Konu Araçları | Konu Seçenekleri | Gösterim Stili
Tarih
24/04/2019 21:07
Konu Sahibi
ates2014
Yorumlar
17
Okunma
505
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy

ates2014

Aktif Üye
66933
 47
 265
 31/10/2014
0
 Adana
 
 Ofis 2010 32 Bit
 Bugün,11:34
Çözüldü 
Merhaba arkadaşlar,
DATA Klasöründeki dosya isimlerini listeye almak istiyorum,
nasıl yapabilirim.?



haliliyas

Uzman
65596
Ha.... Ya....
 Belirtilmemiş
 23
 1.024
 30/07/2014
172
 -
 
 Ofis 2019 64 Bit
 Bugün,12:23
güncelle butonunun kodu;

Visual Basic Code
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
Private Sub Komut2_Click()
Dim StrDosyaAdi As String

StrDosyaAdi = Dir$(CurrentProject.Path & "\data\")
Do While StrDosyaAdi <> ""
    Liste0.AddItem StrDosyaAdi
    StrDosyaAdi = Dir$
Loop

End Sub

olarak dener misiniz?



ates2014

Aktif Üye
66933
 47
 265
 31/10/2014
0
 Adana
 
 Ofis 2010 32 Bit
 Bugün,11:34
Çok teşekkür ederim haliliyas hocam,
bu listeden seçmiş olduğum veri tabanını programıma nasıl bağlayabilirim?



haliliyas

Uzman
65596
Ha.... Ya....
 Belirtilmemiş
 23
 1.024
 30/07/2014
172
 -
 
 Ofis 2019 64 Bit
 Bugün,12:23
Tam olarak anlayamadım ne yapmak istediğinizi.
Amacınız seçtiğiniz vt'deki tabloları kendi vt'nizin içine aktarmak  mi(import)?
Mesela yedeklediginiz tablolari geri yüklemek gibi mi?



ates2014

Aktif Üye
66933
 47
 265
 31/10/2014
0
 Adana
 
 Ofis 2010 32 Bit
 Bugün,11:34
Aynen dediğiniz gibi hocam,
her yıl için veri tabanını yedekliyorum,
bu liste sayesinde geçmiş yılın veri tabanına 1 butonla bağlanmak istiyorum,
bunu nasıl yapabilirim?



haliliyas

Uzman
65596
Ha.... Ya....
 Belirtilmemiş
 23
 1.024
 30/07/2014
172
 -
 
 Ofis 2019 64 Bit
 Bugün,12:23
tüm tabloları otomatik olarak mı alacaksınız yoksa tablo seçimi mi yapılacak?
sorgular falan da alınacak mı?

temel mantık aşağıdaki gibidir

Visual Basic Code
DoCmd.TransferDatabase acImport, "Microsoft Access", _ 
    "veritabanınıntamyoluveadı", acTable, "tablonunadı", _ 
    "tablonunyeniadı"

örnek çalışma ektedir.
çalışmada seçtiğiniz seçeneğe göre tabloyu bağlar yada içeri aktarır
not: klasör isminde Türkçe karakter olunca sorun çıkarabiliyor maalesef




Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
Çözüldü Rapor Hazırlama Ve Çıktı Almak access acemisi 18 742 23/02/2019, 18:29
Son Yorum: access acemisi
Çözüldü Sorgu Kriterini Formdan Almak Ertugrul Kuzu 5 213 11/02/2019, 17:37
Son Yorum: Ertugrul Kuzu
Çözüldü Access'in Masaüstü Dosya İkonunu Değiştirme Oğuz Türkyılmaz 3 257 21/12/2018, 13:06
Son Yorum: Oğuz Türkyılmaz
Çözüldü Dosya Açık mı kontrolü bibib 6 367 13/12/2018, 23:58
Son Yorum: bibib
Çözüldü Formumu Almak İstediğim Sonuca Göre Nasıl Tasarlamalıyım. Oğuz Türkyılmaz 4 302 25/11/2018, 21:21
Son Yorum: Oğuz Türkyılmaz

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2019 MyBB Group.