Konu Araçları | Seçenekler: | Gösterim Stili

Kod yazarken ChrW neden ve nerelerde kullanılır?

Tarih
27/12/2008 15:59
Konu Sahibi
pupil
Yorumlar
5
Okunma
3280
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy

pupil


Üye
Kullanici Avatari
Üye
37
7
08/11/2008
16
İstanbul
Ofis 2003
08/02/2012,12:27
Çözüldü 
Örnekleri incelerken bazı rapor ve sorgu isimlerinin "Chr Function" ile ifade edildiğini görüyoruz. Buna neden gerek duyuluyor? İkincisi, bu ifadeleri tek tek tablodan biz mi bulup yazıyoruz, yoksa isimleri bu moda dönüştüren bir kısyol var mı?

Herkese şimdiden iyi yeni yıllar...
Cevapla

ozanakkaya


sledgeab
Kullanici Avatari
Kurucu
O.... A....
9.730
29/01/2008
Denizli
Memur
Ofis 2010 32 Bit
Bugün,07:49
Çözüldü 
Sponsor Reklam
form veya rapor adında türkçe karakter kullandığında, mesela sihirbaz ile form yada rapor açma butonu eklediğinde, türkçe karakteri tanımlayabilmesi için karakter koduyla ilişkilendirilmiş Chr işlevini kullanılır.

Mesela Çıkış Bilgileri isimli formun karakter kodlaması

Kod:
ChrW(199) & ChrW(305) & ChrW(107) & ChrW(305) & ChrW(351) & ChrW(32) & ChrW(66) & ChrW(105) & ChrW(108) & ChrW(103) & ChrW(105) & ChrW(108) & ChrW(101) & ChrW(114) & ChrW(105)


Küçük harfler ve kodlamaları.

Kod:
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
ChrW(32) = boşluk
ChrW (97) = a
ChrW(98) = b
ChrW(99) = c
ChrW(231) =  ç
ChrW(100) = d
ChrW(101)  = e
ChrW(102)  = f
ChrW(103)  = g
ChrW(287)  = ğ
ChrW(104)  = h
ChrW(305)  = ı
ChrW(105)  = i
ChrW(106)  = j
ChrW(107)  = k
ChrW(108)  = l
ChrW(109)  = m
ChrW(110)  = n
ChrW(111)  = o
ChrW(246)  = ö
ChrW(112)  = p
ChrW(114)  = r
ChrW(115)  = s
ChrW(351)  = ş
ChrW(116)  = t
ChrW(117)  = u
ChrW(252)  = ü
ChrW(118)  = v
ChrW(121)  = y
ChrW(122)  = z


Büyük Harfler ve sayıların kodlamaları da farklı.

Cevapla

Bilgisayarcı


Atçalı
Kullanici Avatari
Onursal
657
29/01/2008
410
Antalya
Ofis 2003
01/11/2011,15:17
Çözüldü 
Bu kadar zamandır accessle uğraşıp hiç bu duruma denk gelmemiş biri olarak söyleyebilirim ki. FORMLARDA,RAPORLARDA,SORGULARDA kurban olem türkçe karekter kullanmayın...
Bana işe yarayan bir müdür göster,sana dünyayı yerinden oynatayım.
                                                                                        Descartes


Cevapla

pupil


Üye
Kullanici Avatari
Üye
37
7
08/11/2008
16
İstanbul
Ofis 2003
08/02/2012,12:27
Çözüldü 
Sponsor Reklam

Kod:
ChrW(116)&ChrW(101)&ChrW(351)&ChrW(101)&ChrW(107)&ChrW(107)&ChrW(252)&ChrW(114)&ChrW(108)&ChrW(101)&ChrW(114)


Cevapla

Seruz


Uzman
Kullanici Avatari
Uzman
S.... U....
1.550
7
30/10/2008
814
Tekirdağ
Ofis XP
05/06/2017,19:40
Çözüldü 
En iyi çözüm Türkçe karakter kullanmamak.

Tablo, Sorgu, Form, Rapor gibi nesnelerde ve özellikle tablolardaki alan isimlerinde türkçe karakter kullanmamayı ve ayrıca alan isimlerinde boşluk bırakılmaması gibi yazım kurallarına dikkat edilmesini tavsiye ederim.
Bildiğini bilenin arkasından git, bildiğini bilmeyeni uyar, bilmediğini bilene öğret, bilmediğini bilmeyenden kaç.
Konfüçyüs
Cevapla

hakanuss


Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
H....
113
31/10/2008
0
Ankara
Ofis 2003
26/10/2016,07:51
Çözüldü 
Sponsor Reklam
sayın sledgeab açıklama için çok teşekkür ederim
Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
Çözüldü Access userform u her kapattığımda Numlock kapanıyor. Neden acaba? mustim1547 8 444 19/01/2017, 21:27 mustim1547
Çözüldü Metin Kutusuna Yazarken Satır Kontrolü musteri53 14 875 09/12/2016, 12:58 musteri53
Çözüldü Tıklandığında ifadesi hataya neden oldu kadirdursun 5 301 19/10/2016, 12:54 kadirdursun
Çözüldü Tür uyuşmazlığı neden ates2014 6 1.078 11/01/2016, 09:50 ates2014
Çözüldü Access 2010 İle Accde Yapılan Uygulama Başka Pc'de 2010 Yüklü Neden Çalışmaz?? mehami 10 1.278 30/11/2015, 01:50 mehami

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
MyTrade theme by eNvy
Forum use Krzysztof "Supryk" Supryczynski addons.