Konu Araçları | Seçenekler: | Gösterim Stili
Tarih
03/12/2010 00:49
Konu Sahibi
ensar236
Yorumlar
7
Okunma
3342
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
Kullanici Avatari

ensar236

Aktif Üye
Aktif Üye
 46
 68
 17
 22/10/2009
15
 Çorum
 
 Ofis 2007
 19/06/2018,13:09
Çözüldü 
Merhaba arkadaşlar
Form üzerine resimler resim yolu ile çağrılmaktadır.Bir şahsın resmini başka bir amaçla kullanmak istediğimde form üzerinden resim kopyalanamıyor. Bir büton ile form üzerinden istediğimiz şahsın resmini klasör içerisinden kopyalayabilirmiyiz? Teşekkürler.


ensar236, 22-10-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.

Kullanici Avatari

ercansahin

BlackEagle
Uzman
ER.... ŞA....
 44
 3.739
 69
 14/11/2008
 Ankara
 
 Ofis 2010 32 Bit
 03/03/2018,16:39
Çözüldü 
"Başka bir amaç" söyleminiz ile kastettiğiniz nedir acaba? Yani resmi form üzerinden örneğin sağ tıklayarak kopyalamak ve başka bir uygulamaya yapıştırmak mı istiyorsunuz, yada klasör içerisindeki resmi kopyalayarak jpg uzantılı resmi başka bir yerede aktarmakmı amacınız, yada başka bir mdb'de kullanmak mı? Bunları tam olarak belirtirseniz sanırım daha sağlıklı olacaktır.



Kullanici Avatari

ensar236

Aktif Üye
Aktif Üye
 46
 68
 17
 22/10/2009
15
 Çorum
 
 Ofis 2007
 19/06/2018,13:09
Çözüldü 
Hocam ilginiz için teşekkürler. Örneğin sağ tıklayıp kopyalayıp Word veya Excel'e yapıştırmak gibi.


ensar236, 22-10-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.

Kullanici Avatari

ensar236

Aktif Üye
Aktif Üye
 46
 68
 17
 22/10/2009
15
 Çorum
 
 Ofis 2007
 19/06/2018,13:09
Çözüldü 
Arkadaşlar
Me.Komut5.HyperlinkAddress = "D:\klasor\" & Me.Tc &".jpg "
kodu ile şahsa ait resmi bulunduğu klasörün içerisinde açılabiliyor. Buradan sağ tıklama ile hem kopyalama hemde kesme ve silme işlemleri yapılabiliyor. yanlışlıkla kesildiği ve silindiği zaman şahsın resmi gidiyor. bu kodun altına kopyala kodu yazılabilirmi?


ensar236, 22-10-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.

Kullanici Avatari

Puletin

Onursal Üye
Onursal Üye
 Belirtilmemiş
 1.716
 40
 01/11/2008
416
 -
 
 Ofis 2003
 24/12/2016,00:18
Çözüldü 

Visual Basic Code
1
2
3
4
5
6
7
8
Private Sub Kopyala_Click()

Dim Kaynak, Hedef As String
Kaynak = CurrentProject.Path & "\" & Me.Tc & ".jpg"
Hedef = CurrentProject.Path & "\Kopya" & Me.Tc & ".jpg"
FileCopy Kaynak, Hedef

End Sub


Bu kod işinizi görür sanırım Kopyalamak istenilen dosyaya Kopya adını ekleyerek kopyalar..
Kolay gelsim


Kaplumbağa ya dikkat et...
Sadece  başını çıkartıp risk aldığında ilerleyebiliyor...

Kullanici Avatari

ensar236

Aktif Üye
Aktif Üye
 46
 68
 17
 22/10/2009
15
 Çorum
 
 Ofis 2007
 19/06/2018,13:09
Çözüldü 
Sayın Puletin teşekkürler. Yazmış olduğunuz kodu uyguladım ancak herhangi bir işlem yapmıyor.


ensar236, 22-10-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
Çözüldü Text İçindeki Dataya Göre Combobox Secilmesi sidd 4 165 03/07/2018, 15:45
Son Yorum: ozanakkaya
Çözüldü Ftp'ye Klasör Açma Ve Resim Yükleme donepezil 13 568 13/03/2018, 13:18
Son Yorum: donepezil
Çözüldü Formdan Dosya Eklerken Klasör Oluşturtma siyahca 6 389 27/01/2018, 00:21
Son Yorum: azraep
Çözüldü Açılır Kutu Seçimine Göre Tablonun İçindeki İsmi Forma Yazdırma haziran4 8 468 17/01/2018, 16:54
Son Yorum: haziran4
Çözüldü Olay Yordamının İçindeki Bilgiyi Formda Düzenleme prestij06 3 273 26/11/2017, 22:20
Son Yorum: metınaycıcek

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2018 MyBB Group.