kayıt ekleme
Tarih
23/07/2013 11:34
Konu Sahibi
accesskemal
Yorumlar
5
Okunma
997
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
accesskemal
Üye
Kullanici Avatari
Üye
24
8
30/04/2011
0
Kocaeli
Ofis 2003
25/07/2013,15:11
Çözüldü 
merhaba,
INSERT INTO tablo1
SELECT *
FROM tablo2;
komutuyla , aynı yapıdaki iki tablodan ,tablo 2 deki bütün kayıtları tablo 1 e almak istiyorum. fakat , tablo2 deki " id " si tablo1 deki " id " lerle aynı olan kayıtlar varsa, bu kayıtları tablo1 e eklemiyor. alacağım alan isimlerini teker teker yazmak zorunda kalıyorum, alan isimlerini yazmadan tablodan tabloya bütün kayıtları ekleyebileceğim bir koşul varmı?
Cevapla

iscinar
İsmail ÇINAR
Kullanici Avatari
Uzman
İ.... Ç....
857
30/05/2011
275
İstanbul
Ofis 2007
24/05/2017,15:11
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Bu işlemi yapmaktaki gayeniz, Tekrarlama sıklığınız nedir?
Tablo2 de id ler yinelenecekse alan özelliğini (Otomatik Sayı) değiştirin. Bu durumda Alması gerekir.
Ancak o zaman id alanının benzersiz olması gerekliliği anlamını yitirir.

Siz bir örnek ekleyin ve sorunuzu detaylandırın.
Toprağa her türlü kötü şey atılmasına rağmen
Topraktan hep güzel şeyler biter . (Akşemseddin)
Cevapla

accesskemal
Üye
Kullanici Avatari
Üye
24
8
30/04/2011
0
Kocaeli
Ofis 2003
25/07/2013,15:11
Çözüldü 
sn İsmail hocam, bir örnek ekledim. amacım 2. tablodaki kayıtların hepsini 1. tabloya eklemek. ekledikten sonra yeni ID versin ama eklesin. bu tablolardaki alanlar çok ise bunları yazmak zorunda kalmayayım istiyorum. bu işi çok sık yaptığımdan değil , çalışma sırasında kafam takıldığı için sordum. ekte görüldüğü gibi sorgu 2. tablodan sadece üçüncü kaydı alıp 1. tabloya ekliyor. bunu istemiyorum. alacağım alanların ismini de yazmak istemiyorum. çünkü ID dışındaki bütün alan alanları ekleyeceğim.

teşekkürler.

iyi günler


Ek Dosyalar
.rar   aaa.rar (Dosya Boyutu: 17,27 KB / İndirme Sayısı: 8)
Cevapla

direnist
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
D.... S....
335
05/11/2008
118
İstanbul
Ofis 2010 64 Bit
26/05/2017,09:06
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Merhaba;
Sorguyu aşağıdaki gibi yapınca sorunsuz olarak ekledi bende.

SQL Code
INSERT INTO table1 ( isim, soyisim, adres )
SELECT table2.isim, table2.soyisim, table2.adres
FROM table2;

Bilgilerinize.
İyi çalışmalar.

Cevapla

accesskemal
Üye
Kullanici Avatari
Üye
24
8
30/04/2011
0
Kocaeli
Ofis 2003
25/07/2013,15:11
Çözüldü 
teşekkürler direnist, sormak istediğim alan isimlerini yazmadan eklemenin bir yolu olup olmadığı. çünkü bütün alanları eklemek istiyorum birer birer hepsini yazmak zorundamıyım?
iyi akşamlar.
Cevapla

direnist
Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
D.... S....
335
05/11/2008
118
İstanbul
Ofis 2010 64 Bit
26/05/2017,09:06
Çözüldü 
Sponsor Reklam
Bildiğim kadarı ile ID alanı otomatik sayı olduğu sürece bu tablolar arasında alan isimlerini yazmak zorundayız. Çünkü tablo1 de ve tablo 2 de aynı ID değerini taşıyan kayıtlar var sizinde denediğiniz gibi accesste eklemiyor. Yine zaten biliyorsunuzdur Otomatik sayı değeri kullanıcı tarafından girilen bir değer değil.
İsmail hocamız yada diğer hocalarımızında bilgilerini almakta fayda var tabi..Img-grin
Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
  Dolar Kuru Ekleme mharman 3 106 19/05/2017, 16:16 mharman
  Araç Takip kayıt sorunu IceMan7 10 633 18/05/2017, 19:12 ozanakkaya
  Tabloda Kayıt Yoksa Formu Açma barcins 3 119 16/05/2017, 11:20 barcins
  Formdan Tabloya Kayıt Butonu Ismail Kalan 7 171 14/05/2017, 12:21 atoz112
  Formda Resim Ekleme mharman 4 132 13/05/2017, 19:29 mharman


Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
DMCA.com Protection Status