Konu Araçları | Seçenekler: | Gösterim Stili
Tarih
02/12/2013 19:22
Konu Sahibi
zetyu
Yorumlar
8
Okunma
2591
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy

zetyu

Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
132
12/03/2009
0
Belirtilmemiş
Ofis XP
29/05/2017,03:40
Çözüldü 
İyi Günler dilerim

telefon numarası girdiğimde numaralar arasında boşluklar var bunları birleştirebililirmiyim.

mesela
0544 555 XX XX
yerine komut düğmesi ile
0544555XXXX

Yapabilirmiyim.
İlginize ve yardımlarınıza şimdiden teşekkür ederim.

ekte resim ve örnek ekledim.


Ek Dosyalar Ekran Görüntüleri
   

.rar   boslukbirlestır.rar (Dosya Boyutu: 521,47 KB / İndirme Sayısı: 6)
zetyu, 11-03-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla

mehmetdemiral

.
Kullanici Avatari
Uzman
M.... D....
4.767
30/10/2008
Samsun
Öğretmen
Ofis 2013 32 Bit
Dün,12:18
Çözüldü 
Komut11'in tıklama yordamına

Kod:
Me.telcep_b = Me.Telcep

yazmanız yeterli. Çünkü telcep isimli metin kutusunda maske kullanmışsınız. Oysa telcep_b kutusunda maske yok. Bu nedenle sayıları yanyana yazacaktır.


İnadına, ille de Accesstr.net...
Cevapla

zetyu

Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
132
12/03/2009
0
Belirtilmemiş
Ofis XP
29/05/2017,03:40
Çözüldü 
teşekkür ediyorum hocam elinize sağlık..

Yalnız size gönderdiğim veri tabanında ..oluyor ayıraçtanda kurtuluyorum.Ama kendimin kullandığı veritabanına bunu uyguladığım zaman olmuyor ve o ayıraçlardan bir türlü kurtulamdadım...

hatta daha öncedende bu ayıraçlardan kurtulmayı denemiştim .ama olmadı.
ayıraçlardan kurtulmam için önerebileceğiniz bir kod var mı..

https://www.accesstr.net/konu-telefon-nu...irmak.html


zetyu, 11-03-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla

alpeki99

Düşünmek en zor iştir...
Kullanici Avatari
Uzman
O....
6.092
29/10/2008
Bursa
Yazılım Geliştirici
Ofis 2010 32 Bit
20/10/2017,09:01
Çözüldü 
Herhangi bir karakteri değiştirmek için Replace komutundan faydalanabilirsiniz:

Visual Basic Code
MsgBox Replace(Trim(Me.Telcep), " ", "")


Bir butonun tıklanma olayına yazarak test edebilirsiniz.


AccessTr.Net teknik konular içeren bir sitedir. Bu tip sitelerde en iyi şekilde yardım alabilmeniz için Site Kurallarını mutlaka okumanız ve buna göre hareket etmeniz lazım.
Cevapla

mehmetdemiral

.
Kullanici Avatari
Uzman
M.... D....
4.767
30/10/2008
Samsun
Öğretmen
Ofis 2013 32 Bit
Dün,12:18
Çözüldü 
O verdiğiniz linkteki örnekte, sorguya bir alan daha ilave edip o alana

yenitel: Replace([telcep];" ";"")

yazarsanız, yenitel adında bir alana boşluksuz formatta yazar.


İnadına, ille de Accesstr.net...
Cevapla

zetyu

Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
132
12/03/2009
0
Belirtilmemiş
Ofis XP
29/05/2017,03:40
Çözüldü 
Teşekkür ederim hocam
büyük bölümünde oluyor ama yaklaşık 4/1 de olmadı artık elde yapıcam..
Ben o tabloyu yaptığımda Access 2000 kullanıyordum bu nedenle olabilirmi acaba.


zetyu, 11-03-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
Çözüldü 2 Farklı Database Arasında Komut damacanasu 11 605 23/07/2017, 15:42 damacanasu
Çözüldü Kelime Bulmak access acemisi 20 1.349 12/07/2017, 23:51 access acemisi
Çözüldü İlişkilendirimiş Tablolar Arasında Sorgu Yazmak Hasan Ablak 9 574 22/04/2017, 19:54 atoz112
Çözüldü iki tablo arasında girilen veriyi ikinci tabloda alan olarak oluşturma yardım bilservisci 8 851 15/12/2016, 11:49 atoz112
Çözüldü Klasördeki dosya adlarında kelime ile arama rmznaydemr 5 686 06/11/2016, 13:00 atoz112

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
Forum use Krzysztof "Supryk" Supryczynski addons.