Konu Araçları | Seçenekler: | Gösterim Stili
Tarih
29/05/2011 12:11
Konu Sahibi
respect007
Yorumlar
4
Okunma
1886
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy

respect007

Üye
Kullanici Avatari
Üye
3
1
29/05/2011
0
Antalya
Ofis 2007
29/05/2011,13:05
Çözüldü 
İyi günler ..
Ben Access 2007de bir veritabanı hazırlıyorum yurt programı yazmam lazım ve bir eksiğim var bulamadım bir türlü öğrenci oda bilgilerini giricem ancak bir odada en fazla 4 tane öğrenci olmasını istiyorum bu koşul için nasıl filtreleme yaptırabilirim?


Cevapla

alpeki99

Düşünmek en zor iştir...
Kullanici Avatari
Uzman
O....
6.092
29/10/2008
Bursa
Yazılım Geliştirici
Ofis 2010 32 Bit
20/10/2017,09:01
Çözüldü 
Filtreleme işlemi mevcut olanlardan "istediğiniz şartlara uyanları" süzmek anlamına gelir. Siz ise bir odaya 4 den fazla kişi eklenemesin istiyorsunuz. Bu işlem için DCount komutu ile birlikte kaydetmek istediğiniz odaya o zamana kadar kaç kayıt yapılmış öğrenirsiniz. Eğer sayı 4 ise kayıt işlemine izin vermezsiniz. Sitede Mükerrer Kayıt şeklinde arama yapın pek çok örnek bulacaksınız.


AccessTr.Net teknik konular içeren bir sitedir. Bu tip sitelerde en iyi şekilde yardım alabilmeniz için Site Kurallarını mutlaka okumanız ve buna göre hareket etmeniz lazım.
Cevapla

respect007

Üye
Kullanici Avatari
Üye
3
1
29/05/2011
0
Antalya
Ofis 2007
29/05/2011,13:05
Çözüldü 
tamam ben şöyle çözümledim şimdi konuyu kaldırmaya geldim cevap verdiğinizi gördüm. Odaları tek kişilik yaptım otomatik sayıyı öğrenci numarası olarak atamıştım daha sonra onu oda sayısına aldım programımdaki bütün silme v.b koşulları oda numarasını baz alarak kullandım sorun çözüldü =) Teşekküreler genede.


Cevapla

alpeki99

Düşünmek en zor iştir...
Kullanici Avatari
Uzman
O....
6.092
29/10/2008
Bursa
Yazılım Geliştirici
Ofis 2010 32 Bit
20/10/2017,09:01
Çözüldü 
Ne yaptığınızı tam kavrayamamakla kadarıyla çok doğru bir yöntem olmasa gerek. Bahsetmiş olduğum yöntemde her odanın farklı kontenjanı bulunsa bile esnek bir çözüm geliştirmiş olursunuz.


AccessTr.Net teknik konular içeren bir sitedir. Bu tip sitelerde en iyi şekilde yardım alabilmeniz için Site Kurallarını mutlaka okumanız ve buna göre hareket etmeniz lazım.
Cevapla

respect007

Üye
Kullanici Avatari
Üye
3
1
29/05/2011
0
Antalya
Ofis 2007
29/05/2011,13:05
Çözüldü 
Yardımların için teşekkürler.Anlatamamdan dolayı sen anlamasanda senin dediklerinden ben anladım çözümü ve sorunumu çözdüm sağol.


Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
Çözüldü Formdaki Kaydı Farklı Formda Yeniden Kayıt U.ALTUN 11 383 19/10/2017, 17:29 U.ALTUN
Çözüldü Formdaki Kaydı Farklı Formda Yeniden Kayıt U.ALTUN 9 439 04/10/2017, 19:53 ozanakkaya
Çözüldü Sorgulama Sonrası Tabloya Mükerrer Kayıt U.ALTUN 2 119 30/09/2017, 11:27 U.ALTUN
Çözüldü Kayıt Silme Hatası burhanb 6 236 08/09/2017, 14:01 burhanb
Çözüldü Döneme Göre Kayıt Etme haziran4 5 230 17/08/2017, 08:22 haziran4

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
Forum use Krzysztof "Supryk" Supryczynski addons.