Konu Araçları | Konu Seçenekleri | Gösterim Stili
Tarih
02/02/2009 14:25
Konu Sahibi
mesudi
Yorumlar
6
Okunma
3632
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
Kullanici Avatari

mesudi

Aktif Üye
Me.... AY....
 42
 18
 249
 30/10/2008
63
 İstanbul
 
 Ofis 2003
 12/12/2016,17:50
Çözüldü 
arkadaşlar merhaba, Vba kodlarıyla hardiskimde bir klasörün olup olmadığını nasıl kontrol edebilirim. hatta klasör yoksa oluşturulması yönünde öneride bulunması nasıl mümkün olabilir. yardımlar için çok teşekür ederim.



Kullanici Avatari

alpeki99

Uzman
Ol....
 38
 162
 6.134
 29/10/2008
 Bursa
 Yazılım Geliştirici
 Ofis 2010 32 Bit
 07/01/2019,22:57
Çözüldü 
Klasör olup olmadığını denetler eğer yoksa oluşturur. Eğer klasör adını kendiniz vermek isterseniz Input komutu kullanılabilir.


AccessTr.Net teknik konular içeren bir sitedir. Bu tip sitelerde en iyi şekilde yardım alabilmeniz için Site Kurallarını mutlaka okumanız ve buna göre hareket etmeniz lazım.

Kullanici Avatari

Puletin

Onursal Üye
 Belirtilmemiş
 40
 1.717
 01/11/2008
416
 -
 
 Ofis 2003
 24/12/2016,00:18
Çözüldü 
Alpeki Hocam Örnek için teşekkürler

Peki Bende her yıl sonunda arsiv oluşturmak istiyorum
Oluşturmak istediğim Arşiv tablosunun adını (Adı ne Olsun Diye Soracak) ve oluşturmak istediğim yer adını seçe bileceğim bir kod varmı elinizde..

Tekrar teşekkürler...


Kaplumbağa ya dikkat et...
Sadece  başını çıkartıp risk aldığında ilerleyebiliyor...

Kullanici Avatari

mehmetdemiral

Uzman
Me.... De....
 53
 218
 4.925
 30/10/2008
 Samsun
 Öğretmen
 Ofis 2013 32 Bit
 Dün,22:06
Çözüldü 
Önce dizin soracak C veya D deyin. (iki nokta üstüste koymayın) Daha sonra da Klasör adını soracak yazın. Bu kadar...


İnadına, ille de Accesstr.net...

Kullanici Avatari

Bilgisayarcı

Aktif Üye
 Belirtilmemiş
 34
 658
 29/01/2008
410
 Antalya
 
 Ofis 2003
 01/11/2011,15:17
Çözüldü 
dizin = InputBox("dizin ne olsun", , "egemen")
If dizin = "egemen" Or dizin = "" Then Exit Sub
klasör = InputBox("klasör adı ne olsun?", , "egemen")
If klasör = "egemen" Or klasör = "" Then Exit Sub

Kodun arasına yukarıdakiler de eklenirse daha bi güzel olur hata vermez...


Bana işe yarayan bir müdür göster,sana dünyayı yerinden oynatayım.
                                                                                        Descartes



Kullanici Avatari

mehmetdemiral

Uzman
Me.... De....
 53
 218
 4.925
 30/10/2008
 Samsun
 Öğretmen
 Ofis 2013 32 Bit
 Dün,22:06
Çözüldü 
Elbette.. O temel üzerine artık hata kodları eklenir diye düşündüm ben. Mesela dizin yazarken c: yazarsak da hata verecektir. Alt dizinler açarken de aynı şey... Egemen'in dediği gibi bir sürü eksikleri var kodların. Ama temel olarak işlevi yerine getirmek için yeterli. Bir de egemenin dediği kodlar eklenirse güzel olur.


İnadına, ille de Accesstr.net...


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
Çözüldü Access Projesinden Google Drive Da Açılacak Klasör Yedekleme Nasıl Yapılır. Oğuz Türkyılmaz 4 191 07/11/2018, 07:10
Son Yorum: mehmetdemiral
Çözüldü Ftp'ye Klasör Açma Ve Resim Yükleme donepezil 13 752 13/03/2018, 13:18
Son Yorum: donepezil
Çözüldü Formdan Dosya Eklerken Klasör Oluşturtma siyahca 6 512 27/01/2018, 00:21
Son Yorum: azraep
Çözüldü Klasör İçindeki Mdb Uzantılı Dosyaları Silme husem 2 412 13/03/2017, 10:16
Son Yorum: husem
Çözüldü Boş Klasör / Alt Klasör Silme donepezil 14 1.237 12/01/2017, 09:16
Son Yorum: donepezil

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2019 MyBB Group.