Konu Araçları | Seçenekler: | Gösterim Stili
Tarih
09/10/2009 11:37
Konu Sahibi
orcunerkek54
Yorumlar
17
Okunma
7399
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy

orcunerkek54

Üye
Kullanici Avatari
Üye
18
5
03/05/2009
0
İstanbul
Ofis 2003
08/10/2016,14:12
Çözüldü 
arkadaşlar herkeze iyi günler. formumdan iki ayrı tabloya veri kaydı yapıyorum. bu kodu aynı zamanda üzerine kaydedecek şekilde değiştirmek istiyorum. kaydedilmiş veriyi geri çağırdığımda gerekli değişiklikleri yaptıktan sonra kaydet butonuna değişiklikleri kaydetsin istiyorum yardımcı olursanız sevinirim teşekkürler.

Kod:
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
If TextBox0 & Metin6 = DLookup("[veri_kontrol]", "[tbl_1152_istek_kayit]", "[veri_kontrol]=forms![frm_pl_1152]!TextBox0 & Metin6") Then
MsgBox "BU MÜŞTERİ NUMARASI DAHA ÖNCE KULLANILMIŞTIR. LÜTFEN YENİ DEĞER GİRİN."
Undo
Else
MsgBox "KAYIT YAPILIYOR BEKLEYİN"

Dim rs1 As New ADODB.Recordset   '1. tablo için
        Dim rs2 As New ADODB.Recordset  '2. tablo için
  '////////////////////////////////////////
    '1. tabloya kayıt başlıyor
    rs1.Open "tbl_bakim_malzemeler", CurrentProject.Connection, adOpenKeyset, adLockOptimistic
    rs1.AddNew
    rs1("isemri_no") = TextBox0
    rs1("ariza_kodu") = Metin2
    rs1("personel_no") = Metin4
    rs1("stok_no") = Metin6
    rs1("birim_fiyat") = Metin8
    rs1("miktar") = Metin10
    rs1("temin_sekli_kodu") = Metin12
    rs1("belge_no") = Metin14
    rs1("ariza_kodu_dok") = Metin2
    rs1("temin_sekli_kodu") = Metin12
    rs1("parca_grup_id") = Metin16
    
    rs1.Update
    rs1.Close
    Set rs1 = Nothing
    '1. tabloya kayıt bitti
    '*****************************************
    
    '2. tabloya kayıt başlıyor
rs2.Open "tbl_1152_istek_kayit", CurrentProject.Connection, adOpenKeyset, adLockOptimistic
    rs2.AddNew
    rs2("plaka_no") = Metin31
    rs2("arac_cinsi") = Metin33
    rs2("is_emri_no") = TextBox0
    rs2("ariza_kodu") = Metin2
    rs2("malzeme_stok") = Metin6
    rs2("malzeme_adi") = Metin40
    rs2("parca_no") = Metin81
    rs2("sistem_tanim") = Metin70
    rs2("fiyati") = Metin8
    rs2("ist_miktar") = Metin10
    rs2("dag_birimi") = Metin35
    rs2("temin_sekli_kodu") = Metin12
    rs2("isteyen_pers_no") = Metin4
    rs2("belge_tipi") = Açılan_Kutu50
    rs2("ist_iade_tipi") = Açılan_Kutu52
    rs2("dokuman_num") = Metin56
    rs2("mlz_dur_kodu") = Açılan_Kutu58
    rs2("bms") = Metin64
    rs2("ihtiyac_ivediligi") = Metin68
    rs2("islem_tav_kod") = Metin72
    rs2("istek_devam_kod") = Metin74
    rs2("belg_tepe_no") = Metin14
    rs2("ikm_mutemedi") = Metin44
    rs2("ikm_kom") = Metin46.Column(2)
    rs2("depo_sorumlusu") = Metin48
    rs2("istek_tarihi") = Metin84
    rs2("veri_kontrol") = TextBox0 & Metin6
    rs2.Update
    rs2.Close
    Set rs2 = Nothing

