Konu Araçları | Seçenekler: | Gösterim Stili
Tarih
22/12/2010 09:30
Konu Sahibi
silka
Yorumlar
2
Okunma
1533
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
Kullanici Avatari

silka

Aktif Üye
Aktif Üye
ME.... GÖ....
136
01/11/2008
20
İstanbul
Ofis 2007
07/05/2018,13:55
Çözüldü 
Hayırlı günler saygıdeğer hocalarım.
Üzerinde çalıştığım bir program var ve butonlarla şifreli bir web sayfasından veri alıyorum. Yalnız bunu yapmak için 4 butona sırasıyla tıklama yapmam gerekiyor. Bunun nedeni de web sayfasındaki linklerin açılma süreleri. Mesela 1.ye tıklayıp hemen 2.tıklarsam bazen hata veriyor. çünkü linki açmamış oluyor. Acaba bu olayı tek butona veya azamiye indirme imkanımız ve aralarına süre olayı koyma durumumuz olabilirmi? Komutlar sırasıyla aşağıdadır.
1.
Private Sub Komut84_Click()
WebBrowser1.Navigate2 "https://kps.nvi.gov.tr/Mernis.KPS.Web.UI/QueryResidanceAddressFromIdentificationNumber.aspx"
End Sub
2.
Private Sub Komut83_Click()
WebBrowser1.Document.All("inputList_ctl01_input0").Value = Me.TC
WebBrowser1.Document.All("ctlList").Click
End Sub
3.
Private Sub Komut87_Click()
WebBrowser1.Document.getElementById("Grid_ctl02_Imagebutton1").Click
End Sub
4.
Private Sub Komut96_Click()
On Error GoTo Err_Komut96_Click
Me.MAH.Value = WebBrowser1.Document.All("ctlAddressInformation_ctlMahalle").innerText
Me.SOKAK.Value = WebBrowser1.Document.All("ctlAddressInformation_ctlCsbm").innerText
Me.DIS.Value = WebBrowser1.Document.All("ctlAddressInformation_ctlDisKapiNo").innerText
Me.IC.Value = WebBrowser1.Document.All("ctlAddressInformation_ctlIcKapiNo").innerText
Me.ADRES.Value = Me.MAH.Value & " " & Me.SOKAK.Value & " " & "N:" & Me.DIS.Value & "/" & Me.IC.Value
If Me.ADRES.Value = Me.ADRES2 Then
MsgBox "Adres Bilgileri Günceldir."
Else
MsgBox Me.ADRES.Value
If MsgBox("Adres Bilgilerinde Farklılıklar vardır. Güncelleme yapmak istiyormusunuz.", vbYesNo + vbQuestion) = vbYes Then
Me.ADRES2 = Me.ADRES
Exit_Komut96_Click:
Exit Sub

Err_Komut96_Click:
MsgBox "Kişinin Resmi Adresi İlçeniz Sınırlarında değildir."
Resume Exit_Komut96_Click
End If
End If
End Sub
Web sayfası sizlerde açmaz çünkü sadece ip üzerinden açıyor.



Kullanici Avatari

mehmetdemiral

.
Uzman
ME.... DE....
4.787
30/10/2008
Samsun
Öğretmen
Ofis 2013 32 Bit
29/03/2018,15:43
Çözüldü 
Bu sıralarda her örnekte bekleme ihtiyacı oluşuyor nedenseImg-grin Son 3 konuda da aynı kodları kullanmam gerektiImg-grin))

Bir fonksiyon yazın ve kodların arasına yerleştirin.

Kod:
1
2
3
4
5
6
7
Public Sub Bekle(süre As Double)
 Dim baslama
 baslama = Timer
 Do While Timer < baslama + süre
    DoEvents
 Loop
End Sub


artık kodlarınız arasında bekle(2) gibi süre vererek beklemeleri sağlayabilirsiniz. Örneğin:

Kod:
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
Private Sub Komut84_Click()
WebBrowser1.Navigate2 "https://kps.nvi.gov.tr/Mernis.KPS.Web.UI/QueryResidanceAddressFromIdentificationNumber.aspx"
End Sub

bekle(4)

Private Sub Komut83_Click()
WebBrowser1.Document.All("inputList_ctl01_input0").Value = Me.TC
WebBrowser1.Document.All("ctlList").Click
End Sub

bekle(5)

Private Sub Komut87_Click()
WebBrowser1.Document.getElementById("Grid_ctl02_Imagebutton1").Click
End Sub


gibi... Gerçi her sub satırı kodları otomatik olarak bölümleyecek ve tek bir sub altında olmayacaktır ama pratikte nasıl uygulanır denemedim -çünkü örnek vermemişsiniz- ama yazdıklarım bir fikir verir umarım.

Bu arada belirteyim ki daha önce buna benzer bir çalışmayı daha farklı bir şekilde yapmıştım. Webden gelen veriyi bir metin kutusuna gönderdim ve o metin kutusunun sıfır ya da null özelliği kalmadığından bu durumu kullanarak if...then ile diğer eylemi başlattım. Sanıyorum tc kimlik doğrulama ile ilgili bir örnekti. Aile hekimliği sayfasını kullanmıştım. "Eskisi çalışmaz" diye arayabilirsiniz.
Kolay gelsin.


İnadına, ille de Accesstr.net...

Kullanici Avatari

silka

Aktif Üye
Aktif Üye
ME.... GÖ....
136
01/11/2008
20
İstanbul
Ofis 2007
07/05/2018,13:55
Çözüldü 
sağolun hocam bu bekle komutu işimi çözdü ellerinize sağlık.




Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
Çözüldü Veri Birleştirme mstfztrk 3 90 09/06/2018, 01:30 mstfztrk
Çözüldü Access İle Metin Kutusunda Veri Birleştirme Sorunu Faik Yalçın 3 221 02/03/2018, 18:11 A.Kadir.
Çözüldü İki Ayrı Tablodaki İki Ayrı Alanı Tek Sorguda Alt Alta Birleştirme mmert06 4 234 29/12/2017, 11:37 mmert06
Çözüldü Sorgu İle Birleştirme Yapmak Yeni Tablo Elde Etmek hgsoftware 4 249 07/12/2017, 21:08 hgsoftware
Çözüldü Sorguda Birleştirme Hatası misilak 2 157 01/11/2017, 23:12 misilak

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2018 MyBB Group.