Konu Araçları | Seçenekler: | Gösterim Stili
Tarih
03/12/2010 00:49
Konu Sahibi
ensar236
Yorumlar
7
Okunma
3272
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
Kullanici Avatari

ensar236

Aktif Üye
Aktif Üye
68
22/10/2009
15
Çorum
Ofis 2007
19/06/2018,13:09
Çözüldü 
Merhaba arkadaşlar
Form üzerine resimler resim yolu ile çağrılmaktadır.Bir şahsın resmini başka bir amaçla kullanmak istediğimde form üzerinden resim kopyalanamıyor. Bir büton ile form üzerinden istediğimiz şahsın resmini klasör içerisinden kopyalayabilirmiyiz? Teşekkürler.


ensar236, 22-10-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.

Kullanici Avatari

ercansahin

BlackEagle
Uzman
ER.... ŞA....
3.739
14/11/2008
Ankara
Ofis 2010 32 Bit
03/03/2018,16:39
Çözüldü 
"Başka bir amaç" söyleminiz ile kastettiğiniz nedir acaba? Yani resmi form üzerinden örneğin sağ tıklayarak kopyalamak ve başka bir uygulamaya yapıştırmak mı istiyorsunuz, yada klasör içerisindeki resmi kopyalayarak jpg uzantılı resmi başka bir yerede aktarmakmı amacınız, yada başka bir mdb'de kullanmak mı? Bunları tam olarak belirtirseniz sanırım daha sağlıklı olacaktır.



Kullanici Avatari

ensar236

Aktif Üye
Aktif Üye
68
22/10/2009
15
Çorum
Ofis 2007
19/06/2018,13:09
Çözüldü 
Hocam ilginiz için teşekkürler. Örneğin sağ tıklayıp kopyalayıp Word veya Excel'e yapıştırmak gibi.


ensar236, 22-10-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.

Kullanici Avatari

ensar236

Aktif Üye
Aktif Üye
68
22/10/2009
15
Çorum
Ofis 2007
19/06/2018,13:09
Çözüldü 
Arkadaşlar
Me.Komut5.HyperlinkAddress = "D:\klasor\" & Me.Tc &".jpg "
kodu ile şahsa ait resmi bulunduğu klasörün içerisinde açılabiliyor. Buradan sağ tıklama ile hem kopyalama hemde kesme ve silme işlemleri yapılabiliyor. yanlışlıkla kesildiği ve silindiği zaman şahsın resmi gidiyor. bu kodun altına kopyala kodu yazılabilirmi?


ensar236, 22-10-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.

Kullanici Avatari

Puletin

Onursal Üye
Onursal Üye
1.716
01/11/2008
416
-
Ofis 2003
24/12/2016,00:18
Çözüldü 

Visual Basic Code
1
2
3
4
5
6
7
8
Private Sub Kopyala_Click()

Dim Kaynak, Hedef As String
Kaynak = CurrentProject.Path & "\" & Me.Tc & ".jpg"
Hedef = CurrentProject.Path & "\Kopya" & Me.Tc & ".jpg"
FileCopy Kaynak, Hedef

End Sub


Bu kod işinizi görür sanırım Kopyalamak istenilen dosyaya Kopya adını ekleyerek kopyalar..
Kolay gelsim


Kaplumbağa ya dikkat et...
Sadece  başını çıkartıp risk aldığında ilerleyebiliyor...

Kullanici Avatari

ensar236

Aktif Üye
Aktif Üye
68
22/10/2009
15
Çorum
Ofis 2007
19/06/2018,13:09
Çözüldü 
Sayın Puletin teşekkürler. Yazmış olduğunuz kodu uyguladım ancak herhangi bir işlem yapmıyor.


ensar236, 22-10-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
Çözüldü Ftp'ye Klasör Açma Ve Resim Yükleme donepezil 13 417 13/03/2018, 13:18 donepezil
Çözüldü Formdan Dosya Eklerken Klasör Oluşturtma siyahca 6 308 27/01/2018, 00:21 azraep
Çözüldü Açılır Kutu Seçimine Göre Tablonun İçindeki İsmi Forma Yazdırma haziran4 8 305 17/01/2018, 16:54 haziran4
Çözüldü Olay Yordamının İçindeki Bilgiyi Formda Düzenleme prestij06 3 215 26/11/2017, 22:20 metınaycıcek
Çözüldü Liste Box In İçindeki Verilerin Hizalanması erensimsek 3 356 19/05/2017, 14:05 erensimsek

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2018 MyBB Group.