Konu Araçları | Seçenekler: | Gösterim Stili
Tarih
03/12/2010 00:49
Konu Sahibi
ensar236
Yorumlar
7
Okunma
3157
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy

ensar236

Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
68
22/10/2009
15
Çorum
Ofis 2007
Dün,08:28
Çözüldü 
Merhaba arkadaşlar
Form üzerine resimler resim yolu ile çağrılmaktadır.Bir şahsın resmini başka bir amaçla kullanmak istediğimde form üzerinden resim kopyalanamıyor. Bir büton ile form üzerinden istediğimiz şahsın resmini klasör içerisinden kopyalayabilirmiyiz? Teşekkürler.


ensar236, 22-10-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla

ercansahin

BlackEagle
Kullanici Avatari
Uzman
E.... Ş....
3.739
14/11/2008
Ankara
Ofis 2010 32 Bit
07/09/2017,13:09
Çözüldü 
"Başka bir amaç" söyleminiz ile kastettiğiniz nedir acaba? Yani resmi form üzerinden örneğin sağ tıklayarak kopyalamak ve başka bir uygulamaya yapıştırmak mı istiyorsunuz, yada klasör içerisindeki resmi kopyalayarak jpg uzantılı resmi başka bir yerede aktarmakmı amacınız, yada başka bir mdb'de kullanmak mı? Bunları tam olarak belirtirseniz sanırım daha sağlıklı olacaktır.


Cevapla

ensar236

Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
68
22/10/2009
15
Çorum
Ofis 2007
Dün,08:28
Çözüldü 
Hocam ilginiz için teşekkürler. Örneğin sağ tıklayıp kopyalayıp Word veya Excel'e yapıştırmak gibi.


ensar236, 22-10-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla

ensar236

Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
68
22/10/2009
15
Çorum
Ofis 2007
Dün,08:28
Çözüldü 
Arkadaşlar
Me.Komut5.HyperlinkAddress = "D:\klasor\" & Me.Tc &".jpg "
kodu ile şahsa ait resmi bulunduğu klasörün içerisinde açılabiliyor. Buradan sağ tıklama ile hem kopyalama hemde kesme ve silme işlemleri yapılabiliyor. yanlışlıkla kesildiği ve silindiği zaman şahsın resmi gidiyor. bu kodun altına kopyala kodu yazılabilirmi?


ensar236, 22-10-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla

Puletin


Kullanici Avatari
Altın Üye
1.715
01/11/2008
416
-
Ofis 2003
24/12/2016,00:18
Çözüldü 

Visual Basic Code
1
2
3
4
5
6
7
8
Private Sub Kopyala_Click()

Dim Kaynak, Hedef As String
Kaynak = CurrentProject.Path & "\" & Me.Tc & ".jpg"
Hedef = CurrentProject.Path & "\Kopya" & Me.Tc & ".jpg"
FileCopy Kaynak, Hedef

End Sub


Bu kod işinizi görür sanırım Kopyalamak istenilen dosyaya Kopya adını ekleyerek kopyalar..
Kolay gelsim


Kaplumbağa ya dikkat et...
Sadece  başını çıkartıp risk aldığında ilerleyebiliyor...
Cevapla

ensar236

Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
68
22/10/2009
15
Çorum
Ofis 2007
Dün,08:28
Çözüldü 
Sayın Puletin teşekkürler. Yazmış olduğunuz kodu uyguladım ancak herhangi bir işlem yapmıyor.


ensar236, 22-10-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
Çözüldü Liste Box In İçindeki Verilerin Hizalanması erensimsek 3 274 19/05/2017, 14:05 erensimsek
Çözüldü tablolar arası veri kopyalama moskovic 6 1.418 10/04/2017, 11:11 atoz112
Çözüldü Klasör İçindeki Mdb Uzantılı Dosyaları Silme husem 2 247 13/03/2017, 10:16 husem
Çözüldü Form İçindeki Seçenek Guruplarını Boş Getirme murat dikme 2 252 01/03/2017, 21:23 murat dikme
Çözüldü üst satırı otomatik olarak kopyalama oguzduman81 15 1.099 14/02/2017, 22:06 ozanakkaya

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
Forum use Krzysztof "Supryk" Supryczynski addons.