Konu Araçları | Seçenekler: | Gösterim Stili
Tarih
20/02/2011 11:39
Konu Sahibi
leydies81
Yorumlar
5
Okunma
2149
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy

leydies81

Hesap Aktif Değil
Kullanici Avatari
Aktivasyon Bekleyen
160
12/12/2009
Eskişehir
-
17/08/2012,11:49
Çözüldü 
iyi günler. elimde bulunan bir tablo var bu tablo içerisinde efe türe feğerleri var ve ben bu değerler içerisinde toplam almak istiyorum. ama bu dosyayı kullanacak olan kişi her seferinde farklı hücrelerin toplamını alacak. ekli örnektede açıklamamı yaptım lütfen acil olarka yardım edin günlerdir çözemedim. ve yarına toplantıda bunu sunmalıyım


Ek Dosyalar
.xls   örnek.xls (Dosya Boyutu: 42 KB / İndirme Sayısı: 13)
Cevapla

ercansahin

BlackEagle
Kullanici Avatari
Uzman
E.... Ş....
3.739
14/11/2008
Ankara
Ofis 2010 32 Bit
07/09/2017,13:09
Çözüldü 
Anladığım kadarıyla 1990 TEFE ve 1991 TEFE için Ağustos ayına kadar olan değerlerin toplamını almak istiyorsunuz. Eğer böyle ise boş bir hücreye =TOPLAM(B3:I3;B5:I5) yazarak deneyebilirsiniz. Umarım doğru anlamışımdır.

Eğer bu değil ise algılamayamadım demektir.Img-grin


Cevapla

leydies81

Hesap Aktif Değil
Kullanici Avatari
Aktivasyon Bekleyen
160
12/12/2009
Eskişehir
-
17/08/2012,11:49
Çözüldü 
evet istediğim bu ve bunu bende yapabilirim Img-grin ancak dosyayı başkası kullanacak ve istediği değer aralığının ilk ve son değerlerini girdiğinde toplamı otomatik alsın istiyor sorunum buImg-grin


Cevapla

leydies81

Hesap Aktif Değil
Kullanici Avatari
Aktivasyon Bekleyen
160
12/12/2009
Eskişehir
-
17/08/2012,11:49
Çözüldü 
yani istediğim atıyorum a5 hücresi ile ı5 hücresi aralığını toplatacaksa a5 yazsın başka bir hücreye ı5 yazsın otomatik olarak toplam başka bir hücrede gözüksün olabilirmi acaba arkadaşlar çok acil yardım lütfen


Cevapla

maytas

Aktif Üye
Kullanici Avatari
Aktif Üye
545
21/12/2008
173
Bursa
Ofis 2010 32 Bit
16/10/2017,12:01
Çözüldü 
Merhaba.

Sizin örnekteki A3 - I5 aralığını toplamak için kullanmanız gereken fonksiyon DOLAYLI(INDIRECT)

Visual Basic Code
'=TOPLA(DOLAYLI(F12 & ": " &F13))


Ancak 4.satırı almasın demişsiniz.
Ama A3:I5 aralığı derseniz Excel buna 4.satırı da dahil edecektir.
Yani burada soru pek net değil.
A3:I9 aralığını isterseniz hangi satırlar dahil edilmeyecek Excel nerden anlayacak?


Mesajlarımızı Türkçe yazım kurallarına uygun yazalım.
Emeğe saygı gösterelim, bir teşekkürü çok görmeyelim.
resim
Cevapla

leydies81

Hesap Aktif Değil
Kullanici Avatari
Aktivasyon Bekleyen
160
12/12/2009
Eskişehir
-
17/08/2012,11:49
Çözüldü 
sorun çöüzldü


Cevapla


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Tarih Son Yorum
Çözüldü Excel Çalıştığında İstenilen Sayfanın Açılması ozkovlu29 3 367 22/03/2017, 08:19 ozkovlu29
Çözüldü Word dosyasını istenilen sayfada açmak CihangirA 3 1.013 10/07/2016, 15:00 atoz112
Çözüldü Excel de sütün ve hücrelerin sadece bir sütün da nasıl birleştire bilirim AS21 2 970 09/05/2016, 12:40 atoz112
Çözüldü İstenilen Toplama Ulaşmak drummers 2 1.353 22/04/2014, 23:13 drummers
Çözüldü exelde istenilen hücrelerin kagıda dökümü palmet 4 2.138 29/12/2011, 21:58 schworse

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2017 MyBB Group.
Forum use Krzysztof "Supryk" Supryczynski addons.