Klasör İçindeki Resmi Kopyalama
Tarih
03/12/2010 00:49
Konu Sahibi
ensar236
Yorumlar
7
Okunma
2832
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy



ensar236
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
68
22/10/2009
15
Çorum
Ofis 2007
Bugün,20:16
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Merhaba arkadaşlar
Form üzerine resimler resim yolu ile çağrılmaktadır.Bir şahsın resmini başka bir amaçla kullanmak istediğimde form üzerinden resim kopyalanamıyor. Bir büton ile form üzerinden istediğimiz şahsın resmini klasör içerisinden kopyalayabilirmiyiz? Teşekkürler.

ensar236, 22-10-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla

ercansahin
BlackEagle
Kullanici Avatari
Uzman
E.... Ş....
3.739
14/11/2008
Ankara
Ofis 2010 32 Bit
21/02/2017,20:10
Çözüldü 
"Başka bir amaç" söyleminiz ile kastettiğiniz nedir acaba? Yani resmi form üzerinden örneğin sağ tıklayarak kopyalamak ve başka bir uygulamaya yapıştırmak mı istiyorsunuz, yada klasör içerisindeki resmi kopyalayarak jpg uzantılı resmi başka bir yerede aktarmakmı amacınız, yada başka bir mdb'de kullanmak mı? Bunları tam olarak belirtirseniz sanırım daha sağlıklı olacaktır.
Cevapla

ensar236
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
68
22/10/2009
15
Çorum
Ofis 2007
Bugün,20:16
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Hocam ilginiz için teşekkürler. Örneğin sağ tıklayıp kopyalayıp Word veya Excel'e yapıştırmak gibi.
ensar236, 22-10-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla

ensar236
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
68
22/10/2009
15
Çorum
Ofis 2007
Bugün,20:16
Çözüldü 
Arkadaşlar
Me.Komut5.HyperlinkAddress = "D:\klasor\" & Me.Tc &".jpg "
kodu ile şahsa ait resmi bulunduğu klasörün içerisinde açılabiliyor. Buradan sağ tıklama ile hem kopyalama hemde kesme ve silme işlemleri yapılabiliyor. yanlışlıkla kesildiği ve silindiği zaman şahsın resmi gidiyor. bu kodun altına kopyala kodu yazılabilirmi?
ensar236, 22-10-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla

Puletin
Uzman
Kullanici Avatari
Uzman
1.716
01/11/2008
416
Ülke Dışı
Ofis 2003
24/12/2016,00:18
Çözüldü 
Sponsor Reklam

Visual Basic Code
1
2
3
4
5
6
7
8
Private Sub Kopyala_Click()

Dim Kaynak, Hedef As String
Kaynak = CurrentProject.Path & "\" & Me.Tc & ".jpg"
Hedef = CurrentProject.Path & "\Kopya" & Me.Tc & ".jpg"
FileCopy Kaynak, Hedef

End Sub


Bu kod işinizi görür sanırım Kopyalamak istenilen dosyaya Kopya adını ekleyerek kopyalar..
Kolay gelsim

Kaplumbağa ya dikkat et...
Sadece başını çıkartıp risk aldığında ilerleyebiliyor...
Cevapla

ensar236
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
68
22/10/2009
15
Çorum
Ofis 2007
Bugün,20:16
Çözüldü 
Sayın Puletin teşekkürler. Yazmış olduğunuz kodu uyguladım ancak herhangi bir işlem yapmıyor.
ensar236, 22-10-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  Tabloya Resim Yolu Eklenen Resmi Raporda Gösterme siyahca 2 171 19/01/2017, 16:59 siyahca
  Boş Klasör / Alt Klasör Silme donepezil 14 324 12/01/2017, 09:16 donepezil
Çözüldü satırdaki isimlerde otomatik klasör açma manyetix 19 4.037 05/01/2017, 00:20 donepezil
  FORMDA BULUNAN VERİYİ TABLOYA KOPYALAMA fatihkara 12 390 21/12/2016, 18:32 fatihkara
  açılır kutu secime göre yazı rengi ve sorgudan çağrılan ilişikli nesne (bit resmi) maras321 3 199 29/11/2016, 21:39 maras321


Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status
© Desing by XSTYLED| Develops by ozanakkaya