Konu Araçları | Seçenekler: | Gösterim Stili
Tarih
08/02/2011 00:22
Konu Sahibi
kesoka
Yorumlar
10
Okunma
2975
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy

kesoka

Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
267
28/02/2009
20
Denizli
Ofis 2003
09/06/2017,19:48
Çözüldü 
sayın hocalarım bi noktada daha yardıma ihtiyacım var. eklediğim formda reçete kayıt yapıyorum. kaydettiğim reçeteler tbl_reçete_arşiv tablosuna kayıt oluyor. yapmaya çalıştığım ise frm_personel formunda bulunan son protokol kutusuna tbl_reçete_arşiv deki en son kaydedilmiş r_protokolno değerini yazdırmaya çalışmak. bunu en büyük değer olarakda düşünebiliriz aslında. çünki protokol numarası artan değer olarak gidiyor. yani dmax ile gibi. son protokolün varsaılan değerine =DLAST değer ile yapmaya çalıştım fakat sonuç alamadım. farklı bi fikri olan hocalarımdan yardım bekliyorum tşkler


Ek Dosyalar
.rar   REVİR V2 - Kopya.rar (Dosya Boyutu: 831,06 KB / İndirme Sayısı: 14)
Cevapla

ozanakkaya

sledgeab
Kullanici Avatari
Kurucu
O.... A....
9.801
29/01/2008
Denizli
Memur
Ofis 2010 32 Bit
Dün,18:32
Çözüldü 

Visual Basic Code
=DLookUp("Last(pno_protokolno)";"[tbl_protokolno]")


kodunu deneyiniz.


Cevapla

assenucler

Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
A.... S.... Ş....
2.054
31/10/2008
63
İstanbul
-
01/09/2017,15:34
Çözüldü 
Teşekkürler ve iyi geceler..


Cevapla

kesoka

Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
267
28/02/2009
20
Denizli
Ofis 2003
09/06/2017,19:48
Çözüldü 
hocam doğru yaklaşım fakat bu numarayı tbl_reçete_arşiv deki r_protokolno dan alması lazım gönderdiğiniz kodu şöyle değiştirdim ama vermedi.
=DLookUp("Last(r_protokolno)";"[tbl_reçete_arşiv]")


Cevapla

life_exciting

Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
837
28/12/2009
361
Ankara
Ofis 2003
18/11/2010,00:42
Çözüldü 
Örneği İnceleyebilirsiniz.Sizin Verdiğiniz Kod'a Göre Düzenledim.


Ek Dosyalar
.rar   REVİR V2 - Kopya.rar (Dosya Boyutu: 373,27 KB / İndirme Sayısı: 37)
Cevapla

ozanakkaya

sledgeab
Kullanici Avatari
Kurucu
O.... A....
9.801
29/01/2008
Denizli
Memur
Ofis 2010 32 Bit
Dün,18:32
Çözüldü 

Visual Basic Code
=DLookUp("Last(r_protokolno)";"[tbl_reçete_arşiv]")

kodu tablodaki son kayıttaki değeri yani 211 değerini veriyor.

Yeni sorgu oluştur, r_protokolno alanını Azalan olarak sırala ve üstteki [tbl_reçete_arşiv] yerine oluşturduğun sorgu adını yaz

veya,

Metin96 metin kutusunu ilişkisiz yapıp formun geçerli olduğunda olayına aşağıdaki kodu yaz.

Visual Basic Code
1
2
3
4
5
6
Dim db As Database
Dim Sorgu As String
Set db = CurrentDb()
Sorgu = "SELECT tbl_reçete_arşiv.r_protokolno FROM tbl_reçete_arşiv ORDER BY tbl_reçete_arşiv.r_protokolno DESC;"
Set Deger = db.OpenRecordset(Sorgu)
Metin96 = Deger!r_protokolno


Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

[-]
Etiketler
istenilen son kaydı gösterme


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
Çözüldü Geçerli Kaydı Mail Atma Hk. serkan1985 6 209 25/08/2017, 09:02 serkan1985
Çözüldü Formdaki Kaydı Farklı Formda Yeniden Kayıt U.ALTUN 7 335 21/08/2017, 12:04 direnist
Çözüldü Onay Kutusunu İşaretleyince Butonu Gösterme te-kin 6 394 14/08/2017, 19:44 te-kin
Çözüldü Açılan Kutu Menüsünden Yapılan Seçimlerin Tabloya Kaydı ertans 2 279 07/08/2017, 17:37 ozguryasin
Çözüldü Farklı Tablo Verilerini Tek Bir Formda Gösterme damacanasu 2 193 23/07/2017, 21:31 damacanasu

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
Forum use Krzysztof "Supryk" Supryczynski addons.