOLA tablosundaki mola saatleri geldiğinde dosya açılması işlemini yapabildim.

Yapmak istediğim bunu biraz daha geliştirip tarih ilavesi yapmak istiyorum.
T_MOLA tablosu içinde "kimlik" , "kullanici" , "mola1" , "yemek" , "mola2" , "mola3" , "tarih" sütunları var.
örneğin "30.11.2012" tarihinde pc kullanıcı adım "admin" olarak girdiğimde o güne ait mola1 mola2 vs .vs toplam 4 adet zaman dilimi geldiğinde bir dosya çalıştırmak için tarih kontrolünü bu kodlara nasıl ekleyebiliriz.

Visual Basic Code
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
Private Sub Form_Load()
Me.username = fOSUserName()
Call Kriter
End Sub

Private Sub Form_Timer()
Me.Metin9.Requery

Call Kriter
End Sub

Sub Kriter()

Dim u1, u2, u3, u4 As Integer
Dim hwnd
Dim StartDoc

    hwnd = apiFindWindow("OPUSAPP", "0")

        u1 = DLookup("[mola1]", "T_MOLA", "[kullanici]=[username]")
        u2 = DLookup("[yemek]", "T_MOLA", "[kullanici]=[username]")
        u3 = DLookup("[mola2]", "T_MOLA", "[kullanici]=[username]")
        u4 = DLookup("[mola3]", "T_MOLA", "[kullanici]=[username]")


    If u1 = Time() Then
       StartDoc = ShellExecute(hwnd, "open", CurrentProject.Path & "\Uyari1.txt", "", "C:\", SW_SHOWNORMAL)
    End If
    
    If u2 = Time() Then
       StartDoc = ShellExecute(hwnd, "open", CurrentProject.Path & "\Uyari2.txt", "", "C:\", SW_SHOWNORMAL)
    End If
    
    If u3 = Time() Then
       StartDoc = ShellExecute(hwnd, "open", CurrentProject.Path & "\Uyari3.txt", "", "C:\", SW_SHOWNORMAL)
    End If
    
    If u4 = Time() Then
       StartDoc = ShellExecute(hwnd, "open", CurrentProject.Path & "\Uyari4.txt", "", "C:\", SW_SHOWNORMAL)
    End If


End Sub


cevap yazacak arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.



Ek Dosyalar
.rar   örnek -.rar (Dosya Boyutu: 23,55 KB / İndirme Sayısı: 16)
karabattak, 28-12-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla

ozanakkaya
sledgeab
Kullanici Avatari
Kurucu
O.... A....
9.304
29/01/2008
Denizli
Polis Memuru
Ofis 2010 32 Bit
Çözüldü 

Visual Basic Code
u1 = DLookup("[mola1]", "T_MOLA", "[kullanici]=[username]")
u2 = DLookup("[yemek]", "T_MOLA", "[kullanici]=[username]")
u3 = DLookup("[mola2]", "T_MOLA", "[kullanici]=[username]")
u4 = DLookup("[mola3]", "T_MOLA", "[kullanici]=[username]")


Bu kodları aşağıdakilerle değiştir.


Visual Basic Code
u1 = DLookup("[mola1]", "T_MOLA", "[kullanici] = '" & Me.username & "' And [Tarih]=" & "#" & Format(Date, "mm dd yyyy") & "#")
u2 = DLookup("[yemek]", "T_MOLA", "[kullanici] = '" & Me.username & "' And [Tarih]=" & "#" & Format(Date, "mm dd yyyy") & "#")
u3 = DLookup("[mola2]", "T_MOLA", "[kullanici] = '" & Me.username & "' And [Tarih]=" & "#" & Format(Date, "mm dd yyyy") & "#")
u4 = DLookup("[mola3]", "T_MOLA", "[kullanici] = '" & Me.username & "' And [Tarih]=" & "#" & Format(Date, "mm dd yyyy") & "#")


Cevapla

benremix
Uzman
Kullanici Avatari
Uzman
R.... S....
4.432
17/05/2009
365
Ankara
Ofis 2010
21/02/2017,06:29
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Sn karabattak lütfen geri bildirimde bulununuz.

Saygılar...
Bilgi paylaşıldıkça çoğalır....
Her engel, yaşam koşullarınızı daha iyileştirecek bir fırsattır.


Access için her zaman lazım olacak konu başlıkları listesi


Cevapla

karabattak
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
32
28/12/2009
0
Batman
Ofis 2003
12/12/2016,17:41
Çözüldü 
(19/12/2012, 06:35)benremix Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Sn karabattak lütfen geri bildirimde bulununuz.

Saygılar...


kusuruma bakmayın cevap yazmayı unutmuşum.
teşekkür ederim. istediğim gibi çalışmaktadır.
saygılarımla.
karabattak, 28-12-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  İki Tarih Arası Sorgu Ve Toplama kadirba72 14 226 22/02/2017, 15:42 kadirba72
Çözüldü iki tarih arası sorgulama ilgincbiri 13 11.028 16/02/2017, 22:07 ozanakkaya
  Raporda otomatik artan tarih alanı QATLET 3 45 16/02/2017, 14:51 QATLET
  Formda ilk tarih ve son tarih girildiğide de veri listelensin haziran4 2 34 09/02/2017, 10:57 haziran4
  DLookup - DCount komutlarında tarih formatı hakında (Runtime 3075) Andruil 9 264 05/02/2017, 23:38 Andruil


Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya