Konu Araçları | Seçenekler: | Gösterim Stili
Tarih
02/12/2012 00:17
Konu Sahibi
yorum70
Yorumlar
4
Okunma
1052
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy

yorum70


Kullanici Avatari
Altın Üye
A.... Ş....
1.184
08/10/2010
71
Ankara
Ofis 2013 64 Bit
22/10/2016,21:00
Çözüldü 
İyi Akşamlar.

2013 yılı için hazırlamaya çalıştığım Evrak programında sürekli sorun çıkıyor.Birini düzeltiyorum, diğeri çıkıyor.

Sorun -1: Liste1 den forma veri getirip değiklik yapıyorum, kaydediyorum..2 tarih arası istatistik istediğimde veriler öceki veya alakasız...Mesela (E-MAİL(İDARİ BÜRO) AMA E-Mail başka bir büroya çıkıyor.

Düzenle ve Düzenleme kapalı komutları tasarımda gözüktüğü halde, formda gözükmüyor.

2 sayı arası rapor evrakno formatından olsa gerek vermiyor (yıl/sayı=2012/25

Formlarda değişiklik yapıp çıkış yapıyorum ama bana hiç kaydedeyı mı ? Kaydetmeyeyim mi diye soran yok=dşrek kaydediyor.

FORM= Evrak_Kayit
Tablo= evrakkayit
rapor:rpristat
Rapor=TARDEFTER

tŞK.

uNUTMADAN ÇÖZEMEDİĞİM BİR KONUDA ID olayı, ana tabloya kayıtları ID şeklinde kayıt ediyor, o bakımdan raporlarda ve LİSTE1 de alan adları değilde, ID'ler gözüküyor, bir kısmını düzelttim, ama sanki sıkıntı birazda buralardan kaynaklanıyor gibi.


Ek Dosyalar
.rar   İDARİEVRAK2013.rar (Dosya Boyutu: 181,64 KB / İndirme Sayısı: 14)
"Her tercih, bir vazgeçiştir"

Cevapla

ozanakkaya

sledgeab
Kullanici Avatari
Kurucu
O.... A....
9.875
29/01/2008
Denizli
Memur
Ofis 2010 32 Bit
Bugün,02:14
Çözüldü 
Listeden veri getirip kaydettiğinde kaydı kaydetmiyorsun. Kaydet butonundaki " rs.AddNew" kodu gereği yeni kayıt olarak kaydediliyor. Kodun değiştirilmesi gerekli.

Visual Basic Code
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
If MsgBox("Değişiklikler Kaydedilsin mi?", 36, "Kaydediliyor...") = vbYes Then

    strSQL = "SELECT * FROM evrakkayit "
    Set rstkayit = New ADODB.Recordset
    rstkayit.Open strSQL, CurrentProject.Connection, adOpenKeyset, adLockOptimistic
  
  
 With rstkayit
        .Find "[sirano]=" & "'" & Me![sirano] & "'"
            If Not rstkayit.EOF Then
                
                .Fields("evrakno") = Me.evrakno
                .Fields("gelyer") = Me.gelyer
                .Fields("tarihi") = Me.tarihi
                .Fields("savtarih") = Me.savtarih
                .Fields("savno") = Me.savno
                .Fields("sayisi") = Me.sayisi
                .Fields("ilceno") = Me.ilceno
                .Fields("alintarih") = Me.alintarih
                .Fields("eki") = Me.eki
                .Fields("konuozt") = Me.konuozt
                .Fields("adisoyadi") = Me.adisoyadi
                .Fields("buro") = Me.buro
                .Fields("memur") = Me.memur
                .Fields("yazan") = Me.yazan
                .Fields("amir") = Me.amir
                .Fields("dusunceler") = Me.dusunceler
                .Fields("kayitoncesi") = Me.kayitoncesi
                .Fields("kayitsonrasi") = Me.kayitsonrasi
                .Fields("gereğiyapildimi") = Me.gereğiyapildimi
                .Fields("gonyer") = Me.gonyer
                .Fields("gontarih") = Me.gontarih
                .Fields("kyypo") = Me.kyypo
                .Fields("aitolddosya") = Me.aitolddosya
                .Fields("vertarih") = Me.vertarih
                .Fields("sucno") = Me.sucno
                .Update
             Else
                .AddNew
                .Fields("sirano") = Format(DMax("sirano", "evrakkayit") + 1, "0000000000")
                .Fields("evrakno") = Me.evrakno
                .Fields("gelyer") = Me.gelyer
                .Fields("tarihi") = Me.tarihi
                .Fields("savtarih") = Me.savtarih
                .Fields("savno") = Me.savno
                .Fields("sayisi") = Me.sayisi
                .Fields("ilceno") = Me.ilceno
                .Fields("alintarih") = Me.alintarih
                .Fields("eki") = Me.eki
                .Fields("konuozt") = Me.konuozt
                .Fields("adisoyadi") = Me.adisoyadi
                .Fields("buro") = Me.buro
                .Fields("memur") = Me.memur
                .Fields("yazan") = Me.yazan
                .Fields("amir") = Me.amir
                .Fields("dusunceler") = Me.dusunceler
                .Fields("kayitoncesi") = Me.kayitoncesi
                .Fields("kayitsonrasi") = Me.kayitsonrasi
                .Fields("gereğiyapildimi") = Me.gereğiyapildimi
                .Fields("gonyer") = Me.gonyer
                .Fields("gontarih") = Me.gontarih
                .Fields("kyypo") = Me.kyypo
                .Fields("aitolddosya") = Me.aitolddosya
                .Fields("vertarih") = Me.vertarih
                .Fields("sucno") = Me.sucno
                .Update
             End If
        End With
      