    '2. tablo kayıt bitti
    '**************************

MsgBox "KAYIT İŞLEMİ TAMAMLANDI", 32, "Kayıt Bilgisi"

End If

End Sub


orcunerkek54, 03-05-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla

mehmetdemiral

.
Kullanici Avatari
Uzman
M.... D....
4.767
30/10/2008
Samsun
Öğretmen
Ofis 2013 32 Bit
30/09/2017,01:57
Çözüldü 
Buradaki sorunu anlayamadım ben.. Kayıt varsa üzerine mi yazmıyor?. Tam anlatır mısınız?


İnadına, ille de Accesstr.net...
Cevapla

orcunerkek54

Üye
Kullanici Avatari
Üye
18
5
03/05/2009
0
İstanbul
Ofis 2003
08/10/2016,14:12
Çözüldü 
listeden seçerek metin kutularını dolduruyorum değişiklikleri yaptıktan sonra tekrar kaydet dediğimde aynı kaydın üzerine değişiklikleri kaydetsin istiyorum. bu kodun hem kaydet hem değişiklikleri kaydet butonu olmasını istiyorum. tüm kutucuklar bağımsız hepsini elle ben koydum ve isimlendirdim. ilginiz için teşekkürler.


orcunerkek54, 03-05-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla

arzuu

desire
Kullanici Avatari
Aktivasyon Bekleyen
341
17/02/2009
-
Ofis XP
24/04/2010,10:04
Çözüldü 
bence 2 buton koymalısın birisi yaptığın şeyleri kaydedicek diğeride o kayıtla ilgili değişiklik yapmak istediğinde değiştirecek (kaydet butonu-güncelle butonu)


Cevapla

mehmetdemiral

.
Kullanici Avatari
Uzman
M.... D....
4.767
30/10/2008
Samsun
Öğretmen
Ofis 2013 32 Bit
30/09/2017,01:57
Çözüldü 
Sayın arzuu

O konu kodla halledilebilir bir şeydir. Mevcut kayıtlar varken, yani alanlar doluyken bir değişiklik yapılırsa farklı kayıt kodları, alanlara yeni kayıt girilirse farklı kodlar gelir..

Gelir gelmesine de....ben şunu anlayamadım. Access ile kaydetmek için ayrı koda ihtiyaç yok ki? Kayıt değişikliği yapıldığında ve sağlıklı bir şekilde kayıt terkedildiğinde veri kaydedilir. Onu engelleyen bir silme, iptal veya undo koymadıysanız bu böyledir. Bu açıdan bunu anlayamadım.


İnadına, ille de Accesstr.net...
Cevapla

echoes

Üye
Kullanici Avatari
Üye
22
7
12/08/2009
0
Sakarya
Ofis 2003
27/10/2013,21:41
Çözüldü 
sanırım istediğiniz gibi. örneği ekledim ekte. seçileni düzenle seçeneği


Ek Dosyalar
.rar   1deneme.rar (Dosya Boyutu: 103,13 KB / İndirme Sayısı: 154)
echoes, 12-08-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
Çözüldü Onay Kutusunu İşaretleyince Butonu Gösterme te-kin 6 445 14/08/2017, 19:44 te-kin
Çözüldü Formdan Tabloya Kayıt Butonu Ismail Kalan 7 567 14/05/2017, 12:21 atoz112
Çözüldü Altformda Yeni Kayıt-Kaydet Vb İşlemler koruyucu 2 296 16/02/2017, 20:00 koruyucu
Çözüldü Subform icin Arama butonu broiling 22 7.089 07/02/2017, 02:37 broiling
Çözüldü Zorunlu alan ve kaydet uyarıları ertans 10 884 31/12/2016, 11:06 atoz112

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
Forum use Krzysztof "Supryk" Supryczynski addons.