Klasör İçindeki Resmi Kopyalama
Tarih
03/12/2010 00:49
Konu Sahibi
ensar236
Yorumlar
7
Okunma
2872
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
ensar236
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
68
22/10/2009
15
Çorum
Ofis 2007
25/05/2017,17:32
Çözüldü 
Merhaba arkadaşlar
Form üzerine resimler resim yolu ile çağrılmaktadır.Bir şahsın resmini başka bir amaçla kullanmak istediğimde form üzerinden resim kopyalanamıyor. Bir büton ile form üzerinden istediğimiz şahsın resmini klasör içerisinden kopyalayabilirmiyiz? Teşekkürler.

ensar236, 22-10-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla

ercansahin
BlackEagle
Kullanici Avatari
Uzman
E.... Ş....
3.739
14/11/2008
Ankara
Ofis 2010 32 Bit
20/05/2017,13:50
Çözüldü 
Sponsor Reklam
"Başka bir amaç" söyleminiz ile kastettiğiniz nedir acaba? Yani resmi form üzerinden örneğin sağ tıklayarak kopyalamak ve başka bir uygulamaya yapıştırmak mı istiyorsunuz, yada klasör içerisindeki resmi kopyalayarak jpg uzantılı resmi başka bir yerede aktarmakmı amacınız, yada başka bir mdb'de kullanmak mı? Bunları tam olarak belirtirseniz sanırım daha sağlıklı olacaktır.
Cevapla

ensar236
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
68
22/10/2009
15
Çorum
Ofis 2007
25/05/2017,17:32
Çözüldü 
Hocam ilginiz için teşekkürler. Örneğin sağ tıklayıp kopyalayıp Word veya Excel'e yapıştırmak gibi.
ensar236, 22-10-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla

ensar236
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
68
22/10/2009
15
Çorum
Ofis 2007
25/05/2017,17:32
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Arkadaşlar
Me.Komut5.HyperlinkAddress = "D:\klasor\" & Me.Tc &".jpg "
kodu ile şahsa ait resmi bulunduğu klasörün içerisinde açılabiliyor. Buradan sağ tıklama ile hem kopyalama hemde kesme ve silme işlemleri yapılabiliyor. yanlışlıkla kesildiği ve silindiği zaman şahsın resmi gidiyor. bu kodun altına kopyala kodu yazılabilirmi?
ensar236, 22-10-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla

Puletin
Uzman
Kullanici Avatari
Uzman
1.716
01/11/2008
416
Ülke Dışı
Ofis 2003
24/12/2016,00:18
Çözüldü 

Visual Basic Code
1
2
3
4
5
6
7
8
Private Sub Kopyala_Click()

Dim Kaynak, Hedef As String
Kaynak = CurrentProject.Path & "\" & Me.Tc & ".jpg"
Hedef = CurrentProject.Path & "\Kopya" & Me.Tc & ".jpg"
FileCopy Kaynak, Hedef

End Sub


Bu kod işinizi görür sanırım Kopyalamak istenilen dosyaya Kopya adını ekleyerek kopyalar..
Kolay gelsim

Kaplumbağa ya dikkat et...
Sadece başını çıkartıp risk aldığında ilerleyebiliyor...
Cevapla

ensar236
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
68
22/10/2009
15
Çorum
Ofis 2007
25/05/2017,17:32
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Sayın Puletin teşekkürler. Yazmış olduğunuz kodu uyguladım ancak herhangi bir işlem yapmıyor.
ensar236, 22-10-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  Liste Box In İçindeki Verilerin Hizalanması erensimsek 3 100 19/05/2017, 14:05 erensimsek
Çözüldü tablolar arası veri kopyalama moskovic 6 1.157 10/04/2017, 11:11 atoz112
  Klasör İçindeki Mdb Uzantılı Dosyaları Silme husem 2 83 13/03/2017, 10:16 husem
  Form İçindeki Seçenek Guruplarını Boş Getirme murat dikme 2 98 01/03/2017, 21:23 murat dikme
  üst satırı otomatik olarak kopyalama oguzduman81 15 587 14/02/2017, 22:06 ozanakkaya


Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status