        'On Error GoTo 100

       
Else
GoTo 200
End If


(02/12/2012, 00:17)yorum70 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Düzenle ve Düzenleme kapalı komutları tasarımda gözüktüğü halde, formda gözükmüyor.


Form veya herhangi bir butonun tıklandığında olayında

Visual Basic Code
komutx.visible=false

yazdıysan, mutlaka başka bir yerede visible=true yazman lazım. Form açıldığında olayı olabilir.


Alıntı:2 sayı arası rapor evrakno formatından olsa gerek vermiyor (yıl/sayı=2012/25


iki sayı arası sorgu yapmak istiyorsun, ancak ölçüt evrakno alanında.

Bunun sayisi alanında olması lazım, veya sorguya alan ekleyip 2012/25'in sadece 25'ini aldırıp ölçütü bu alana yazmak lazım, farklı bir konudaki sorunuzda bunu yapmıştık.


Cevapla

yorum70


Kullanici Avatari
Altın Üye
A.... Ş....
1.184
08/10/2010
71
Ankara
Ofis 2013 64 Bit
22/10/2016,21:00
Çözüldü 
sn.ozanakkaya, kaydet sorunu çözüldü.Tşk.

Düzenle komutu çözülemedi, "komutx.visible=false" bu komutu bir yere yerleştiremedim, yarleştirebildiğim yeride bozdu-vazgeçtim.Düşündüm, düzenle de neymiş, zaten liste kutusundan çağırığ düzeltiyorum.

sayı arasına gelince, sayıdan kastım Evrak tarih sayısı değil..Kayıtnumrası..EvrakNo-ölçüt doğru, istatistik programında yapmıştınız doğru, oradan hallederim diye düşünüyorum, halledemezsem gelirim.

Saygılarımla-Tşk.


"Her tercih, bir vazgeçiştir"

Cevapla

ozguryasin

Uzman
Kullanici Avatari
Uzman
Ö.... Y....
881
23/09/2009
568
Bursa
Ofis 2010 32 Bit
Bugün,18:51
Çözüldü 
visible komutu gözüken bir nesneyi gizlemek veya gizli bir nesneyi göstermek için kullanılan komuttur. genelde kontronör olarak kullanılabilir. örneğin: Kayıt ekle butonuna bastıktan sonra kaydet butonu çıkması için. veya düzenle butonuna bastıktan sonra kaydet butonunun kaybolması buna karşılı düzelt butonu çıkması için. son kullanıcının hata yapma olasılığını düşürmek için kullanılabilir.


POWER 'un Çekirgesi :=)
ozguryasin, 23-09-2009 tarihinden beri AccessTr.neT AİLESİ üyesidir.
Access'i Profesyonel Şekilde Öğrenmek İçin https://www.accesstr.net Ailesi Yeter. alkis
Cevapla

yorum70


Kullanici Avatari
Altın Üye
A.... Ş....
1.184
08/10/2010
71
Ankara
Ofis 2013 64 Bit
22/10/2016,21:00
Çözüldü 
Sn.ozguryasin teşekkür ederim.

bu konuda ki sorunların %98'i çözülmüştür(2 sayı arası dahil)

%2'lik bölüm ise, gönderildiği yer alanının hem raporda hem formda boş gözükmesi(ıd'le alakalı)
Tşk.


"Her tercih, bir vazgeçiştir"

Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
Çözüldü Formdaki Kaydı Farklı Formda Yeniden Kayıt U.ALTUN 11 375 19/10/2017, 17:29 U.ALTUN
Çözüldü Formdaki Kaydı Farklı Formda Yeniden Kayıt U.ALTUN 9 438 04/10/2017, 19:53 ozanakkaya
Çözüldü Sorgulama Sonrası Tabloya Mükerrer Kayıt U.ALTUN 2 118 30/09/2017, 11:27 U.ALTUN
Çözüldü Kayıt Silme Hatası burhanb 6 235 08/09/2017, 14:01 burhanb
Çözüldü Döneme Göre Kayıt Etme haziran4 5 229 17/08/2017, 08:22 haziran4

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
Forum use Krzysztof "Supryk" Supryczynski addons.