klasör oluşturma
Tarih
28/12/2011 09:57
Konu Sahibi
ondercesmeci
Yorumlar
5
Okunma
2480
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
ondercesmeci
Hesap Aktif Değil
Kullanici Avatari
Aktivasyon Bekleyen
62
15/06/2010
Çorum
Ofis 2007
12/05/2016,17:32
Çözüldü 
Herkese günaydın.
Aşağıdaki kod ile klasör oluşturmaya çalışıyorum ama "MkDir w & a" yazılı kodda hata veriyor.
ilginize ve bilginize teşekkürler.

Visual Basic Code
1
2
3
4
5
6
7
Dim a, x, w As String
a = Me.sube
x = Me.yil
w = "D:\DOSYALAMA\" & x & "\"
If Len(Dir("D:\DOSYALAMA\" & x & "\" & a & "", vbDirectory)) = 0 Then
MkDir w & a
End If


Cevapla

chopper07
Uzman
Kullanici Avatari
Uzman
E....
1.798
29/01/2008
365
Aydın
Ofis 2003
07/03/2017,18:23
Çözüldü 
Sponsor Reklam

Visual Basic Code
MkDir "D:\DOSYALAMA\" & x & "\" & a & ""


şeklinde dener misiniz?

™Hiç Birimiz, Hepimiz Kadar Akıllı Olamayız...®

resim
resim
resim
Cevapla

ondercesmeci
Hesap Aktif Değil
Kullanici Avatari
Aktivasyon Bekleyen
62
15/06/2010
Çorum
Ofis 2007
12/05/2016,17:32
Çözüldü 
Sn. chopper07
teşekkür ederim ama problem devam ediyor.
Cevapla

alpeki99
Yeniden başlayabilmek...
Kullanici Avatari
Uzman
O....
6.061
29/10/2008
Ordu
Ofis 2013 32 Bit
21/05/2017,22:21
Çözüldü 
Sponsor Reklam
"Eğer o klasör yok ise klasör oluştur" gibi bir mantık ile oluşturmaya çalışıyorsanız Len ile kontrol etmeyin. Direkt

Visual Basic Code
Dir(dosya_adresi) = ""


şeklinde kontrol ettirin.

AccessTr.Net teknik konular içeren bir sitedir. Bu tip sitelerde en iyi şekilde yardım alabilmeniz için Site Kurallarını mutlaka okumanız ve buna göre hareket etmeniz lazım.
Cevapla

ondercesmeci
Hesap Aktif Değil
Kullanici Avatari
Aktivasyon Bekleyen
62
15/06/2010
Çorum
Ofis 2007
12/05/2016,17:32
Çözüldü 
Arkadaşlar teşekkürler çözdük. yardımlarınız için teşekkürler. belki başkasının işine yarar diye tüm kodları gönderiyorum.

Visual Basic Code
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
Private Sub konu_AfterUpdate()
Me.arsivadi.Visible = True
Me.arsivnot.Visible = True
Dim a, x, y As String
x = Me.sube
y = Me.yil
a = Me.konu

If Len(Dir("\\YESIL1\yesilkart veri\GOOGLE\" & y & "\" & x & "\" & a & "", vbDirectory)) = 0 Then
MkDir "\\YESIL1\yesilkart veri\GOOGLE\" & y & "\" & x & "\" & a
End If

End Sub

Private Sub sube_AfterUpdate()
Me.konu.Requery
Me.konu.Visible = True
Dim a, x, w As String

a = Me.sube
x = Me.yil

If Len(Dir("\\YESIL1\yesilkart veri\GOOGLE\" & x & "\" & a & "", vbDirectory)) = 0 Then
MkDir "\\YESIL1\yesilkart veri\GOOGLE\" & x & "\" & a

End If

End Sub


Private Sub yil_AfterUpdate()
Me.sube.Visible = True
Dim a, x As String
a = Me.yil

If Len(Dir("\\YESIL1\yesilkart veri\GOOGLE\" & a & "", vbDirectory)) = 0 Then
MkDir "\\YESIL1\yesilkart veri\GOOGLE\" & a

End If

End Sub


Cevapla

accessman

Kullanici Avatari
Onursal
2.367
31/10/2008
425
Denizli
Ofis 2003
20/09/2016,00:20
Çözüldü 
Sponsor Reklam
ahmet klasörü yokken sıfırdan c dizinine bu klaörleri nasıl oluştururuz
bu kodda nerede hata var

Kod:
1
2
3
4
5
6
7
Private Sub Komut2_Click()

If Len(Dir("C:\ahmet\burak\ceyhan", vbDirectory)) = 0 Then
MkDir "C:\ahmet\burak\ceyhan"
End If

End Sub


doğrusu buymuş adım adım klasör eklenecekmiş

Kod:
MkDir "C:\ahmet"
MkDir "C:\ahmet\burak"
MkDir "C:\ahmet\burak\ceyhan"


@benbendedeilem
Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  Borçlu Listesi Oluşturma esmerim33 12 274 13/05/2017, 12:29 atoz112
  Özel Araç Çubuğu Oluşturma husem 8 311 13/05/2017, 12:24 atoz112
  Kişisel Kayıt Paneli Oluşturma Hk. volger 9 362 22/04/2017, 19:53 atoz112
  Tarih Aralığında Sorgu Oluşturma ertans 2 102 23/03/2017, 12:50 ertans
  Klasör İçindeki Mdb Uzantılı Dosyaları Silme husem 2 77 13/03/2017, 10:16 husem


Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status