Konu Araçları | Seçenekler: | Gösterim Stili
Tarih
07/03/2011 17:26
Konu Sahibi
mk70
Yorumlar
4
Okunma
1464
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy

mk70

Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
M.... K....
121
18/02/2010
37
Karaman
Ofis 2010 64 Bit
20/02/2017,11:02
Çözüldü 
Sitede insert into kullanımını araştırdım ve bunu form üzerindeki verilerin eklenmesinde uygulayabildim. Fakat yaptığım çalışmada her sınıfa iki rehber öğretmen görevlendirilmesi yapılacak. Öğretmenin biri kız öğrencilere diğeri de erkek öğrencilere görevlendirilecek. tblogretmenler tablosunda öğretmenin adı rehber öğretmen olduğu sınıf ve hangi öğrencilerin rehber öğretmeni olacağı (kızlara veya erkeklere) kayıtlı. frmrehberogretmenler formundan istediğim bilgileri tek tek girebiliyorum fakat öğrenci sayısı çok fazla olduğundan bu işlemi bir düğmeye basarak yapmak istiyorum. Formda öğrencinin her öğretim yılına ait rehber öğretmeni kayıtlı duracak. Yani tblogrenciler tablosundan öğrencinin bilgilerini alacak (sınıfı ve cinsiyeti) buna göre tblogretmenler tablosundan rehber öğretmen görevlendirip bu kaydı tblrehberogretmen tablosuna kaydedecek.
İlginiz için şimdiden teşekkürler...


mk70, 18-02-2010 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla

ozanakkaya

sledgeab
Kullanici Avatari
Kurucu
O.... A....
9.807
29/01/2008
Denizli
Memur
Ofis 2010 32 Bit
Bugün,18:34
Çözüldü 
Merhaba,
öncelikle tblrehberogretmen tablosunu tasarım görünümünde açıp

id alanının alan özelliklerinden "Sıralı" alanını "Evet(Yineleme Yok)" olarak değiştir.

forma buton ekle ve tıklandığında olayına

Visual Basic Code
DoCmd.SetWarnings False
DoCmd.RunSQL "INSERT INTO tblrehberogretmen ( id, ogretimyili, rehberogretmen ) SELECT tblogrenciler.id, tblogretmenler.ogretimyili, tblogretmenler.ogretmenadisoyadi FROM tblogrenciler INNER JOIN tblogretmenler ON (tblogrenciler.cinsiyeti = tblogretmenler.ogrencicinsiyet) AND (tblogrenciler.sinifi = tblogretmenler.sinifi);"
DoCmd.SetWarnings True
Form.Requery


yaz


Cevapla

mk70

Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
M.... K....
121
18/02/2010
37
Karaman
Ofis 2010 64 Bit
20/02/2017,11:02
Çözüldü 
Teşekkür ederim, Sayın Sledgeab. Kaç gündür uğraşıyordum. Size kolaylıklar dilerim...


mk70, 18-02-2010 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla

ozanakkaya

sledgeab
Kullanici Avatari
Kurucu
O.... A....
9.807
29/01/2008
Denizli
Memur
Ofis 2010 32 Bit
Bugün,18:34
Çözüldü 
Rica ederim. Konu taşınmıştır.


Cevapla

mk70

Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
M.... K....
121
18/02/2010
37
Karaman
Ofis 2010 64 Bit
20/02/2017,11:02
Çözüldü 
Bu arada ben de Aydın Çine'liyim. Aydın'lı olduğunuzu yeni farkettim... Img-grin


mk70, 18-02-2010 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
Çözüldü Kayıt Silme Hatası burhanb 6 186 08/09/2017, 14:01 burhanb
Çözüldü Formdaki Kaydı Farklı Formda Yeniden Kayıt U.ALTUN 7 336 21/08/2017, 12:04 direnist
Çözüldü Döneme Göre Kayıt Etme haziran4 5 206 17/08/2017, 08:22 haziran4
Çözüldü Kayıt Sayısı metin02 7 258 13/08/2017, 11:05 metin02
Çözüldü Mssql Kayıt Yaparken Hata Veriyor ramazanemrullah 2 261 13/07/2017, 03:25 ramazanemrullah

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
Forum use Krzysztof "Supryk" Supryczynski addons.