Konu Araçları | Konu Seçenekleri | Gösterim Stili
Tarih
03/12/2010 00:49
Konu Sahibi
ensar236
Yorumlar
7
Okunma
3434
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
Kullanici Avatari

ensar236

Aktif Üye
 47
 17
 68
 22/10/2009
15
 Çorum
 
 Ofis 2007
 15/03/2019,14:18
Çözüldü 
Merhaba arkadaşlar
Form üzerine resimler resim yolu ile çağrılmaktadır.Bir şahsın resmini başka bir amaçla kullanmak istediğimde form üzerinden resim kopyalanamıyor. Bir büton ile form üzerinden istediğimiz şahsın resmini klasör içerisinden kopyalayabilirmiyiz? Teşekkürler.


ensar236, 22-10-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.

Kullanici Avatari

ercansahin

Uzman
Er.... ŞA....
 44
 69
 3.754
 14/11/2008
 Bursa
 
 Ofis 2010 32 Bit
 22/03/2019,22:31
Çözüldü 
"Başka bir amaç" söyleminiz ile kastettiğiniz nedir acaba? Yani resmi form üzerinden örneğin sağ tıklayarak kopyalamak ve başka bir uygulamaya yapıştırmak mı istiyorsunuz, yada klasör içerisindeki resmi kopyalayarak jpg uzantılı resmi başka bir yerede aktarmakmı amacınız, yada başka bir mdb'de kullanmak mı? Bunları tam olarak belirtirseniz sanırım daha sağlıklı olacaktır.



Kullanici Avatari

ensar236

Aktif Üye
 47
 17
 68
 22/10/2009
15
 Çorum
 
 Ofis 2007
 15/03/2019,14:18
Çözüldü 
Hocam ilginiz için teşekkürler. Örneğin sağ tıklayıp kopyalayıp Word veya Excel'e yapıştırmak gibi.


ensar236, 22-10-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.

Kullanici Avatari

ensar236

Aktif Üye
 47
 17
 68
 22/10/2009
15
 Çorum
 
 Ofis 2007
 15/03/2019,14:18
Çözüldü 
Arkadaşlar
Me.Komut5.HyperlinkAddress = "D:\klasor\" & Me.Tc &".jpg "
kodu ile şahsa ait resmi bulunduğu klasörün içerisinde açılabiliyor. Buradan sağ tıklama ile hem kopyalama hemde kesme ve silme işlemleri yapılabiliyor. yanlışlıkla kesildiği ve silindiği zaman şahsın resmi gidiyor. bu kodun altına kopyala kodu yazılabilirmi?


ensar236, 22-10-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.

Kullanici Avatari

Puletin

Onursal Üye
 Belirtilmemiş
 40
 1.717
 01/11/2008
416
 -
 
 Ofis 2003
 24/12/2016,00:18
Çözüldü 

Visual Basic Code
1
2
3
4
5
6
7
8
Private Sub Kopyala_Click()

Dim Kaynak, Hedef As String
Kaynak = CurrentProject.Path & "\" & Me.Tc & ".jpg"
Hedef = CurrentProject.Path & "\Kopya" & Me.Tc & ".jpg"
FileCopy Kaynak, Hedef

End Sub


Bu kod işinizi görür sanırım Kopyalamak istenilen dosyaya Kopya adını ekleyerek kopyalar..
Kolay gelsim


Kaplumbağa ya dikkat et...
Sadece  başını çıkartıp risk aldığında ilerleyebiliyor...

Kullanici Avatari

ensar236

Aktif Üye
 47
 17
 68
 22/10/2009
15
 Çorum
 
 Ofis 2007
 15/03/2019,14:18
Çözüldü 
Sayın Puletin teşekkürler. Yazmış olduğunuz kodu uyguladım ancak herhangi bir işlem yapmıyor.


ensar236, 22-10-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
Çözüldü Klasör Yoluna Değişken İlavesi runonur 4 161 19/02/2019, 12:07
Son Yorum: ozanakkaya
Çözüldü Form Ya Da Denetim Kopyalama Hakkında notrino 4 206 27/12/2018, 09:18
Son Yorum: notrino
Çözüldü Tablo Kopyalama Vba barcins 6 265 27/11/2018, 09:07
Son Yorum: barcins
Çözüldü Access Projesinden Google Drive Da Açılacak Klasör Yedekleme Nasıl Yapılır. Oğuz Türkyılmaz 4 263 07/11/2018, 07:10
Son Yorum: mehmetdemiral
Çözüldü Text İçindeki Dataya Göre Combobox Secilmesi sidd 4 290 03/07/2018, 15:45
Son Yorum: ozanakkaya

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2019 MyBB Group.